ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Φαραντούρης: Δεν καταλαβαίνω πώς η επενδυτική βαθμίδα επηρεάζει την τσέπη των πολιτών - Νίκος Ρωμανός (Ν.Δ.): Πρώτο βραβείο λαϊκισμού για τον Ν. Φαραντούρη. ***** Χαϊδεύουν ακροδεξιά αυτιά στη Ν.Δ., λέει η Θρασκιά - Αποδοκίμασε Κυριαζίδη ο Μαρκόπουλος. ***** Αλ. Χαρίτσης: Επιστολή στον Άρειο Πάγο για μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές. ***** Θεσσαλία: Έβρεξε σε λίγες ώρες όσο νερό πέφτει σε 3,5 μήνες - «Η προσπάθεια έως τώρα απέδωσε», λέει ο Κικίλιας. ***** Π. Μαρινάκης: Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα με μετρήσιμα αποτελέσματα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. ***** Χρ. Τριαντόπουλος: 260 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους κρατικής αρωγής από φυσικές καταστροφές τα τελευταία 3 χρόνια. ***** Προφυλακιστέος ο εργολάβος για την κατάρρευση του κτιρίου, όπου έχασε τη ζωή του ο 31χρονος Αστυνομικός.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΠΕΘΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 63 ετών, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Ευάγγελος ΜπασιάκοςΟ εκλιπών είχε γεννηθεί στη Θήβα, ήταν παντρεμένος και είχε έναν γιο. Είχε σπουδάσει Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κομματικές δραστηριότητες
Μέλος της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ από την ίδρυσή τους.
Είχει διατελέσει:
  • Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΤΑ) της NΔ. (1987-1989).
  • Αν. Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της NΔ. (1993-1994)
  • Γραμματέας Αγροτικού της N.Δ. (1994-1996)
  • Πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού  Έργου (ΟΚΕ) της Ν.Δ. για θέματα Γεωργίας (1997-2000).
  • Υπεύθυνος Γεωργικής Πολιτικής της N.Δ. (2000-2001)
  • Τομεάρχης Γεωργίας της Ν.Δ. (Ιούλιος 2001-2004).
  • Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Ν.Δ. (2015-2016 ).
  • Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Ν.Δ. ( Νοέμβριος 2016-)
Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες
  • Εξελέγη βουλευτής Βοιωτίας της N.Δ. στις εκλογές του Ιουνίου 1989 και του Νοεμβρίου 1989, του 1990, του 1996, του 2000, του 2004, του 2007, του Μαϊου του 2012, του Ιουνίου 2012, Ιανουαρίου 2015 και Σεπτεμβρίου 2015 (πρώτος βουλευτής στις εκλογές του 1996, 2000, 2004, 2007, Μαϊου 2012, Ιουνίου 2012, Ιανουαρίου 2015 και Σεπτεμβρίου 2015).
  • Εξελέγη Γραμματέας του προεδρείου της Βουλής τον Ιούλιο και το Νοέμβριο του 1989.
  • Τακτικό μέλος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (1989-1990), της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (1990-1991), του Διεθνούς Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ 1996 – 2004) και του ΝΑΤΟ (2007- 2009 και 2012-τώρα). Μετείχε σε πολλές Συνόδους του ΝΑΤΟ σε διάφορες χώρες, όπως: ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Νορβηγία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν. Από το 2012 μετείχε σε Συνόδους του ΝΑΤΟ στην Ισλανδία, Τσεχία, Βέλγιο, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Κροατία, Λιθουανία, Αγγλία, Ιταλία και Ολλανδία. Από το 2015 στην Ουγγαρία, Ουκρανία, Νορβηγία, Βέλγιο, Αλβανία, Κόσοβο, Τουρκία και ΗΠΑ.
  • Εξελέγη (2015) Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής (εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Επανεξελέγη 25.01.2017).
  • Έχει μετάσχει σε όλες τις Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής.
Κυβερνητική δράση
  • Υφυπουργός Γεωργίας από 3.12.1992 έως 13.10.1993.
  • Αρμόδιος για τα Δάση και το Φυσικό Περιβάλλον (Δεκ. 1992-Μάιο 1993), και αρμόδιος για τη διαχείριση των Αγροτικών Προϊόντων, τις Επιδοτήσεις της ΕΟΚ, την Κτηνοτροφία και τη Γεωργική “Ερευνα και Εφαρμογές (Ιούν. – Οκτ. ‘93).
  • Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρχικά (9.3.2004) και
  • Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από 23.9.2004 έως 19.9.2007.
Πρόσφατες δραστηριότητες (Από Ιανουάριο 2015)

  • Βουλευτής Βοιωτίας Ν.Δ.
  • Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Ν.Δ. (Νοέμβριος 2016-)
  • Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (τ. ΥΠΕΚΑ) της Ν.Δ. (Αναδείχθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.) (2015-2016).
  • Αντιπρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής (Εξελέγη εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Επανεξελέγη 25.01.2017).
  • Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.
  • Μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου/και Δημόσιας Διοίκησης.
  • Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων.
Θερμά συλλυπητήρια από τον ΠτΔ
Την οδύνη του για τον θάνατο του Β. Μπασιάκου καθώς και τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη σύζυγο του πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Συλλυπητήριο μήνυμα και από τον Αλ. Τσίπρα
Και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει ότι πληροφορήθηκε με θλίψη τον άδικο χαμό του Ευάγγελου Μπασιάκου. «Θερμά συλλυπητήρια στη οικογένεια του και στην παράταξη που υπηρέτησε επί δεκαετίες» σημείωσε.

Ν. Βούτσης: Κόσμησε τα κοινοβουλευτικά έδρανα
«Είναι βαθύτατη η θλίψη για την αδόκητη απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού, Βαγγέλη Μπασιάκου, ο οποίος έφυγε ξαφνικά και πρόωρα από τη ζωή», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε δήλωσή του.
«Εκλεγόμενος συνεχώς, από το 1989, κόσμησε τα κοινοβουλευτικά έδρανα με το ήθος του, τον μετριοπαθή λόγο του, την πολιτική και επιστημονική συγκρότησή του. Εκ μέρους της Βουλής και προσωπικώς, εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους και τους συνεργάτες του», σημείωσε ο κ. Βούτσης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Διακρίθηκε για το ήθος και τη συνέπειά του
Βαθιά συγκλονισμένος από την ξαφνική απώλεια «του φίλου και συναγωνιστή στις κοινές μάχες για την παράταξη και την πατρίδα μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Στη δήλωσή του σημείωσε πως ο Βαγγέλης Μπασιάκος υπηρέτησε ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός των κυβερνήσεών της τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και της χώρας μας, πιστός στις αρχές και τις αξίες που φωτίζουν και αναβαθμίζουν το δημόσιο βίο.
Προσθέτει πως διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα, τη συνέπεια, αλλά και τη μεγάλη αγάπη  του για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Βοιωτία, ενώ τιμούσε τους συμπολίτες του και τιμήθηκε επάξια από αυτούς. Ο κ. Μητσοτάκης καταλήγοντας εκφράζει τη βαθιά οδύνη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη γυναίκα του Βικεντία, τον γιο του Θανάση-Αριστείδη και σε όλους τους οικείους του.

Κ. Καραμανλής: Ανιδιοτελής υπηρέτης του δημόσιου συμφέροντος
Την οδύνη του εξέφρασε, με δήλωσή του, και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
«Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετώ τον στενό μου φίλο και συνεργάτη, Βαγγέλη Μπασιάκο. Υπήρξε ανιδιοτελής υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος. Αφιέρωσε τη ζωή του στη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και των ανθρώπων της. Στην οικογένειά του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» καταλήγει ο κ. Καραμανλής.

Ματαιώνονται κομματικές εκδηλώσεις της Ν.Δ.
Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι σε ένδειξη σεβασμού για την αδόκητη απώλεια του Β. Μπασιάκου ματαιώνονται όλες οι προγραμματισμένες για σήμερα και το Σαββατοκύριακο κομματικές εκδηλώσεις.

Θλίψη εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Θλίψη για την ξαφνική απώλεια του Β. Μπασιάκου εκφράζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνοντας θερμά συλλυπητήρια στην  Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, στην  οικογένειά του και τους οικείους του.

Θερμά συλλυπητήρια και από το ''Ποτάμι''
Για τον πρόωρο χαμό του Ευάγγελου Μπασιάκου ο οποίος πολιτεύτηκε με εντιμότητα και αξιοπρέπεια στο δημόσιο βίο, το Ποτάμι εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ