ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ. ***** Σούδα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο - Εκκενώθηκαν το Ναυτικό Νοσοκομείο και Σχολεία. ***** Στην κυκλοφορία το τμήμα Λαμία - Καλαμπάκα του Ε65: Σε 2,5 ώρες η απόσταση Αθήνα - Καρδίτσα. ***** Ν.Δ.: Μένουμε πιστοί στην τροχιά ευθύνης και προόδου του Κωνσταντίνου Καραμανλή. ***** Π. Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τώρα υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ η προθεσμία έληξε το Σάββατο. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα είναι ένα ακόμη ράπισμα για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

ΔΡΥΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Φταρνίζεται ο Σόιμπλε και παθαίνει γρίπη ο Μητσοτάκης
Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ζάκυνθο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά κατά του αρχηγού της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, στα πλαίσια κομματικής εκδήλωσης, σε κεντρικό ξενοδοχείο του νησιού.

Για το μείζον θέμα των κομματικών δανείων, ο κ. Κοντονής ήταν ιδιαίτερα καυστικός, καθώς αναφέρθηκε στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των Μ.Μ.Ε., δηλώνοντας ότι: "Αποδείχθηκε στην επιτροπή, ότι τα τελευταία χρόνια Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εκμεταλλευόμενοι την θέση εξουσίας την οποία είχαν, κατάφεραν να πάρουν ως δάνεια 420.000.000 ευρώ και μάλιστα αυτά τα χρήματα τα έπαιρναν με τον εξής τρόπο.
Την κρατική χρηματοδότηση, την περιέφεραν από τράπεζα σε τράπεζα και έπαιρναν από διαφορετικές τράπεζες δάνεια" τόνισε ο κ. Κοντονής θέτοντας στην συνέχεια τα ερωτήματα: 

"Πότε θα αποπληρωθούν αυτά τα λεφτά; διότι καλώς εχόντων των πραγμάτων και με τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει χρειάζονται γύρω στα 150 χρόνια, και ποιος θα πληρώνει αυτά τα λεφτά; Αυτά δεν ήταν τα μόνο λεφτά που έπαιρναν διότι αυτά ήταν δάνεια που τα έπαιρναν με πλάγιο τρόπο σε αυτά τα χρήματα θα πρέπει να προσθέσετε το μαύρο πολιτικό χρήμα, αυτά που πήγαινε ο Τσουκάτος με τις βαλίτσες και αυτά που έπαιρνε ο κ. Μητσοτάκης όπως το ομολόγησε ο Χριστοφοράτος, αλλά το ομολόγησε στον ανακριτή του Μονάχου διότι κανένας Έλληνας εισαγγελέας δεν πρόλαβε να του πάρει κατάθεση". Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατήγγειλε τον πολιτικό αγώνα εκείνων των χρόνων λέγοντας: "Έτσι γινόταν πολιτικός αγώνας στην Ελλάδα. Νόθευση του πολιτικού ανταγωνισμού και μας κουνάνε και το δάχτυλο, και μας κάνουν και κριτικοί αυτοί που θησαύριζαν τόσα χρόνια με τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών που άφηναν απλήρωτα, χωρίς εγγυήσεις και μαύρο ποιστωτικό χρήμα".

Αναφερόμενος στα δάνεια των ΜΜΕ, ο κ. Κοντονής, επεσήμανε ότι αυτά ήταν "1.300.000.000 ευρώ, τα οποία απ' ότι μάθαμε από τον υιό του κ. Ψυχάρη, τα έπαιρναν με εγγυήσεις, αέρα. Δεν ξέρω πόσοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, πόσοι συμπολίτες μας έφτασαν μέχρι την πόρτα των τραπεζών ζητώντας ένα δάνειο, για να στηρίξουν την επιχείρηση τους ή την οικογένεια τους , αλλά είναι σίγουρο ότι έφτασαν δεν τους ζητήθηκε αέρας, αλλά τους ζητήθηκαν εμπράγματες εξασφαλίσεις, τους ζητήθηκαν υποθήκες τα σπίτια τους. Για άλλους δάνεια εκατομμυρίων και για άλλους ασφυκτική πίεση και μεγάλη προσπάθεια να υποθηκευτεί το σύμπαν".

"Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος φροντίζει κάθε φορά να μας λέει ότι δεν κάνουμε σωστά τις διαπραγματεύσεις, είχε πάρει ένα δάνειο για την εφημερίδα ''Κήρυκας Χανίων'' και ενώ κατά το ήμισυ αυτό το δάνειο το πλήρωνε με ενοίκια, το άλλο μισό του δανείου ως εκ θαύματος είχε μείνει απλήρωτο, έντεκα χρόνια. Ο κ. Μητσοτάκης έντεκα χρόνια ήταν ανέγγιχτος και το δάνειο καταγγέλθηκε από την τράπεζα, τρεις μέρες μετά την δήλωση ότι συστήνεται εξεταστική επιτροπή για να εξετάσει τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ" ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, για το δάνειο του κ. Μητσοτάκη και αμέσως μετά τόνισε σε έντονο ύφος: "Τι άλλο να πούμε σε αυτούς, που σήμερα έρχονται και μας λένε ότι για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που οργάνωσαν την κλεπτοκρατία, που ήταν μέρος της διαφθοράς και της διαπλοκής, αυτοί έρχονται και διαβάλουν το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί διαπραγματεύτηκε με πάθος, με πίστη στις λαϊκές δυνάμεις, με πίστη σε αυτό τον ταλαιπωρημένο λαό, για ένα καλύτερο αύριο". 

Συνεχίζοντας την επίθεση του, κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Κοντονής, ανέφερε ότι: "Ο κ. Μητσοτάκης μας κατηγορεί ότι συμφωνήσαμε υψηλά πλεονάσματα. Είχαν συμφωνήσει πλεονάσματα του 4,5% και το περιορίσαμε κατά μέσο όρο στο 1,8% και μας κατηγορεί ότι πετύχαμε υψηλά πλεονάσματα. Υπάρχει τίποτα περισσότερο από προσπάθεια παραπλάνησης του λαού".

Ακολούθως, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, χαρακτήρισε ως μια μεγάλη πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, να δώσει στο λαό από φέτος την 13η σύνταξη, η οποία, πήρε το νομικό τίτλο του έκτακτου βοηθήματος. "Ήταν μια προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού, και ενώ η Ν.Δ. είχε πεί ότι θα το ψήφιζε το μέτρο, μόλις ο κ. Σόιμπλε είπε ότι δεν συμφωνεί, έτρεξε ο κ. Μητσοτάκης, να δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τη πρόταση. Φταρνίζεται ο Σόιμπλε και παθαίνει γρίπη ο Μητσοτάκης στην Ελλάδα, αυτό είναι το κόμμα της Ν.Δ., αυτή είναι η δεξιά που θέλει να κυβερνησει τον τόπο, για να κόψει ακόμα και αυτό το βοήθημα που έδωσε η κυβέρνηση και δεν το εγκρίνει ο κ. Σόιμπλε".

Ακόμα, ο κ. Κοντονής, ενώπιον 600 περίπου ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που κατέκλεισαν την αίθουσα του ξενοδοχείου, που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, αναφέρθηκε στο θέμα της αξιολόγησης, δηλώνοντας ότι: "Πέρασαν δύο δύσκολα χρόνια, δύο χρόνια που η κυβερνηση της αριστεράς έδωσε μια μάχη και μπορώ να σας πω σήμερα ότι αυτή η μάχη σε μεγάλο βαθμό έχει κερδηθεί. Ήταν μια μάχη δύσκολη αλλά με το τέλος της δεύτερης αξιολόγησης, θεωρούμε και πιστεύουμε ότι η Ελλάδα, έχει αφήσει πίσω τις δύσκολες στιγμές. Ακόμα και τώρα, υπό τις συνθήκες που κυβερνήσαμε τον τόπο, η ανεργία μειώθηκε κατά 4%, τα μεγάλα έργα έχουν επανεκίνηση, η αποκατάσταση του ελαχίστου εισοδήματος για τους ανθρώπους που είχαν πληγή ολοκληρωτικά από τη κρίση έχει συντελεστή και κάθε μέρα παίρνουμε μέτρα για υποστηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, που έχουν πρόβλημα".

"Δεν σας λέω ότι αυτά τα δύο χρόνια λύθηκαν τα προβλήματα, σας λέω όμως ότι κρατήσαμε ανοιχτά τα νοσοκομεία που ήταν έτοιμοι να τα κλείσουν, διότι το νοσοκομείο Ζακύνθου, στον προγραμματισμό του κ. Γεωργιάδη και του Βορρίδη, ήταν να γίνει κέντρο υγείας και δεν το λέμε εμείς τον είπαν αυτοί τότε. Κρατήσαμε ανοιχτά τα σχολεία και τα νοσοκομεία και δώσαμε μια διέξοδο στο ασφαλιστικό σύστημα που ήταν υπό κατάρρευση", δήλωσε ο κ. Κοντονής ενώ ακολούθως επεσήμανε ότι: " Υπάρχουν μερικοί εταίροι, πολιτικοί και κοινωνικοί αλλά που έχουν και κοινότητα πολιτικών συμφερόντων στο εξωτερικό, βιάζονται και αυτοί να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και αντί να τηρήσουν την συμφωνία όπως την τηρεί η κυβέρνηση, ζητούν νέα μέτρα για να δημιουργήσουν ένα κλίμα λαϊκής δυσαρέσκειας να φέρουν την κυβέρνηση προ τετελεσμένων γεγονότων και να δημιουργήσουν πολιτικούς κλυδωνισμούς ώστε να επανέρθουν οι φίλοι τους, οι φίλοι του κ. Χριστοφοράτου και της Siemens, οι φίλοι της Novartis, να ξαναβρεθούν στις καρέκλες και να χάνονται δικογραφίες και να έρχονται τροπολογίες την νύχτα αμνείστευσης των ενόχων. Η κυβέρνηση νέα μέτρα δεν πρόκειται να υπογράψει και η συμφωνία θα κλείσει μέσα στον Φεβρουάριο".
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ