LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΝΟΔΟΣ Ε.Ε.: ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Για ανησυχία η οποία εκφράστηκε από πολλές χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέσεις και συμπεριφορές της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Μάλτας και προεδρεύων της Ε.Ε. το τρέχον εξάμηνο Τζόζεφ Μουσκάτ, ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής των «28».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, από την πλευρά του, σημείωσε ότι η διατλαντική συνεργασία ήταν πυλώνας ασφάλειας του δυτικού ελεύθερου κόσμου, ωστόσο η Ε.Ε. πρέπει πια να ανακτήσει την πίστη στις δικές της και μόνο δυνάμεις. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών που φθάνουν στην Ε.Ε., ενώ επαίνεσε τη Λιβύη για τις προσπάθειες που κάνει για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών.

Σε ερώτηση για το εάν η μεγαλύτερη απειλή για την Ε.Ε. προέρχεται από τον Ντόναλντ Τραμπ ή τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, ο κ. Τουσκ ανέφερε ότι η μεγαλύτερη απειλή για την Ένωση είναι να μην είναι η ίδια αρκετά ενωμένη και να μην έχει το απαραίτητο θάρρος. «Είμαστε ακόμη 28 και όχι 27 και είμαστε ενωμένοι», πρόσθεσε. «Στο μέλλον ξέρουμε ότι θα είμαστε 27, λόγω προφανών αιτιών, λόγω του Brexit. Χρειαζόμαστε μια ισχυρή συμμαχία με το Ηνωμένο Βασίλειο εντός του NATO και δεν έχω καμία αμφιβολία, μετά τις σημερινές συζητήσεις, ότι η Τερέζα Μέι θα είναι αρωγός», είπε ακόμη ο Πολωνός ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας ότι η διατήρηση των συμμαχικών σχέσεων της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ, επίσης στο πλαίσιο του NATO, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

«Έχουμε διαφορετικό ταμπεραμέντο ή τρόπο έκφρασης, αλλά όλοι μας έχουμε τη βούληση να υπερασπιστούμε την Ευρώπη μας. Πολλοί συνάδελφοί μου εντός της Συνόδου με αποκάλεσαν "ο δικός μας Ντόναλντ", σε σχέση με τον άλλο Ντόναλντ Τραμπ και ήταν κάτι που μου άρεσε», κατέληξε ο κ. Τουσκ.
ΑΜΠΕ






''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ