Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη: Έξι περιοχές στο στόχαστρο της κακοκαιρίας. ***** Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Μικρό καλάθι κρατούν στην κυβέρνηση για την αυριανή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ. Παρά τη δημοσιοποίηση της έκθεση του Ταμείου για το ελληνικό χρέος, το μεγαλύτερο μέρος, της οποίας έχει ήδη γίνει γνωστό, δεν αναμένεται η λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το Ταμείο θα περιμένει να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και αναλόγως θα τοποθετηθεί, είναι η εικόνα που έχουν αυτήν τη στιγμή οι Έλληνες διαπραγματευτές. Στην παρούσα φάση, η Αθήνα παρασκηνιακά δείχνει να αποδέχεται τη μείωση του αφορολόγητου με αντάλλαγμα μια πιο λεπτομερή περιγραφή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την απομείωση του ελληνικού χρέους και την επαναφορά στα εργασιακά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, έστω και σε βάθος χρόνου. Τα υπόλοιπα, όπως για παράδειγμα η περαιτέρω μείωση των συντάξεων μπορεί να ενταχθούν στον μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων (κόφτης).

Την ίδια ώρα ο μαίνεται ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει τόσο στην Γερμανία, όσο και στο ΔΝΤ, με αφορμή το ελληνικό πρόγραμμα και την διαπραγμάτευση για την λήψη σκληρών μέτρων που καλείται να λάβει η Κυβέρνηση. Ο σκληροπυρηνικός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανήλθε με δηλώσεις και ζητά από τον πρωθυπουργό να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα. «Είμαι πολύ γενναιόδωρος. Για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ευρώ πρέπει να τηρηθούν οι υπάρχουσες συμφωνίες. Σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας εφαρμόσει το 60% από αυτά που υπέγραψε τότε η Ελλάδα θα σημειώσει πρόοδο. Δεν αποτελεί ισχυρογνωμοσύνη να επιμένει κανείς στην τήρηση συμφωνιών και κανόνων» διεμήνυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. 

Σε άλλο μήκος κύματος ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας δήλωσε ότι: «Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατήσουμε την Ευρωζώνη και την Ευρώπη ενωμένη. Είναι κάτι που περιμένω από τον υπουργό Οικονομικών και είμαι σίγουρος πως θα το κάνει. Δεν έχει νόημα να δοκιμάζει κανείς για πόσο καιρό μπορεί να μείνει μια χώρα στην Ευρωζώνη»

Με βάση και τα παραπάνω, στο Μαξίμου δεν αποκλείουν την κατάθεση μιας συμβιβαστικής πρότασης από την Κομισιόν, πιθανότατα, μετά το αυριανό εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ και μέχρι τη συνεδρίαση του EuroWorkingGroup την ερχόμενη Πέμπτη. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος την κατάσταση περιπλέκει, όχι κατ’ ανάγκην αρνητικά για την Ελλάδα, και η δημοσκοπική άνοδος του SPD και του κ. Σουλτς στη Γερμανία γεγονός που αναγκάζει τον Β. Σόιμπλε να επιδιώξει το κλείσιμο της αξιολόγησης πριν τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη.  

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ