ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τέμπη: Έρευνα της Αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας για το «μπάζωμα» στον τόπο του δυστυχήματος. ***** Στα Δικαστήρια ο Φλώρος μετά τον ξυλοδαρμό - Θα καταθέσουν 3 μάρτυρες πριν την απολογία του. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει ότι δεν θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων; ***** ΠΑΣΟΚ: Προεκλογική φιέστα της Κυβέρνησης με την κωδική ονομασία ΑΙΓΙΣ. ***** Γιάννης Καλλιάνος: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του - Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την νομική εκπροσώπηση του Γιάννη Καλλιάνου. ***** Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, επεκτείνεται το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», ακολουθεί η ψυχική υγεία. ***** Απίστευτες εικόνες στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Εισβολή Αστυνομίας, ξύλο και συλλήψεις φοιτητών. ***** Οι ΗΠΑ κατηγορούν ανοιχτά την Κίνα για εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

«Το μεγάλο φαγοπότι σταμάτησε. Σταμάτησε η μεγάλη κλοπή. Κάθισαν στο γκισέ της εφορίας αυτοί που δεν είχαν περάσει ποτέ. Αυτό μας έχει δώσει την δυνατότητα να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην «Ώρα του πρωθυπουργού» για την διαφθορά. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε ειδικά στην υπόθεση της Siemens και αποκάλυψε ότι ο ίδιος έχει ζητήσει από την καγκελάριο Μέρκελ την έκδοση του Μ. Χριστοφοράκου. «Γνωρίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα δει τις επόμενες ημέρες την κ. Μέρκελ. Θα θέσει αυτό το θέμα; Θα ζητήσει να εκδοθεί; Αυτό θα πει κοινό μέτωπο των πολιτικών δυνάμεων κατά της διαφθοράς», τόνισε.

Ακόμη ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα του ελέγχου των πόθεν έσχες των πολιτικών υπογραμμίζοντας ότι «το μεγάλο πρόβλημα με το πόθεν έσχες είναι ότι δεν γνωρίζουμε το πόθεν» και ότι «ένα κρίσιμο θέμα διαφάνειας είναι να μπορεί να ελέγχεται, όταν είναι υπόχρεος ελέγχου και να δηλώνει ανοικτά και δημόσια το πόθεν». Ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε εμμέσως και την διαπραγμάτευση τονίζοντας ότι: «Σε όλους τους σοβαρούς ανθρώπους στην Ευρώπη αυτά που μας ζητούν είναι θέατρο του παραλόγου. Τα λένε αυτοί, όχι εμείς, διαβάστε τον γερμανικό Τύπο». «Αν έχουμε καταφέρει να μην είμαστε στη φάκα, με την πλάτη στον τοίχο στη διαπραγμάτευση οφείλεται στο ότι κλείσαμε το 2016 με ανάπτυξη που κανείς, ούτε το ΔΝΤ, δεν περίμενε, και με πλεόνασμα 2% αντί για 0,5%», είπε και πρόσθεσε ότι «έχει μέλλον αυτή η ιστορία».

Ο Πρωθυπουργός απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του Πταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και έκανε ειδική αναφορά στο ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για τα έντυπα ΜΜΕ. «Όταν πρότεινα στη Βουλή να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, ο κ. Μητσοτάκης με κατήγγειλε και είπε ότι δεν μπορούμε να δίνουμε δημόσιο χρήμα σε οργανισμούς, ενώ όταν εκείνος έπαιρνε δάνεια για τον ''Κήρυκα'' Χανίων ήταν καλά. Η κ. Γεννηματά δεν κατάλαβε τι έγινε. Μετά από μερικές μέρες πρότεινε να γίνει μία επιτροπή. Μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον Βαμβακούλα: Να κάνουμε μία τριμελή επιτροπή από πέντε-έξι. Μόνο εσείς κ. Θεοδωράκη, απαντήσατε αμέσως θετικά», είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ο χρόνος κύλησε, υπάρχει μία αμετάκλητη απόφαση δικαστηρίου και θα κληθεί τώρα η Βουλή να πάει κόντρα σε δικαστική απόφαση; Δυστυχώς, και το λέω εν πλήρει συνειδήσει, εδώ δεν υπάρχουν μόνο τεράστιες ευθύνες της ιδιοκτησίας, αλλά και ενός πολιτικού συστήματος που είναι υποκριτικό και χύνει κροκοδείλια δάκρυα. Εμένα με ενδιαφέρουν οι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι σε κάθε επιχείρηση».

Αναφερόμενος στο θέμα της Siemens ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «υπάρχει ένα αόρατο χέρι που παρεμβαίνει για να κωλυσιεργεί η δίκη» και ανακοίνωσε ότι «η Δικαιοσύνη εξέδωσε νέο ένταλμα σύλληψης για τον Μ. Χριστοφοράκο». Υπογράμμισε ακόμη τις πολιτικές ευθύνες της Ν.Δ.: «Αναβλήθηκε μία δίκη και με δικές μας προσπάθειες ξεκινά η δίκη στις 24 Φεβρουαρίου, θα καθίσουν στο εδώλιο 27 στελέχη. Δεν θα καθίσει ένας, ο Χριστοφοράκος, διότι κάποιες κυβερνήσεις που ήταν φίλος, κολλητός είχαν φροντίσει να φύγει. Και δεν θα είναι και άλλος ένας, ο Καραβέλας, επί ημερών της κ. Μπακογιάννη. Αν είχε γίνει επί των ημερών μας, θα μας είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια».

Από την πλευρά του ο Στ. Θεοδωράκης ρώτησε «γιατί δεν προχωρά η υπόθεση; Γιατί δεν διεξάγεται η δίκη; Γιατί και στα δικά σας χρόνια η καθυστέρηση;». Ο επικεφαλής του Ποταμιού ισχυρίσθηκε ότι υπάρχει θέμα με το πόθεν έσχες των υπουργών. «Δείτε μερικά από τα πόθεν έσχες μερικών από τους υπουργούς σας. Έχουν κότερα, κάνουν διακοπές στα ακριβότερα σαλέ της Ευρώπης και στο πόθεν έσχες δηλώνουν 5.000. Πώς πάνε στην Αυστρία; Με οτοστόπ;», είπε. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν και του φώναζαν ότι πρέπει να πει ονόματα. «Επειδή εμείς μιλά με ονόματα, η δήλωση πόθεν έσχες του Π. Καμμένου είναι μία δήλωση που τιμά την διακυβέρνησή σας;», απάντησε ο Στ. Θεοδωράκης.

Σε ό,τι αφορά την διαπλοκή ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι: «Δεν ισχυριζόμαστε ότι έχουμε μαγικό ραβδί και μαγικές λύσεις. Η Ελλάδα προφανώς έχει σοβαρό ζήτημα στη διαφάνεια και τη διαφθορά όμως αν συγκρίνει κανείς τα θέματα που αναδείχθηκαν αυτά τα δύο χρόνια, τις υποθέσεις που εστάλησαν στη Δικαιοσύνη θα διαπιστώσει ότι είμαστε η μέρα με τη νύχτα». «Δεν μπορεί να παραβλέπετε το ότι έχουν γίνει πολλά βήματα. Μπορεί να μην καταφέραμε να πιάσουμε τα ποσά που είχαμε στόχο, όμως τα αποτελέσματα είναι αξιόλογα. Για τα καπνικά το 2016 βεβαιώθηκαν 600 εκατ. ευρώ, δηλαδή δεκαπλασιασμός. Το ίδιο και στα αλκοολούχα ποτά, το 2015 από 52.000 λίτρα, πήγαμε στα 240.000 λίτρα και διπλασιάσθηκαν τα βεβαιωμένα ποσά», υπογράμμισε.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στον επιχειρηματία Καλογρίτσα. «Στα δημόσια έργα, με το κόλπο της κατάτμησης, μοιράζονται τα λεφτά στους ίδιους ανθρώπους. Στον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου, σπάσατε το έργο σε οκτώ εργολαβίες για να δουλέψουν δήθεν περισσότεροι, και ήδη οι τέσσερις πρώτες εργολαβίες, έχουν δοθεί στον εκλεκτό σας, Που ω του θαύματος, είναι αυτός που ήθελε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑTV, δεν τα κατάφερε, και τώρα αρκέστηκε, σε άλλη μια ΣΥΡΙΖΟεφημερίδα».

«Εμείς δεν τον φτιάξαμε, τον βρήκαμε. Δεν είναι συνεταίρος των δικών μου συνεργατών. Ο κ. Θεοδωρικάκος είναι συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη», απάντησε ο Πρωθυπουργός και εξήγησε ότι «ο λόγος που σπάσαμε τις εργολαβίες στο Πάτρα – Πύργο είναι για να συμμετέχουν περισσότεροι και να πάρουν περισσότεροι τα έργα. Δεν το καταφέραμε προσώρας αλλά η διαδικασία είναι ανοικτή για όλους».

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε διεξοδικά και σε δύο περιπτώσεις από το χώρο της υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ και την NovartisΓια το ΚΕΕΛΠΝΟ τόνισε ότι «επί των ημερών μας οδηγήθηκε εκεί που αρνήθηκαν να το οδηγήσουν εκείνοι που σήμερα κόπτονται για την δημόσια υγεία, στη Δικαιοσύνη». «Είναι άντρο μαύρου χρήματος, ρουσφετολογικών προσλήψεων και αδιαφάνειας», είπε και σημείωσε ότι «το πάρτι τελείωσε και οι εμπλεκόμενοι θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

«Ακόμη πιο σκοτεινή υπόθεση» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την περίπτωση της Novartis επισημαίνοντας ότι μία υψηλή τιμή στην Ελλάδα εξασφάλιζε υψηλά κέρδη σε άλλες 55 χώρες, επειδή η Ελλάδα είναι χώρα αναφοράς για τον καθορισμό της τιμής του φαρμάκου. «Ήδη παίρνουν το δρόμο για τον εισαγγελέα σημαντικά στοιχεία για τα δελτία τιμών φαρμάκων για την περίοδο 2012, 2013, 2014 όπου υπήρξαν αυξήσεις παρά την αντίθετη εισήγηση της επιτροπής του ΕΟΦ», είπε και επεσήμανε ότι «το σκάνδαλο αυτό από ένα σημείο και μετά αποτέλεσε το δρόμο εξασφάλισης προβολής πολιτικών στελεχών». «Αναμένουμε να επιταχυνθεί η διαδικασία απόδοσης ευθυνών από τη Δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας και αναρωτήθηκε: «Γιατί κανείς από τους τότε αρμόδιους υπουργούς δεν μιλά; Γιατί δεν ζητούν να χυθεί άπλετο φως; Έχουν κάτι να κρύψουν; Αν κάποιος πει ότι το 2015-2016 στο Μαξίμου υπήρξε όργιο διαφθοράς εγώ θα ζητούσα παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Έχουμε ένα πέπλο σιωπής. Πέπλο σιωπής έχουμε και από μέσα ενημέρωσης που κατά τα άλλα είναι λαλίστατα».

Μετά την πρωτολογία του Πρωθυπουργού ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης απαίτησε να μιλήσει επί προσωπικού, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης του επεσήμανε ότι δεν αναφέρθηκε το όνομά του, ότι δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό να δοθεί ο λόγος επί προσωπικού και ότι μπορεί να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση. Επίσης ζήτησε τον λόγο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος προκειμένου να απαντήσει στον επικεφαλής του Ποταμιού για το πόθεν έσχες του προέδρου του κόμματος.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ