LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Σφοδρά πυρά και τη 2η μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας - Οξείες αντιδράσεις στην ομιλία Καραμανλή. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα στην Ν.Δ. για σύσταση προανακριτικής επιτροπής διάρκειας δύο ημερών. ***** Δήμος Αθηναίων: Ένταση με κατοίκους των Εξαρχείων στη Συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου. ***** Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν νεκροί δύο ακόμη αγνοούμενοι. ***** Μόσχα: Τουλάχιστον 143 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Ν. ΠΑΠΠΑΣ: ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΣΕ ΡΟΛΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΔΝΤ: Εξαιρετικά μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος
Αισιόδοξος για κλείσιμο της αξιολόγησης στις 20 Φεβρουαρίου, με το ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου, εμφανίστηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ''Real fm''. «Θα είμαστε πάρα πολύ σύντομα σε θέση να ολοκληρώσουμε. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 20 Φεβρουαρίου αυτό το πράγμα θα κλείσει και θα μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε τη χώρα» ανέφερε, ενώ ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να κλείσει η συμφωνία, με το ΔΝΤ να παραμένει σε ρόλο τεχνικού συμβούλου, ο κ. Παππάς απάντησε: «Ακριβώς. Και θεωρώ ότι ακόμα και σε κύκλους πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας αυτό έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό».

Σε ερώτηση αν είναι σε γνώση της κυβέρνησης πληροφορίες περί πρωτοβουλίας Γιούνκερ να κλείσει η αξιολόγηση και να μεταφερθεί η συζήτηση για μεσοπρόθεσμο και νέα μέτρα, για μετά τις γερμανικές εκλογές ο υπουργός απάντησε: «Η Κομισιόν μπορεί και πρέπει να παίξει έναν πάρα πολύ ενεργό ρόλο. Η κινητικότητα του προέδρου Γιούνκερ είναι κάτι θεμιτό και ευκταίο, διότι όπως γνωρίζετε είναι και ο πρώτος πρόεδρος της Κομισιόν ο οποίος εξελέγη εκ των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών». Άρα, πρόσθεσε, «περιμένουμε από τους θεσμούς, οι οποίοι έχουν και τη δημοκρατική λογοδοσία στο DNA τους να παίξουν αυτόν τον ενεργό ρόλο».


Έκθεση ΔΝΤ: Εξαιρετικά μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος
Από την άλλη πλευρά ως «εξαιρετικά μη βιώσιμο» περιγράφεται το ελληνικό χρέος στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, προτείνει μία σειρά μέτρων προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ελάφρυνσής του. Στο δημοσιονομικό «μέτωπο», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται μέρος της έκθεσης, το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ μίας «δημοσιονομικά ουδέτερης πολιτικής», εξηγώντας πως δεν απαιτείται περαιτέρω προσαρμογή από αυτή που έχει ήδη συντελεστεί.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι η ελληνική οικονομία χρήζει ορισμένων μεταρρυθμίσεων, όπως η μείωση του αφορολόγητου, ώστε να επιτευχθεί η διεύρυνση της φορολογικής βάσης.
Σχετικά με τις τράπεζες, το Ταμείο καθιστά απολύτως αναγκαία τη δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ζητά την ενίσχυση των κανόνων της εταιρικής διακυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, η ανάκαμψη θεωρείται ασθενής και με κινδύνους, καθώς η πρόβλεψη του Ταμείου συνίσταται σε ανάπτυξη 0,4% το 2016 και 2,7% το 2017, υπό συγκεκριμένες όμως, προϋποθέσεις:.
  • Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως
  • Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πλήρως
  • Η Ελλάδα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
  • Θα αρθούν τα capital controls
Σύμφωνα με την έκθεση παράλληλα, το αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας θα πρέπει να εστιάσει περισσότερο στις εξαγωγές, με στόχευση στους εμπορεύσιμους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, το Ταμείο θεωρεί μη βιώσιμο τον στόχο για πλεόνασμα, ύψους 3,5% και επισημαίνει ότι ακόμη και ο στόχος για πλεόνασμα 1% για πολλές δεκαετίας, είναι φιλόδοξος.
Τέλος, σύμφωνα με το ΔΝΤ, οι δύο κυριότερες προκλήσεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, έγκεινται:
  • Στη μεταρρυθμιστική κόπωση
  • Στην αναιμική ανάκαμψη της εσωτερικής ζήτησης λόγω της υπερφορολόγησης
''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ