ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

«Παμε για λυση»...

«Παμε για λυση»...
Θέμα ωρών ή ολίγων ημερών θεωρείται από πολλούς η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας με τους δανειστές. Προς αυτή τη κατεύθυνση δείχνουν κεντρικά κυβερνητικά στελέχη, διαψεύδοντας, παράλληλα, τις φήμες που κυκλοφόρησαν χθες ότι οι θεσμοί ζητούν έγγραφη διαβεβαίωση από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τα σημεία της διαπραγμάτευσης που έχουν «κλείσει».
Ανάλογο θετικό κλίμα, για τεχνική συμφωνία, εκπέμπεται και από ευρωπαϊκούς κύκλους, παρά τη σιωπή που τηρούν για τις συγκλίσεις και τα συμφωνηθέντα. Οι ίδιοι κύκλοι αφήνουν να εννοηθεί ότι την εν λόγω ''σιωπή'' την έχει ζητήσει η ελληνική πλευρά προκειμένου να διαχειριστεί την κατάσταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και των ''153''.
Αντιθέτως, κυβερνητικές πηγές παραπέμπουν στην γνωστή θέση ''δεν υπάρχει συμφωνία εάν δεν συμφωνηθούν όλα'' και για τον λόγο αυτό, λένε, δεν αφήνουν να διαρρεύσουν λεπτομέρειες ''μέχρι να κλείσουν όλα''.

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: ΕΝΑΣ ΕΠΩΔΥΝΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

«Το επικρατέστερο σενάριο δεν είναι οι εκλογές, αλλά με τον κ. Τσίπρα ποτέ δεν είσαι σίγουρος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, υποστηρίζοντας, επίσης, ότι «ο νέος επώδυνος συμβιβασμός είναι προ των πυλών». Ο Νικήτας Κακλαμάνης, διευκρινίζει, ωστόσο, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ότι «αν χρειαστεί να νομοθετήσει καινούργια μέτρα, η Ν.Δ. αυτή τη φορά θα είναι απέναντι», εκτιμώντας παράλληλα ότι «οι κυβερνητικοί βουλευτές θα τα ψηφίσουν δακρύοντες».

Αναφερόμενος στα σενάρια περί Grexit, ο κ. Κακλαμάνης υπογραμμίζει στον Ρ/Σ του ΑΜΠΕ ότι «τουλάχιστον μέχρι τις γερμανικές εκλογές η λέξη Grexit είναι απαγορευμένη, ακόμα και για τους "άσπονδους" φίλους μας στην Ευρώπη». Μιλώντας για την ΟΝΕ υπενθυμίζει ότι όταν ήταν ευρωβουλευτής είχε ρίξει αρνητική ψήφο, γιατί είχε διακρίνει ότι δεν επρόκειτο για Οικονομική-Νομισματική Ένωση, αλλά για Β.Ν.Ε. (Βίαιη Νομισματική Ένωση). Παρά ταύτα, ο Νικήτας Κακλαμάνης προβλέπει ότι θα υπάρξουν κραδασμοί στην Ευρώπη, όχι όμως αποχωρήσεις χωρών από τη ζώνη του ευρώ.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα αυτοδυναμίας της Ν.Δ. στις επικείμενες εκλογές υποστηρίζει ότι «ο στόχος δεν είναι ανέφικτος» διευκρινίζει, όμως, ότι ακόμα και αν η Ν.Δ. είναι αυτοδύναμη θα επιδιώξει ευρύτερη πλειοψηφία με κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου. Στην ερώτηση αν η προεκλογική συνεργασία της Ν.Δ. με κόμματα όπως η ΔΡΑΣΗ τη βοηθά στη μεγιστοποίηση των ποσοστών της, ο Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνει με νόημα: «Οι διευρύνσεις δικαιώνονται στην κάλπη» και ξεκαθαρίζει στη συνέντευξή του, ότι ο ίδιος πιστεύει πως η μεγάλη δεξαμενή της Ν.Δ. είναι «το 1 εκατ. ψηφοφόροι της Ν.Δ. που έχουν παραστρατήσει σε πιο ακραία μονοπάτια».

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας της Ν.Δ., αν δεν είναι αυτοδύναμη, με το ΠΑΣΟΚ μετά την επάνοδο του Γιώργου Παπανδρέου, χαρακτηρίζει τον πρώην Πρωθυπουργό «καμένο χαρτί» και σημειώνει: «Πως είναι δυνατόν να συνεργαστείς με έναν άνθρωπο που ακόμα και ο πολιτικός του "νονός", ο κ. Σημίτης, τον κατηγορεί ότι θα μπορούσε να αποφύγει το 1ο μνημόνιο;».

Τέλος, αναφερόμενος στις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων ο Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνει στο ''Πρακτορείο 104,9 FM'' ότι «ο Κώστας Καραμανλής παραδέχτηκε ακόμη και λάθη που έκανε» και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή πλήρωσε μόνο για τόκους δανείων τα οποία κληρονόμησε από την κυβέρνηση Σημίτη περίπου 55 δισ. ευρώ», προσθέτοντας ότι «ως σήμερα δεν ξέρουμε πόσο κόστισε το swap του κ. Σημίτη με την Goldman Suchs, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τις λαθροχειρίες που έγιναν από την ΕΛΣΤΑΤ για να διογκωθεί το χρέος και να "δεθούμε" με τα μνημόνια».
ΑMΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

WOMENS...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

LIFE

ΜΑΜΑ 365