ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Οδηγια Γιουνκερ για «συγκρουση» με το ΔΝΤ

Οδηγια Γιουνκερ για «συγκρουση» με το ΔΝΤ
Την διάλυση του κουαρτέτου, όχι μόνο με έξοδο του ΔΝΤ αλλά και του τρόπου λειτουργίας της λεγόμενης «ευρωπαϊκής τρόικας» επιδιώκει ο πρόεδρος της Κομισιον.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες προερχόμενες από το περιβάλλον του κ. Γιούνκερ, κατά τον ίδιο, «αυτή η ιστορία με τη τρόικα πρέπει να τελειώσει τώρα», καθώς πολλές φορές υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ της Κομισιόν και της ΕΚΤ και του ΕΣΜ για τον τρόπο διαχείρισης του ελληνικού προγράμματος.
Επιπλέον ο Πρόεδρος της Κομισιόν έχει δώσει οδηγία στους αρμόδιους επιτρόπους Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί να επιμείνουν στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των δημοσιονομικών προβλέψεων από πλευράς του ΔΝΤ.
Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό τότε η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη. Μια σύγκρουση που μπορεί να προκαλέσει το «επεισόδιο» βάση του οποίου το Ταμείο θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ελλάδα.
Ο κ. Γιούνκερ θεωρεί ότι το σχέδιο Σόιμπλε για αποδυνάμωση και απο-πολιτικοποίηση της Κομισιόν έχει πλέον χάσει την υποστήριξη που είχε εντός της Γερμανίας, Κομισιόν και ESM θα μπορούν να συνεργάζονται για την επίβλεψη των προϋπολογισμών των χωρών-μελών.
Ο Πρόεδρος της Κομισιόν θεωρεί ότι η de facto αποχώρηση και της ΕΚΤ από την εποπτεία που σχεδιάζεται για την Ελλάδα μετά το τέλος του παρόντος προγράμματος, δίνει μεγαλύτερη ευελιξία για «πολιτικές μανούβρες» όταν μια κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση.
Πάντως, η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν θα αφεθεί να παρεκκλίνει στα λάθη του παρελθόντος, και για αυτό θα προβλεφθεί «σκληρό πλαίσιο».

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΞΕΡΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


«Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν ούτε θέλουν, ούτε ξέρουν, ούτε μπορούν να λύσουν τα προβλήματα του τόπου», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στη Μυτιλήνη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι απέτυχε παντού. «Αν δεν μπορούν, ας κάνουν στην άκρη», πρόσθεσε, ενώ είπε ότι τρεις λέξεις περιγράφουν την κυβέρνηση:
«Ψέματα, ανικανότητα, φόροι». «Ξεχνά ο κ. Τσίπρας ότι αυτός έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση εν μέσω αξιολόγησης», είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η λέξη θράσος είναι συνώνυμο με τον σημερινό Πρωθυπουργό. Προανήγγειλε επίσης τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία το πρώτο εξάμηνο του 2015. «Η παράλογη απαίτηση των πιστωτών είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας την κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Ανέβηκαν με ψέματα και λάσπη και προσπαθούν να κρατηθούν με ψέματα και λάσπη», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «όσο πλησιάζουμε στις εκλογές και όσο μειώνονται τα ποσοστά τους, τόσο θα μεγαλώνει η αθλιότητά τους». Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε εκ νέου για μείωση φόρων σε επιχειρήσεις, μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από 24 σε 13%.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία της Λέσβου για όσα έχει κάνει στο διάστημα της προσφυγικής κρίσης, τονίζοντας ότι «ο ρόλος σας μνημονεύεται θετικά σε ολόκληρο τον κόσμο». Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «το φιλότιμο, η ανθρωπιά, η καλή προαίρεση των κατοίκων της Λέσβου, υπονομεύονται από την ανικανότητα κάποιων άλλων», καθώς ότι στη Λέσβο «αποτυπώνεται η πιο θολή εικόνα της χώρας μας».
«Ήρθα να σας δώσω ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα. Δεν είναι η μοίρα του τόπου μας αυτή», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και στάθηκε στην ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου. «Αυτό που συμβαίνει στη Λέσβο και τα άλλα νησιά είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της διαχειριστικής αποτυχίας της κυβέρνησης», υπογράμμισε, κατηγορώντας την ότι εξαπάτησε τους κατοίκους των νησιών, υποσχόμενη πως οι δομές φιλοξενίας θα είναι προσωρινές.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση «έστειλε στους διακινητές ανθρώπινων ψυχών ότι ο ευκολότερος τρόπος να μπει κανείς στην Ευρώπη είναι μέσα από την Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου», ενώ επέμεινε ότι τα νησιά σηκώνουν δυσανάλογο βάρος. «Κατηγορούσαν εμάς για σκληρότητα. Αυτοί απέτυχαν στο προσφυγικό παρά τη συγκινητική συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας», συνέχισε. «Όσοι οικονομικοί μετανάστες δεν δικαιούνται άσυλο, πρέπει να κρατούνται σε κλειστούς χώρους μέχρι να επιστραφούν στις χώρες τους».

Χαρακτήρισε απαράδεκτη την καθυστέρηση ελέγχου των αιτημάτων ασύλου και δεσμεύτηκε ότι οι διαδικασίες αυτές θα επιταχυνθούν, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν έκανε ποτέ τη βασική διάκριση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών. Όπως είπε, όσοι δικαιούνται θα λαμβάνουν άσυλο, ενώ όσοι οικονομικοί μετανάστες δεν δικαιούνται άσυλο, πρέπει να κρατούνται σε κλειστούς χώρους μέχρι να επιστραφούν στις χώρες τους.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε εξάλλου στην ανάγκη αποτελεσματικότερης φύλαξης των εθνικών συνόρων, σημειώνοντας ότι είναι και σύνορα της Ευρώπης, στην οποία επέρριψε επίσης ευθύνες για τη διαχείριση του προσφυγικού. Είπε επίσης ότι πρέπει να γίνει καταγραφή και έλεγχος των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε «βέλη» κατά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Υπογράμμισε επίσης ότι η Ν.Δ. «είναι η παράταξη του υγιούς πατριωτισμού», διαχωρίζοντας τον πατριωτισμό από τον εθνικισμό.''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ