LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ

Με στόχο την «αδιαμεσόλαβητη επαφή με τον κόσμο της εργασίας, τη μεταφορά των θέσεων της κυβέρνησης στη μάχη που δίνει για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την κατανόηση των ειδικότερων προβλημάτων των εργαζομένων και των ανέργων στις διάφορες περιοχές της χώρας και την εξεύρεση από κοινού συγκεκριμένων λύσεων» η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, συνεχίζει σήμερα στον Έβρο τον κύκλο επαφών που έχει ξεκινήσει με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους σε όλη τη χώρα.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στην Αλεξανδρούπολη ήταν ο πρώτος σταθμός της υπουργού, η οποία εκτιμά πως η καλή λειτουργία του θα βοηθήσει στην επαναφορά μιας κανονικότητας στην αγορά εργασίας. «Αυτός είναι ο στόχος μας. Το πρώτο μας μέλημα είναι να τηρηθεί η νομιμότητα και να μπει ένα φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία, η οποία έχει αρχίσει και λαμβάνει έντονες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, κυρίως λόγω και της αποδιάρθρωσης του θεσμικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων που συνέβη την περίοδο 2010-2014» δήλωσε μετά το πέρας της επίσκεψής της.

Επανέλαβε πως «κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, ζήτημα που τίθεται σε όλους τους τόνους στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές «απέναντι στου οποίους έχουμε όλα τα επιχειρήματα για να επανέλθει το πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων», κατά τη δεύτερη αξιολόγηση. «Μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις διαμορφώνεται πλέον ένα δίχτυ προστασίας για τους εργαζόμενους και συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων, ενώ αντιμετωπίζονται και τα φαινόμενα παραβατικότητας και τελικά βοηθιέται ακόμη και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης γιατί εισρέουν πόροι στα ασφαλιστικά ταμεία και διαμορφώνεται μία κανονικότητα και στην οικονομία» εξήγησε η κ. Αχτσιόγλου.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου για την πορεία και τον χρόνο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, η υπουργός Εργασίας σημείωσε πως η κυβέρνηση αναζητά αυτή τη στιγμή μία κοινωνικά βιώσιμη λύση για την επίτευξη της οποίας διαπραγματεύεται σκληρά. Τόνισε δε: «Από την πλευρά μας έχουμε υλοποιήσει σχεδόν το 80% των προαπαιτούμενων και μένουν ανοιχτά το ζήτημα των εργασιακών, ακριβώς γιατί υπάρχει αυτή η διαφωνία». Χαρακτήρισε «πρόβλημα» τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και «οικονομικά παράλογες τις απαιτήσεις του για εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος, όταν η ελληνική οικονομία δείχνει ότι υπεραποδίδει σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί στη συμφωνία». Εκτίμησε πως θα βρεθεί γρήγορα το σημείο ισορροπίας και τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση και να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «για να εμπεδωθεί πια στην ελληνική οικονομία αυτή η τάση βελτίωσης που σημειώθηκε την προηγούμενη χρονιά».

Η κ. Αχτσιόγλου αναγνώρισε ως πολύ σοβαρό το πρόβλημα ανεργίας, το οποίο «θα επιλυθεί εφόσον βελτιωθεί και η οικονομία της χώρας». Διευκρίνισε πως η κυβέρνηση δεν κλείνει τα μάτια απέναντι στο πρόβλημα ούτε θριαμβολογεί για «τη σημαντική μείωση των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων της ανεργίας». «Κάνουμε ότι μπορούμε για να μειωθεί αυτό το ποσοστό… Μέσα από προγράμματα που υλοποιούμε, που κάνουν εξορθολογισμένη χρήση των πόρων από την Ε.Ε. και των χρηματοδοτήσεων, μέσα από μία στόχευση σε προγράμματα πλήρους απασχόλησης με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, καλύπτοντας πιο ευάλωτες ομάδες, πιο νέους ή αυτούς που είναι πλησίον συνταξιοδότησης, μ' έναν τρόπο δίνεται μια σημαντική βοήθεια στους ανέργους. Μέσα από τέτοιου τύπου προγράμματα θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον κόσμο αυτόν ο οποίος έχει δικαίωμα στη δουλειά» διαβεβαίωσε η υπουργός Εργασίας. Το μεσημέρι η κ. Αχτσιόγλου θα επισκεφθεί το Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας και το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ