ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας, με απόφαση Κασσελάκη - Σύμφωνα με πληροφορίες, την θέση Παπανώτα καλύπτει, ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, ζωγράφος, ποιητής και στιχουργός. ***** Στ. Κασσελάκης: Το μόνο θαύμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί. ***** «Η Ε.Ε. συνδέει τις ευρωτουρκικές σχέσεις με το Κυπριακό» - Αντιδράσεις από την Άγκυρα. ***** Π. Μαρινάκης: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θέλουμε συνέχιση διαλόγου με Τουρκία. ***** Ακριβεια: Όλα τα προϊόντα που μπήκαν στο «Καλάθι των Νονών» και στο «Καλάθι του Πάσχα».

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΣΕ ΕΠΙΣΦΑΛΕΣ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΟΓΩ ΔΝΤ

Παρέμβαση Μέρκελ «βλέπει» ανώτατη κυβερνητική πηγή
Προειδοποίηση για το ελληνικό πρόγραμμα απηύθυνε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφέροντας ότι θα μπορούσε να καταρρεύσει επειδή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα συμμετάσχει ή όχι με περαιτέρω βοήθεια. «Ναι, είναι σε επισφαλές έδαφος υπό την έννοια ότι δεν βλέπουμε πώς το ΔΝΤ θα μπορούσε να χειριστεί αυτό το πρόβλημα» ανέφερε σε συνέντευξή του στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, που θα μεταδοθεί στο σύνολό της αύριο Κυριακή. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι καμία άλλη χώρα δεν έχει κάνει μεγαλύτερα βήματα για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της απ' ό,τι η Ελλάδα.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, ανώτατη κυβερνητική πηγή «βλέπει» παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου, εκτιμώντας πως η κ. Μέρκελ δεν θα επιθυμούσε να πάει στις εκλογές με το ελληνικό ζήτημα σε εκκρεμότητα. «Θέλει η Άγκελα Μέρκελ να πάει στις γερμανικές εκλογές με το ελληνικό ζήτημα ανοιχτό; Δεν θέλει. Κάποια στιγμή θα παρέμβει» είπε χαρακτηριστικά η πηγή ερωτηθείσα, στο περιθώριο των εργασιών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, εάν υπάρχει αισιοδοξία ότι, παρά τις έως τώρα αποκλίσεις, θα υπάρξει ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Σχετικά με τις αποκλίσεις μεταξύ των διαφόρων πλευρών των θεσμών, η ίδια πηγή σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει ίδια βάση για τη διαπραγμάτευση και στο ΔΝΤ να αναθεωρήσουν τις εκτιμήσεις τους. Πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις, αλλά δεν υπάρχει ακόμη θέμα επιστροφής των κλιμακίων.


Εν τω μεταξύ, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του Νίκου Φίλη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός Παιδείας άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι: «Μνημόνιο- αντιμνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση. Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση. Το ''εμείς και οι άλλοι'' τελείωσε. Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι». Λίγο αργότερα ο κ. Φίλης είπε: «Πώς είναι δυνατόν να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ. Πώς θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πώς θα τα δώσουμε τα 2 δισ., όταν δίνουμε μάχη για τα 500 εκατ. της Φωτίου; Αυτό πού συζητήθηκε; Πού βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;».

Αναφερθείς στη διαπραγμάτευση, ο κ. Φίλης σημείωσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός. ''Κάνουμε ό,τι μπορούμε'' θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που στάξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελειώσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει το ΔΝΤ. Σταθείτε, ρε παιδιά! Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι, αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του πρόσθεσε: «Το ''ούτε ένα ευρώ μέτρα'' το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή λοιπόν μπορεί να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι», είπε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί η συμφωνία που θα έρθει  να έχει νομιμοποίηση μόνο της κυβέρνησης».


Τέλος, ο πρώην υπουργός είπε ότι: «Ο συγγενέστερος σύμμαχός μας, έστω και αν βρωμάει, είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό. Δεν είναι δυνατόν να απορρίπτουμε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τον ΔΟΛ». Η επιθετική ρητορική του κ. Φίλη προς την Κυβέρνηση κορυφώθηκε σε μία αποστροφή της προκαλώντας την αντίδραση του Στέλιου Παππά. Ο πρώην υπουργός σε κάποιο σημείο της ομιλίας του είπε: «Δεν μας εμποδίζει η τρόικα να δίνουμε μάχη αξιών. Φεύγοντας να έχουμε δώσει το αποτύπωμα μας». Η λέξη φεύγοντας προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παππά που προέτρεψε «Μη λες φεύγοντας» για να απαντήσει ο Νίκος Φίλης: «Φεύγοντας, παραμένοντας σε δυο χρόνια».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ