Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** Στ. Κασσελάκης: «Κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό - Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Δ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΑΚΑΙΡΟ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση δεν θα κριθεί τόσο από τη συμφωνία όσο και κυρίως, από το τι θα μπορέσει να κάνει πέραν αυτής, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Συνομιλώντας αργότερα με δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης, είπε πως μεταξύ άλλων στην ομιλία του ανέδειξε πέντε κεντρικά σημεία επί των οποίων θα πρέπει, όπως είπε, «να ανοικοδομήσουμε τις κοινωνικές μας συμμαχίες», χαρακτηρίζοντας άστοχο και άκαιρο να στρέφεται διαρκώς η συζήτηση στο πολιτικό επίπεδο και να ζητούνται πολιτικά ανοίγματα προς το ΠΑΣΟΚ.

Αυτά τα σημεία είναι τα εξής: 
  • Για την κυβέρνηση ο σημαντικότερος δείκτης είναι ο δείκτης του μεριδίου μισθών προς το ΑΕΠ και αν καταφέρει να αντιστρέψει την πτωτική του τάση, αυτό είναι σημάδι μείωση των ανισοτήτων και, άρα, ο βασικός δείκτης των επιδόσεων της κυβέρνησης 
  • Τα ζητήματα και οι πρωτοβουλίες για το κοινωνικό κράτος 
  • Το προσφυγικό 
  • Δημοκρατικές ελευθερίες 
  • Η στρατηγική για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
«Στη βάση αυτών των κρίσιμων πυλώνων» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος «πρέπει να ανοικοδομήσουμε τις κοινωνικές μας συμμαχίες και γι' αυτό είναι άστοχο και άκαιρο να στρέφουμε διαρκώς τη συζήτηση στο πολιτικό επίπεδο και να ζητούνται πολιτικά ανοίγματα προς το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή παρατηρούνται έστω δειλά βήματα αμφισβήτησης του κυρίαρχου ευρωπαϊκού μοντέλου και των κυρίαρχων πολιτικών από την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, αλλά τέτοιες τάσεις δεν βλέπουμε στην Ελλάδα. «Είναι γι' αυτόν τον λόγο που βεβαίως μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά ανοίγματα, όμως αυτά πρέπει να έχουν και έρεισμα στην πραγματικότητα. Και αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται διατεθειμένο να ακολουθήσει την τάση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας».

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι εξάλλου υπάρχει ένα αντισυστημικό ρεύμα και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να το εκφράσει. Σημείωσε πως το μεγάλο ερώτημα της εποχής είναι τι είδους πρόσημο θα λάβει αυτή η αμφισβήτηση, αν το ρεύμα αυτό θα πάρει προοδευτικό ή ακροδεξιό πρόσημο. «Και τα ανοίγματα στο ΠΑΣΟΚ δεν ευνοούν αυτή τη στρατηγική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει την αμφισβήτηση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ