LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΣΦΥΞΙΑ ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ

Βέβαιος ότι η αξιολόγηση θα κλείσει εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και προειδοποίησε «όσους θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε ασφυξία το καλοκαίρι» ότι θα ηττηθούν «γιατί οι συσχετισμοί πλέον δεν τους ευνοούν». Σε συνέντευξή του στη «Real News» τονίζει ότι: «Η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει προγραμματικά και νομοθετικά τις ρωγμές του προγράμματος και τις ευκαιρίες που δίνει η πορεία της ελληνικής οικονομίας».

Επιτίθεται στο ΔΝΤ και σε «ένα μέρος των πολιτικών που ακόμα επιμένουν στην Ευρώπη της σκληρής λιτότητας των κοινωνικών αποκλεισμών και της άρνησης των κοινωνικών δικαιωμάτων» και τους κατηγορεί ότι, «μηχανεύονται εναγωνίως επί μήνες μια "ισορροπία του τρόμου", που εξωθεί τους μεταξύ τους συμβιβασμούς σε αντικοινωνικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας». «Το ότι ξανανοίγουν π.χ. συνεχώς το ζήτημα του ασφαλιστικού και των συντάξεων αποτελεί ακραίο παράδειγμα κυνισμού και έλλειψης αλληλεγγύης». Προσθέτει ότι αυτή η πολιτική που με πολλούς τρόπους εφαρμόζεται και προς άλλες χώρες του Νότου, όπως η Πορτογαλία και η Ιταλία πρέπει να ηττηθεί γιατί, πέραν όλων των άλλων, μπορεί να οδηγήσει σε διάλυση της Ε.Ε., και σε προφανή ενίσχυση των ακροδεξιών δυνάμεων και των πολιτικών της εθνικής αναδίπλωσης.

«Προφανώς και δεν μπορεί να υπάρχει χώρα που μπορεί να έχει 3,5% πλεονάσματα επί δέκα χρόνια, όταν δηλαδή ετησίως θα υστερεί ο αντίστοιχος δείκτης της ανάπτυξης, ακόμη κι αν θα είναι στο 1% στο 2%, ή στο 3%» σημειώνει και εκτιμά πως «όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, ως πολιτικά υπερασπίσιμη θα υπερψηφισθεί». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν ζητάει ούτε εκβιάζει υπερψήφιση της συμφωνίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναφέρει.

Ερωτηθείς για το εάν πρέπει να ανοίξει διάλογος για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Βουλής απαντά πως «τα κόμματα της λεγόμενης Κεντροαριστεράς στον τόπο μας έχουν σωρεύσει βασικές ευθύνες στη διαδρομή τους».
«Δεν πρέπει να αφιστάμεθα από τη σοβαρή αλλαγή και μετατόπιση που επιχειρείται, με αντιφατικό τρόπο είναι αλήθεια, σε χώρες του Νότου και την ίδια τη Γερμανία για την αποκόλληση σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων από τον σφικτό προγραμματικό και νεοφιλελεύθερες δυνάμεις» προσθέτει ο κ. Βούτσης και σημειώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κορμός της κυβέρνησης επί διετία, έχει θετικά επιδράσει στην αργή και αντιφατική αυτή μετατόπιση. Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς και των προοδευτικών πράσινων κομμάτων εργάζονται επίσης με ανοικτούς ορίζοντες σε αυτό το θέμα των συμμαχιών. Αυτό είναι το ζήτημα, αυτή είναι η τάση των πραγμάτων και όλοι θα κριθούμε από τον τρόπο που θα διαμορφώσουμε τη σχέση μας σε αυτή την εξέλιξη».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ