LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

«Πολλοί παράγοντες και σε πολλά επίπεδα παίρνουν πρωτοβουλίες αυτό το διάστημα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επίτευξης συμφωνίας για τη β' αξιολόγηση», επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας τις πληροφορίες για πρωτοβουλία του Γ. Ντάισελμπλουμ εντός της εβδομάδας  να οργανώσει συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών στις Βρυξέλλες, με στόχο την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ που βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους εκπροσώπους των Θεσμών, την Αθήνα και το Βερολίνo, έχει ξεκινήσει την προετοιμασία επιδιώκοντας να οργανώσει μέσα στην εβδομάδα συνάντηση των ενδιαφερόμενων μερών στις Βρυξέλλες, με στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης. Στη συνάντηση αυτή θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι όλων των δανειστών και του ΔΝΤ συμπεριλαμβανομένου καθώς και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σχετικά με την παραπάνω πληροφορία για την πρωτοβουλία του Γερούν Ντάισελμπλουμ, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σχολίασαν: «Όπως έχουμε επισημάνει και άλλη φορά, πολλοί παράγοντες και σε πολλά επίπεδα παίρνουν πρωτοβουλίες αυτό το διάστημα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επίτευξης συμφωνίας για τη β' αξιολόγηση». «Είναι νωρίς ακόμη να εκτιμήσουμε αν θα καρποφορήσουν», σημειώνουν οι ίδιοι.

Με τις ολλανδικές εκλογές να πλησιάζουν είναι λογικό ο Ντάισελμπλουμ να θέλει να επισπεύσει τις διαδικασίες για το ελληνικό ζήτημα, αφού δεν θέλει να κατέβει στην εκλογική αναμέτρηση έχοντας τέτοιου είδους εκκρεμότητες. Τη θέση ότι το ζήτημα πρέπει να έχει κλείσει πριν τις ολλανδικές εκλογές, συμμερίζεται για άλλους βέβαια λόγους, και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης ΠαπαδημούληςΑν η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης δεν μπορεί να γίνει στις 20 Φεβρουαρίου, να προσπαθήσουμε να τελειώνουμε πριν τις ολλανδικές εκλογές, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ''ΒΗΜΑ fm''. Ως πιο σημαντικές ημερομηνίες ανέφερε την 9η Φεβρουαρίου με το EuroWorking Group και την 20ή Φεβρουαρίου με το Eurogroup, ενώ για σήμερα είπε ότι δεν περιμένει θεαματικά πράγματα από τη συνεδρίαση του ΔΝΤ.


Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης επιβάλλεται, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και για γεωπολιτικούς, καθώς και για να μην ξαναμπεί στο τραπέζι, γιατί κάποιοι καραδοκούν, το καταστροφικό σενάριο του Grexit. Και αυτό, όπως σημείωσε, το καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι σε Βρυξέλλες και Βερολίνο. 
Ο κ. Παπαδημούλης υπενθύμισε ότι το Ευρωκοινοβούλιο έχει προγραμματίσει στις 14 Φεβρουαρίου μία ανοιχτή συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα, ενώπιον της Κομισιόν και του Συμβουλίου, και όπως διαβεβαίωσε, η μεγάλη πλειοψηφία των ευρωβουλευτών πιέζει να προχωρήσει η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, με βάση τους κανόνες του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Μάλιστα, συνέστησε σε όλα τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, που δεν ασχολούνται με την «καρδιά» της διαπραγμάτευσης: «Να κάνουμε ο καθένας τη δουλειά μας και να αφήσουμε τον Τσίπρα, τον Τσακαλώτο, τον Χουλιαράκη να κάνουν τη δική τους».

Τέλος, ο κ. Παπαδημούλης εξαπέλυσε πυρά κατά της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι θα ήταν προτιμότερο αν σε αυτήν τη διαπραγμάτευση βοηθούσε με τον τρόπο της και η Ν.Δ., αλλά ο κ. Μητσοτάκης, δεν θέλει να «κλείσει» η αξιολόγηση γιατί θέλει να «πέσει» ο Τσίπρας. Σε ό,τι αφορά τα κόμματα του Κέντρου, ΠΑΣΟΚ και ''Ποτάμι'', τόνισε ότι «είναι τρελό να έχουμε δηλώσεις συμπαράστασης από Πιτέλα, Σουλτς, Γκάμπριελ, Ραχόι, Αναστασιάδη, αλλά να μη συμπαρατάσσονται σε ένα μίνιμουμ κοινό εθνικό μέτωπο, ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ