ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας, με απόφαση Κασσελάκη - Σύμφωνα με πληροφορίες, την θέση Παπανώτα καλύπτει, ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, ζωγράφος, ποιητής και στιχουργός. ***** Στ. Κασσελάκης: Το μόνο θαύμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί. ***** «Η Ε.Ε. συνδέει τις ευρωτουρκικές σχέσεις με το Κυπριακό» - Αντιδράσεις από την Άγκυρα. ***** Π. Μαρινάκης: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θέλουμε συνέχιση διαλόγου με Τουρκία. ***** Ακριβεια: Όλα τα προϊόντα που μπήκαν στο «Καλάθι των Νονών» και στο «Καλάθι του Πάσχα».

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΥΠΕΞ: ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

Ως απαράδεκτη ενέργεια που συνιστά σοβαρή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου χαρακτήρισαν διπλωματικές πηγές το σημερινό προκλητικό επεισόδιο με την εκτέλεση βολών από τουρκική ακταιωρό σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο Φαρμακονήσι.
Όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές: «Η Τουρκία, για μια ακόμη φορά κατά την τρέχουσα περίοδο, προβαίνει σε μια απαράδεκτη ενέργεια, προκαλώντας έντονο προβληματισμό για τις συνέπειες που δύναται να έχει η συμπεριφορά της στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής», επισημαίνοντας ότι «το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες, μέσω της πραγματοποίησης των αναγκαίων διαβημάτων και της ενημέρωσης φίλων, συμμάχων και διεθνών Οργανισμών».

Σύγκλιση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητά η ΝΔ μετά την τουρκική πρόκληση στο Φαρμακονήσι

Τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων ζητά ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος αμέσως μετά την σημερινή τουρκική πρόκληση στο Φαρμακονήσι, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Στην επιστολή του ο κ. Κουμουτσάκος εκφράζει τον ιδιαίτερο προβληματισμό του για την επιμονή της Τουρκίας στην πρόκληση και διατήρηση κλίματος έντασης στο Αιγαίο, επισημαίνοντας πως οι παραβάσεις των κανόνων κυκλοφορίας στο FIR Aθηνών και οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν γίνει συστηματικές, όπως φαίνεται στα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, με πιο πρόσφατες τις χθεσινές υπερπτήσεις στο Φαρμακονήσι.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρεται και στην παρουσία τουρκικών πολεμικών και λιμενικών σκαφών στην περιοχή των Ιμίων η οποία, όπως λέει, εντάσσεται στο πλαίσιο των τουρκικών αβάσιμων αιτιάσεων περί "γκρίζων ζωνών", αλλά και στις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με τη Συνθήκη της Λοζάνης«Ο συνδυασμός όλων αυτών προκαλεί εύλογη ανησυχία για τη στρατηγική πίσω από τις τουρκικές ενέργειες, αλλά και την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ως εκ τούτου, απαιτείται ενδελεχής αξιολόγηση των δεδομένων και εκτίμηση της προβληματικής δυναμικής που αναπτύσσεται όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας των ζητημάτων που ανακύπτουν, εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητώ, επειγόντως, επίσημη ενημέρωση με τη σύγκληση του ΕΣΕΠ για την κατάσταση, την πορεία και τις προοπτικές των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σε όλα τα πεδία και τομείς (πολιτικό- διπλωματικό, ασφάλεια, προσφυγικό, οικονομία)», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο τομεάρχης της Ν.Δ.
ΑΜΠΕ



''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ