LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

''ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ'' ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΛΩΡΙΔΗ ΚΑΙ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Τη συνεργασία του Ποταμιού με την πρωτοβουλία «Ώρα Αποφάσεων» της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γιάννη Ραγκούση και του Γιώργου Φλωρίδη, αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κ.Ο. του κόμματος. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η πρωτοβουλία των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ «πολιτικά υπερασπίζεται όλα αυτά που το Ποτάμι συνεχώς θέτει και αυτός είναι ο λόγος που οι εθελοντές μας στήριξαν τις εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Πάτρα.

«Και αυτή τη στήριξη θα συνεχίζουμε να την παρέχουμε, δημιουργώντας μια πολιτική συμμαχία που προσελκύει συνεχώς και νέες δυνάμεις που είχαν αποστασιοποιηθεί από την πολιτική ειδικά στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Το Ποτάμι απέναντι σε αυτό το ζοφερό σκηνικό συνεχίζει τον αγώνα του μακριά από τον εύκολο δρόμο της δημαγωγίας. Επεξεργαζόμαστε λύσεις σε συνεργασία με επαΐοντες και ενεργούς πολίτες και δίνουμε μάχες στη Βουλή αλλά και στην περιφέρεια. Επιμένουμε να εκφράζουμε τις δυναμικές μειοψηφίες που αγωνίζονται και εν πολλοίς τα καταφέρνουν και κρατούν τη χώρα όρθια. Στην προσπάθεια αυτή, συναντιόμαστε με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, προσωπικότητες και Κινήσεις όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στην πολιτική».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:  

«Τα στελέχη και οι βουλευτές του Κινήματος συζήτησαν για την επιδείνωση της οικονομίας μετά τις συνεχείς αναβολές στο κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης, καθώς και τα κοινωνικά προβλήματα που καθημερινά προστίθενται. Οι παραλογισμοί του κομματικού κράτους και τα φαινόμενα αλαζονείας που συνεχώς πολλαπλασιάζονται (βλέπε και μισθούς €20.000 σε διοικητές οργανισμών), μαρτυρούν ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζουν να αντιγράφουν τις χειρότερες μέρες του παρελθόντος. Οι διχογνωμίες υπουργών της κυβέρνησης, για το αν πρέπει να συζητήσουμε για τη δραχμή (!) ή αν είναι απαραίτητη η διεκδίκηση της ποσοτικής χαλάρωσης του Μαρτίου, δείχνουν ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παραμένουν ένα επικίνδυνο σύστημα εξουσίας. Η μεσαία τάξη εξοντώνεται, οι επενδύσεις αναβάλλονται και όλοι χρωστούν σε όλους – όπως δείχνουν οι τελευταίες έρευνες. 

»Παράλληλα η απουσία οποιουδήποτε σχεδίου για την αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά και πρακτικών θεμάτων, όπως είναι οι υποδομές για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αποδεικνύει ότι ο αυτοσχεδιασμός «έτσι χωρίς πρόγραμμα» είναι το μοντέλο διακυβέρνησής τους. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά καθότι το σχήμα τους στεγάζει από ακροαριστερούς μέχρι ακροδεξιούς σε μια καιροσκοπική συνάντηση χωρίς πρόγραμμα και αρχές. Τα ρουσφέτια επιστρέφουν σιγά σιγά σε όλες τις βαθμίδες του δημοσίου καταπατώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας ειδικά στους τομείς που ελέγχουν τα στελέχη των ΑΝΕΛ, τα οποία έχουν όλα διοριστεί σε νευραλγικές θέσεις στο κράτος.

»Από την άλλη πλευρά Ν.Δ. και Δημοκρατική Συμπαράταξη επιμένουν πεισματικά να μην κάνουν την παραμικρή αυτοκριτική για τα λάθη δεκαετιών που οδήγησαν τη χώρα αλλά και τα κόμματα τους σε χρεοκοπία – βλέπε και συζήτηση για τα δάνεια των κομμάτων – και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επιστρέψουν ξανά νικητές με απόλυτη εξουσία. Καλούν συνεχώς - υπογείως αλλά και δημοσίως - βουλευτές άλλων κομμάτων να τους πλαισιώσουν (!) και φτάνουν στο σημείο ένα χρόνο μετά τις εκλογές να μεταγράφουν εν ενεργεία βουλευτές, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στα χρόνια της μεταπολίτευσης.

»Η Ν.Δ., δίχως να παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προσπαθεί να μας πείσει ότι η μοναδική προϋπόθεση για να βγει η χώρα από την κρίση είναι να αναλάβουν ξανά τα ηνία οι έμπειροι υπουργοί του παρελθόντος. Το έργο όμως «φύγε εσύ, έλα συ» το έχει πληρώσει ακριβά η χώρα. Αντιστοίχως η Δημοκρατική Συμπαράταξη με τον αέρα που της δίνει το 1% παραπάνω στις δημοσκοπήσεις επιστρέφει στις αλαζονικές συμπεριφορές απέναντι στην κοινωνία αρκούμενη σε καινοτομίες και κούφια συνθήματα.

»''Το Ποτάμι'' απέναντι σε αυτό το ζοφερό σκηνικό συνεχίζει τον αγώνα του μακριά από τον εύκολο δρόμο της δημαγωγίας. Επεξεργαζόμαστε λύσεις σε συνεργασία με επαΐοντες και ενεργούς πολίτες και δίνουμε μάχες στη Βουλή αλλά και στην περιφέρεια. Επιμένουμε να εκφράζουμε τις δυναμικές μειοψηφείες που αγωνίζονται και εν πολλοίς τα καταφέρνουν και κρατούν τη χώρα όρθια. Στην προσπάθεια αυτή, συναντιόμαστε με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, προσωπικότητες και Κινήσεις όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στην πολιτική. Η πρωτοβουλία της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γιάνννη Ραγκούση και του Γιώργου Φλωρίδη, πολιτικά υπερασπίζεται όλα αυτά που το Ποτάμι συνεχώς θέτει και αυτός είναι ο λόγος που οι εθελοντές μας στήριξαν τις εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Πάτρα. Και αυτή τη στήριξη θα συνεχίζουμε να την παρέχουμε, δημιουργώντας μια πολιτική συμμαχία που προσελκύει συνεχώς και νέες δυνάμεις που είχαν αποστασιοποιηθεί από την πολιτική ειδικά στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

»Το Κίνημά μας παρά την αποστασία βουλευτών του, συνεχίζει με τα μέλη του, τους φίλους του και τους συμμάχους του σε όλη την Ελλάδα να εκπέμπει ένα ισχυρό μήνυμα ότι μια άλλη πορεία είναι εφικτή. Σε αυτό τον αγώνα ήδη έχουν προσέλθει τα στελέχη της «Κοινωνίας Αξιών» υπό την προεδρία του Στέλιου Φενέκου, όπως και μέλη οικολογικών πρωτοβουλιών που ενεργοποιούνται ξανά σε πολλές περιοχές της χώρας μετά την επικράτηση Τράμπ και τις ακραίες τοποθετήσεις του στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

»Τον Μάρτιο το Κίνημα μας θα συμπληρώσει 3 χρόνια ύπαρξης. Θα το γιορτάσουμε με δράσεις σε όλη την Ελλάδα για να ακουστεί δυνατά η φωνή της λογικής, για παιδεία, εργασία, δικαιοσύνη. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν, αλλά δεν θα τελειώσουν, το σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου στην Αθήνα. Τότε θα παρουσιάσουμε και τους 300 πολίτες – πολλοί εκ των οποίων έχουν έρθει τώρα στο Κίνημα μας – οι οποίοι θα δώσουν την μάχη σε όλες τις περιφέρειες της χώρας για ένα δυνατό Ποτάμι και στην επόμενη Βουλή. Γιατί το Ποτάμι ούτε διαλύεται, ούτε παζαρεύει την ύπαρξή του και τις αρχές του, όπως κάποιοι θα ήθελαν. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να τα αλλάξουμε όλα στη χώρα. Με συμμάχους – θα επιμείνουμε! – τη νέα γενιά και όλους όσοι πολεμούν την παρακμή και επιζητούν τολμηρές λύσεις χωρίς κλεφτές ματιές νοσταλγίας στο παρελθόν».

Εν τω μεταξύ, τριήμερη επίσκεψη στο Στρασβούργο πραγματοποιεί από σήμερα ο Σταύρος ΘεοδωράκηςΣτο περιθώριο της πρώτης συνεδρίασης της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου μετά την εκλογή του νέου προέδρου Αντόνιο Ταγιάνι, θα έχει επαφές με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Σήμερα θα συναντηθεί με τον Kύπριο Eπίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη.
Την Τρίτη θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους Επιτρόπους, Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, Ψηφιακής Οικονομίας Γκίντερ Έτινγκερ και Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου.
Την Τετάρτη θα συναντηθεί με τους κ.κ. Φρανς Τίμερμανς, αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Τζιάνι Πιτέλα, πρόεδρο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και με τον Γκι Φέρχοφσταντ, επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ