Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Δ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τα περί διάστασης απόψεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, λέγοντας ότι οι σχέσεις τους είναι άριστες. «Οι σχέσεις του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών είναι εξαιρετικές. Υπάρχει στενότατη συνεργασία και πολιτική και ιδεολογική συναντίληψη για τον χειρισμό όλων των ζητημάτων», ανέφερε σε συνέντευξή του στον ''Real Fm'', όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στο twitter.

Ακόμη, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι πολιτικά και κοινωνικά δυνατόν για να κλείσει η β’ αξιολόγηση. «Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά ώστε να βρούμε τη βέλτιστη λύση καταρχήν κοινωνικά, αλλά και οικονομικά, για να μπορέσουμε να βρούμε το αναγκαίο σημείο ισορροπίας που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης», σημείωσε. 
«Η κύρια ευθύνη της καθυστέρησης έχει να κάνει με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ», πρόσθεσε και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία «καλά θα κάνει να το αναγνωρίσει». Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «η απαίτηση του ΔΝΤ για προ-νομοθέτηση 4,5 δισ. μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος είναι οικονομικά και πολιτικά παράλογη». Ο κ. Τζανακόπουλος παραδέχθηκε ότι «σαφώς η αβεβαιότητα είναι προβληματική και πως αυτήν τη συντηρεί και την τροφοδοτεί η στάση του ΔΝΤ». «Ωστόσο, εκ μέρους της κυβέρνησης δεν υπάρχει πρόθεση να συντηρηθεί», κατέληξε.

Ερωτηθείς αναφορικά με το πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg, σχολίασε ότι ο δημοσιογράφος που έγραψε τη συγκεκριμένη ανάλυση μάλλον δεν ξέρει τον τρόπο που λειτουργεί το πρόγραμμα. Εξήγησε ότι πρώτα καταλήγουν τα τεχνικά κλιμάκια σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση μετά τη διαπραγμάτευση μαζί της, στην τεχνική συμφωνία (Staff Level Agreement), εκεί περιγράφονται τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση, στη συνέχεια αυτά υλοποιούνται και μετά από αυτή την υλοποίηση υπάρχει μια έκθεση των τεχνικών κλιμακίων προς το Eurogroup που λέει ότι υλοποιήθηκαν και ότι επομένως μπορεί και τυπικά να κλείσει η αξιολόγηση.

Ως προς το τι έχει συμβεί αυτή τη στιγμή, είπε ότι επειδή υπάρχουν κάποια ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί απολύτως, η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην υλοποίηση προαπαιτούμενων πριν καν κλείσει η τεχνική συμφωνία, το 1/3 αυτών. Επιπλέον, το 1/3 των προαπαιτούμενων έχει συμφωνηθεί αλλά δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί και για 1/3 των προαπαιτούμενων υπάρχουν ακόμα κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες πρέπει να συμφωνηθούν ή δύο τρία ζητήματα που είναι αγκάθια: τα εργασιακά, η ενέργεια, το δημοσιονομικό. «Επομένως, αν υπάρχει κάτι, υπάρχει το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι αυτό το αναγνώρισε και ο Γερούν Ντέισελμπλουμ αλλά και το ΔΝΤ που λέει ότι προφανώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεκινήσει να υλοποιεί τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα πριν να υπάρξει μια συνολική συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ερμήνευσε χθες ως διάσταση απόψεων μεταξύ του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, τον καβγά που είχε ο δεύτερος με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, όταν δεν του έδωσε τον λόγο για να απαντήσει στην επίθεση που δέχθηκε η κυβέρνηση από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ Βασίλης Κικίλιας επανήλθε σήμερα στο θέμα, υπενθυμίζοντας τις διαφορετικές τους δηλώσεις για το αν έχουν υλοποιηθεί ή όχι τα προαπαιτούμενα.
Στο ίδιο μήκος κύματος, η τομεάρχης Οικονομομίας και Ανάπτυξης του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη διερωτήθηκε, μιλώντας στο ''Πρακτορείο FM'': «Ποιος, ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Τσακαλώτος, λέει την αλήθεια για την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων για τη β’ αξιολόγηση».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ