ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Με στόχο να διεκδικήσουν και όχι να συζητήσουν περνούν τις πόρτες της Αχαρνών σήμερα το μεσημέρι οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων για το ραντεβού με τους τέσσερις υπουργούς. Από την πλευρά τους, οι αγρότες της Κ. Μακεδονίας σκληραίνουν τη στάση τους, προχωρώντας σε νέους αποκλεισμούς σημείων, καθώς χθες εξέπνευσε η προθεσμία που είχαν θέσει στην κυβέρνηση προκειμένου να οριστεί ημερομηνία συνάντησης με τον πρωθυπουργό.

Ξεκινώντας από τη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι εκπρόσωποι των αγροτών προσέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, επιδιώκοντας να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, τα οποία, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το αυξημένο κόστος παραγωγής. «Πάμε να διεκδικήσουμε και όχι να συζητήσουμε με την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, ενώ αναφέρθηκε και στις προετοιμασίες για το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη.

Αισιόδοξος, ωστόσο, εμφανίζεται από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος εκφράζει την πεποίθηση ότι η συνάντηση θα αποβεί εποικοδομητική. Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη θα συμμετέχουν και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα ΠαπανάτσιουΤην ίδια ώρα, το γεγονός ότι δεν βρήκε ανταπόκριση από την κυβέρνηση το αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς (Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης), που έστειλαν την περασμένη Δευτέρα οι Μακεδόνες αγρότες, οδηγεί σε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην Κεντρική Μακεδονία. Προς τούτο δρομολογούνται νέοι αποκλεισμοί και δυναμικότερες κινητοποιήσεις, με το πλαίσιο των σχεδιασμών των αγροτών να περιλαμβάνει το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη ή/και μετάβαση δύναμής τους στο τελωνείο της Δοϊράνης, καθώς και εκ νέου προσπάθεια αποκλεισμού του τελωνείου του Προμαχώνα.

Χθες, πάντως, οι αγρότες από το μπλόκο των Πράσινων Φαναριών έκλεισαν αιφνιδιαστικά τον κόμβο του αεροδρομίου. Στο σημείο βρέθηκαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από περιοχές της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλονίκης, με περίπου 100 τρακτέρ που είχαν σταθμεύσει στα Πράσινα Φανάρια. Ο αποκλεισμός αναμένεται να γίνει 24ωρος, αντικαθιστώντας έτσι το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια. Η κυκλοφορία των οχημάτων προς το αεροδρόμιο διεξάγεται μέσω του καζίνο.

Πάντως, οι αγρότες των Πρεσπών σε ένδειξη καλής θέλησης δεν προχώρησαν τελικά χθες σε 24ωρο αποκλεισμό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, όπως είχαν αρχικά σχεδιάσει, αλλά περιορίστηκαν στις τέσσερις ώρες… για αρχή, όπως σημείωσαν εκπρόσωποί τους. Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι τα μπλόκα παραμένουν ενεργά σε όλα τα σημεία της επικράτειας που έχουν στηθεί, με τους αγρότες να βρίσκονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων της πρώτης συνάντησης με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, ενώ ταυτόχρονα οργανώνονται και για το παναγροτικό συλλαλητήριο της Τρίτης.

''The New Daily Mail''
 Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ