ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Οχι Μερκελ-Σοϊμπλε σε παγωμα 40 ετων στα ελληνικα επιτοκια

Οχι Μερκελ-Σοϊμπλε σε παγωμα 40 ετων στα ελληνικα επιτοκια
Στο επίμαχο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αναφέρεται με εκτενές της δημοσίευμα η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, επισημαίνοντας ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και ο επικεφαλής του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τηρούν άκρως αμυντική στάση.
Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, η εφημερίδα του Ντύσελντορφ επικαλείται εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που βρίσκεται στη διάθεση της Handelsblatt και σύμφωνα με το οποίο ενδεχόμενο «πάγωμα» έως το 2040 των επιτοκίων που καταβάλλει η Ελλάδα για την αποπληρωμή των δανείων που έχει λάβει ενδέχεται να στοιχίσει στους δανειστές περί τα 120 δισ. ευρώ. Ένα τέτοιο πάγωμα επιτοκίων θα ισοδυναμούσε στην πραγματικότητα με «εκτεταμένα νέα δάνεια», σημειώνουν στο έγγραφο στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Η Handelsblatt υπενθυμίζει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα μεταβεί στα τέλη Απριλίου στην Ουάσιγκτον με αφορμή τη διεξαγωγή της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ. Εκεί, «πίσω από κλειστές πόρτες», η ελληνική κρίση ενδέχεται να αποτελέσει ξανά αντικείμενο διαπραγματεύσεων, σημειώνει το δημοσίευμα, εκτιμώντας ότι στις πιέσεις που ασκεί η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στους Ευρωπαίους για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους «η απάντηση του Σόιμπλε ενδέχεται να είναι η εξής: Όχι».

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

ΤΣΙΠΡΑΣ - ΠΟΡΟΝΕΝΚΟ: ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Η διμερής συνεργασία, οι εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, υπό το πρίσμα και των νέων δεδομένων σε παγκόσμιο επίπεδο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ουκρανό πρόεδρο στο Κίεβο, όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε κοινές του δηλώσεις με τον Πέτρο Ποροσένκο«Εξετάσαμε τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεών μας σε οικονομικό επίπεδο με έμφαση στην ενέργεια, τον τουρισμό και τα έργα υποδομών» ανέφερε ο κ. Τσίπρας σε κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, μετά από την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους. Ακόμη, γνωστοποίησε ότι αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό το 6ο μικτό διυπουργικό συμβούλιο Ελλάδας – Ουκρανίας.

Έκανε επίσης λόγο για «ουσιαστική συνάντηση» και αναφέρθηκε στους «στενούς ιστορικούς και πολιτισμικούς δεσμούς της Ελλάδας με την ευρύτερη παρευξείνια γειτονιά». Αναφορικά με την αναζωπύρωση της κρίσης στην Ουκρανία ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «οι εξελίξεις στην παρευξείνιας γειτονίας μας επηρεάζουν το περιβάλλον ασφάλειας, τις δισθενείς οικονομικές μας σχέσεις και τον ενεργειακό χάρτη στην περιοχή». Μάλιστα στάθηκε ιδιαίτερα στην πολυάριθμη ελληνική κοινότητα της Μαριούπολης, για να επισημάνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει η χώρα, προκειμένου να επικρατήσει η ειρήνη στην περιοχή. «Συζητήσαμε για την κρίση και την προσπάθεια εξεύρεσης σταθερής και βιώσιμης λύσης μέσα από τον διπλωματικό δρόμο. Η Ελλάδα σέβεται την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, σταθερός γνώμονας της Ελλάδας είναι η τήρηση του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε και επέμεινε: «Πρέπει να κινήσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να υπάρξει ένας σαφής οδικός χάρτης υπέρβασης της κρίσης». 

Ερωτηθείς αν είναι υπέρ της συνέχισης των ευρωπαϊκών κυρώσεων έναντι της Μόσχας ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και παρά το γεγονός ότι έχει ιδιαίτερο οικονομικό συμφέρον να υπάρξει άμεσα διευθέτηση της κρίσης και να αρθούν οι κυρώσεις και τα αντίμετρα που επηρέασαν αρνητικά την ελληνική οικονομία. Δεν διασπάσαμε την ευρωπαϊκή ενότητα σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα». Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «από τη μια κατανοούμε την αποφασιστική στάση», πρόσθεσε ωστόσο ότι πρέπει να δίνονται κίνητρα ώστε και η άλλη πλευρά να κάνει κίνητρα. Αναφέρθηκε μάλιστα σε άλλες περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν υπήρξαν κίνητρα και ανοιχτοί διάλογοι επικοινωνίας, στις οποίες δεν υπήρχαν ουσιαστικά αποτελέσματα. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε την Ελλάδα για την στήριξή της στην εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Δήλωσε ακόμη ότι τιμά την στήριξη του κ. Τσίπρα για την κατάργηση του καθεστώτος της βίζας, ενώ αναφέρθηκε στις κοινές προσπάθειες με την Αθήνα για τη διευκόλυνση της τουριστικής ροής από την Ουκρανία στην Ελλάδα. «Θέλουμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας στην κατασκευή οδικών δικτύων στην Ουκρανία, να προσελκύσουμε τις ελληνικές επενδύσεις και τους Έλληνες κατασκευαστές, θέλουμε να ανοίξουμε έδρες ελληνικής γλώσσας στα ουκρανικά πανεπιστήμια», πρόσθεσε.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

WOMENS...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

LIFE

ΜΑΜΑ 365