ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Στη ΓΑΔΑ παραμένει ο Φλώρος μέχρι την απολογία του, μετά από το ξύλο στη Βουλή. ***** Στ. Κασσελάκης: Στις Ευρωεκλογές διεκδικούμε την πρωτιά. ***** Αλ. Χαρίτσης: Σήμερα απαντάμε στην απαξίωση και τον ευτελισμό της πολιτικής - 42 οι υποψήφιοι της Νέας Αριστεράς. ***** Γ. Καλλιάνος: Ευθύνες στους γιατρούς του «Αττικόν» για τον πατέρα του - «Αγαπητέ φίλε μου Άδωνι, δεν τα βάζω μαζί σου». ***** Λευκός Οίκος: Ζητά απαντήσεις από το Ισραήλ για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα. ***** ΗΠΑ: Έστειλαν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΧΩΝ

Το έγκαιρο κλείσιμο της αξιολόγησης ζητά η Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας όμως ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει υποχωρήσεις σε θέματα αρχών, ούτε και να εγκαταλείψει τον ελληνικό λαό λεία στα χέρια των προθύμων της ακραίας λιτότητας και της παραφροσύνης του νεοφιλελευθερισμού. Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Kontranews» ερωτηθείσα αν η κυβέρνηση θα μπορούσε να ψηφίσει προληπτικά μέτρα τα οποία θα έχουν τον χαρακτήρα του «κόφτη», με αντάλλαγμα τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, είπε ότι «αντιμετωπίζουμε τα προαπαιτούμενα μέτρα ως "συγκοινωνούντα δοχεία"».

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει πει ότι είναι διατεθειμένη να συμφωνήσει, εφόσον υπάρξει σύγκλιση σε όλα τα άλλα ζητήματα. Σε κάθε, όμως, περίπτωση ζητάμε το έγκαιρο κλείσιμο της αξιολόγησης στη βάση του κοινοτικού κεκτημένου και με σεβασμό στις συνταγματικές και δημοκρατικές αξίες της Ελλάδας και της Ευρώπης. Δεν πρόκειται να κάνουμε υποχωρήσεις σε θέματα αρχών», είπε η κα Γεροβασίλη.

Αναφορικά με την περίπτωση μη κλεισίματος της αξιολόγησης στο χρονικό ορόσημο της 20ης Φεβρουαρίου και το ενδεχόμενο επανάληψης του «σκηνικού του 2015», η κα Γεροβασίλη είπε ότι «κοινός τόπος της ελληνικής κυβέρνησης και των νουνεχών Ευρωπαίων εταίρων μας» είναι η εξεύρεση λύσης, το γρηγορότερο δυνατόν, ώστε να ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης «για να ενισχυθεί περαιτέρω η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και να αποκατασταθεί σταδιακά το επενδυτικό κλίμα στη χώρα». Σημείωσε ότι οι νουνεχείς εταίροι «αναγνωρίζουν την εξαιρετική πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική οικονομία και δεν επιθυμούν μια τεχνητή αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης. Πόσο μάλλον όταν το 2017 θα διεξαχθούν εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η επόμενη μέρα». «Όσοι εκβίασαν την Ελλάδα το 2015 γνωρίζουν πλέον πολύ καλά πως τέτοιες εγωιστικές και ιδεοληπτικές πρακτικές πλήττουν την Ευρώπη και στρέφουν τους Ευρωπαίους πολίτες στην αγκαλιά των ακροδεξιών δυνάμεων».

Εξάλλου, εξαπολύει επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά με αφορμή τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης περί ανάγκης για πρόωρες εκλογές. «Αν έχουν απομείνει στη Ν.Δ. κάποια ψήγματα πολιτικής φρόνησης, να σταματήσει το ψαλτήρι περί εκλογών και να δείξει  στον ελληνικό λαό ότι είναι από την εδώ πλευρά και όχι από την απέναντι», τόνισε η κα ΓεροβασίληΠαράλληλα κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εμφανίζεται «ως κομπάρσος από το παρασκήνιο παίζοντας με το ίδιο βιολί, και παριστάνοντας με περισσή αυθάδεια τον εκλεγμένο από τις δημοσκοπήσεις πρωθυπουργό». Σύμφωνα με την ίδια, η κυβέρνηση συνεχίζει με ορίζοντα τετραετίας και όλα τα άλλα είναι «ανέξοδη σπέκουλα». «Οι δήθεν απόψεις στο κόμμα ή στην κυβέρνηση για εκλογές ή δημοψήφισμα είναι επιλεγμένες υπεξαιρέσεις λόγων από συνολικότερες πολιτικές τοποθετήσεις, με τρόπο που να φαίνονται ως τέτοιες», προσθέτει.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ