ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κακοκαιρία σε εξέλιξη: 6 περιοχές χτυπά σήμερα με βροχές και καταιγίδες - Στο έλεος της κακοκαιρίας πολλές περιοχές της χώρας. Έκτακτα μέτρα από τις Αρχές. ***** Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας - Κ. Χατζηδάκης για αναβάθμιση S&P: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο. ***** Πιερρακάκης: Κρατάμε το αδιάβλητο των Πανελλήνιων Εξετάσεων, αλλάζουμε όλα τα άλλα. ***** «Εμπλοκή» με το Άγιο Φως στην Ελλάδα λόγω Ισραήλ - Στήνεται ειδικό σχέδιο. ***** Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση κοντά στην Βαγδάτη - Ισραήλ: Δεν ήμασταν εμείς.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

Στη Βαλέτα της Μάλτας μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε., αύριο Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου. Στην εν λόγω σύνοδο θα αναζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί η ανακοπή των μεταναστευτικών ροών από τη Λιβύη στην Ιταλία και θα είναι το κεντρικό θέμα της συζήτησης των 28 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, η οποία χαρακτηρίστηκε από πολλούς «αμφιλεγόμενη» σε ό,τι αφορά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προοπτική επίτευξης συμφωνίας με τη Λιβύη προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία σε ΜΚΟ και διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς, ειδικά σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρων επεξεργασίας αιτημάτων ασύλου, εκτός ευρωπαϊκού εδάφους.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας πέτυχε να ανακόψει κατά 79% τις ροές από την Τουρκία στην Ελλάδα σε έναν χρόνο, ενώ, αντίθετα, στην Κεντρική Μεσόγειο η αύξηση των ροών έχει αγγίξει το 90%. Συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Ε., οι «παράτυπες» αφίξεις στην Ιταλία ξεπέρασαν το 2016 τις 180.000, ενώ η μεγάλη πλειονότητα αφορά οικονομικούς μετανάστες που δεν έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας, με πρώτη χώρα καταγωγής τη Νιγηρία.

Ενόψει της άτυπης συνόδου κορυφής, Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωνε από τις Βρυξέλλες ότι οι «28» αναμένεται να συμφωνήσουν σε μία «νέα προσέγγιση» για την επίλυση του εν λόγω ζητήματος, η οποία θα καταγραφεί σε κοινή δήλωση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εν λόγω προσέγγιση θα είναι τελείως διαφορετική από αυτήν που ακολούθησαν στην περίπτωση της Τουρκίας, καθώς, όπως εξήγησε, τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά και οι δυσκολίες περισσότερες. 

«Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο σε κάθε ένα από τα βήματα που ακολουθούν οι μετανάστες για να φτάσουν στην Ευρώπη. Από το έδαφος της Λιβύης, εκπαιδεύοντας τις εγχώριες αρχές για την καταπολέμηση των δικτύων διακινητών, τη βελτίωση των συνθηκών παραμονής των μεταναστών στους εκεί καταυλισμούς, αλλά και την εθελοντική επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, στην ενίσχυση της παρουσίας της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής και Συνοριοφυλακής στον θαλάσσιο χώρο μέχρι και στην ενημέρωση των μεταναστών για τις πιθανότητες που έχουν να γίνουν αποδεκτές οι αιτήσεις ασύλου τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ