ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

εντονη συζητηση Τσακαλωτου - Ντραγκι για τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους

εντονη συζητηση Τσακαλωτου - Ντραγκι για τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους
Έντονη συζήτηση είχαν, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι πριν από την έναρξη του Eurogroup, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Ντράγκι θεωρεί κομβική την επιτάχυνση των πλειστηριασμών, ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπήρξε «θερμή» συζήτηση Τσακαλώτου-Ντράγκι εντός της αίθουσας, ο πρόεδρος του Εurogroup Μάριο Σεντένο είπε ότι ενίοτε γίνονται και δυναμικές συζητήσεις, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο.
Για την ουσία του ζητήματος, ανέφερε ότι μετά την έναρξη εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα γίνει μια αξιολόγηση για να διαπιστωθεί στην πράξη αν λειτουργεί το νέο σύστημα σε όλη την Ελλάδα, εκτιμώντας πως η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Για το ίδιο θέμα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σχολίασε ότι δεν πρόκειται να αναφερθεί στο τι έγινε στη συνεδρίαση, προσθέτοντας ότι δίνεται έμφαση σε ένα μόλις πράγμα, ενώ η ουσία είναι ότι έγιναν πολλά στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΚΑΝΑΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ, ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΚΙ' ΕΣΕΙΣ

«Το 2017 θα είναι ένας κρίσιμος χρόνος. Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι εξελίξεις του '17 δεν θα κρίνουν απλά την πορεία της Ευρώπης, αλλά την ίδια της την ύπαρξη. Η Ε.Ε. πορεύεται χωρίς την Βρετανία αλλά και με ένα διογκούμενο ρεύμα ακροδεξιού λαϊκισμού» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κλονίζεται η ευρωατλαντική σχέση». «Όσο η Ευρώπη θα παραμένει άβουλη, αδύναμη, ανίσχυρη, τόσο θα ενισχύονται οι δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού. Η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα. Η κρίση είναι παρελθόν» δήλωσε ο πρωθυπουργός και διαμήνυσε: «Τηρούμε τα συμφωνηθέντα, να τηρήσουν και οι εταίροι μας αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Η αξιολόγηση θα κλείσει, και θα κλείσει θετικά όσο κι αν το απεύχεται η Ν.Δ».

«Γνωστές σε όλους οι δυσκολίες και δεν οφείλονται μόνο στην κατάσταση της Ελλάδας. Δεν μας πτοούν, ούτε μας φοβίζουν», τόνισε για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης. Και συνέχισε: «Η αξιολόγηση δεν είναι από μόνη της δύσκολη. Την κάνει δύσκολη η διαρκής διαφωνία των πιστωτών. Το ΔΝΤ έχει χάσει κάθε επιστημονική αξιοπιστία από την παρουσία του στην Ελλάδα, από τις λάθος συνταγές και επιλογές του, που έχει παραδεχθεί και το ίδιο... Στην Ευρώπη όλοι κατανοούν ότι η μείωση του χρέους είναι κάτι αυτονόητο και θα γίνει. Αλλά αρνούνται να το παραδεχτούν πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις. Η ακροδεξιά θα ανεβαίνει όσο υιοθετείται από την ατζέντα της Ευρώπης»

«Από την άλλη και το ΔΝΤ δεν έχει το θάρρος της γνώμης του. Και ορισμένα στελέχη του προτιμούν να παίζουν προσωπικά παιχνίδια. Δειλιάζει το Ταμείο να πει την αλήθεια. Προτιμά να παίζει ένα διαρκές παιχνίδι πόκερ, να παίζει το μουντζούρη. Επειδή δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν ή να ρίξουν το φταίξιμο στην αδιαλλαξία του Σόιμπλε για τη μείωση του χρέους, προσπαθούν να εφεύρουν νέες απαιτήσεις στην Ελλάδα. Παράλογες, εξωπραγματικές».

«Οι Ευρωπαίοι αναγνώρισαν την εντυπωσιακή υπερκάλυψη των στόχων. Κι έτσι οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ δυσκολεύονται. Η δυσκολία αυτή είναι η ίδια η πραγματικότητα. Επικαλούνται στοιχεία ότι δεν είναι έγκυρα. Αυτό το επεσήμανε και η Κομισιόν. Αυτό που περιμένουμε και μάλιστα το γρηγορότερο δυνατόν, είναι να αναθεωρήσουν αυτές τις εκτιμήσεις. Δε μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση αν δεν ξεκινάμε από την ίδια βάση. Τι να συζητάμε; Επαναλαμβάνουμε με σταθερότητα: Δεν πρόκειται να δεχθούμε άλλα παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού. Δεν θα επιτρέψουμε άλλα παιχνίδια με τη φωτιά για τη συνοχή της Ευρώπης. Όποιοι παίζουν παιχνίδια, να ξέρουν ότι παίζουν με τη φωτιά».

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η ίδια τους η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους πυρομανείς να παίζουν με τα σπίρτα στην αποθήκη με τα πυρομαχικά. Θέλω να παρακαλέσω την καγκελάριο να αποθαρρύνει τον υπουργό Οικονομικών της να συνεχίσει τις αναφορές για την Ελλάδα. Και τις αναφορές ότι οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους. Δεν ξέρω αν η ακροδεξιά άνοδος επηρεάζει το κόμμα τους αλλά δεν μπορούν οι εκλογές να επηρεάζουν τις εξελίξεις.
Πριν δύο χρόνια κανείς δεν θα πίστευε ότι θα μιλούσαμε για συμμαχία των χωρών του Νότου. Κανείς δε θα πίστευε πριν δυο μήνες ότι είναι ανοιχτό το πολιτικό παιχνίδι σε κρίσιμες χώρες. Η αξιολόγηση θα κλείσει θετικά. Χωρίς υποχωρήσεις σε ακραίους παραλογισμούς, σε ζητήματα αρχών. Δεν ξέρω αν θα κλείσει με το ΔΝΤ σε ρόλο χρηματοδότη ή σε άλλο ρόλο. Θα κλείσει όμως διότι η Ευρώπη δεν μπορεί να παίξει παιχνίδια. Και κάποιοι θα βρεθούν βαριά εκτεθειμένοι».

«Για πρώτη φορά κάνουμε τα συμφωνηθέντα. Γι' αυτό δεν ανεχόμαστε από κανέναν παρατηρήσεις ότι καθυστερούμε. Όποιος το λέει αυτό, το κάνει για άλλους λόγους και πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Ακούω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ταξιδέψει στη Γερμανία για να συναντηθεί με Μέρκελ - Σόιμπλε. Δεν ξέρω τι θα τους πει. Ξέρω ότι δεν θα τους πει για την έκδοση του κυρίου Χριστοφοράκου. Για την οικονομία δεν ξέρω τι θα πει, δεν ήρθε σε επαφή μαζί μου.
Το μόνο που ξέρουμε για την αξιολόγηση είναι αυτό που είπε ο κ. Γεωργιάδης, ότι δεν θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση για να έρθουν στα πράγματα. Με αυτή την ατζέντα ταξιδεύει στη Γερμανία ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό να το λάβει υπόψιν ο ελληνικός λαός. Το ποιος παλεύει για την έξοδο από την κρίση και ποιος δίνει διαπιστευτήρια υποταγής. Είναι οι μόνοι που μας εγκαλούν για καθυστερήσεις. Θα ήθελα να του δώσω προκαταβολικά τα συγχαρητήριά μου. Δεν αρκεί όμως για να πάρει την εξουσία στην Ελλάδα, να γίνει αρεστός στον κύριο Σόιμπλε. Πρέπει να γίνει αρεστός στον ελληνικό λαό. Και με αυτή τη συμπεριφορά δεν θα το καταφέρει ποτέ»......

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ