ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

«ατυπη» λυση στο ζητημα εγκαταστασης POS

«ατυπη» λυση στο ζητημα εγκαταστασης POS
«Άτυπη» λύση στο ζήτημα της προθεσμίας εγκατάστασης μηχανημάτων POS στα καταστήματα λιανικού εμπορίου προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, προχωρώντας τις επόμενες ώρες στην έκδοση ειδικής εγκυκλίου.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση, η εγκύκλιος θα διευκρινίζει ότι για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μετά την αυριανή παρέλευση της προθεσμίας, θα υπάρξει επιείκεια ως προς τους ελέγχους και τα προβλεπόμενα πρόστιμα, για όσους επιχειρηματίες δεν διαθέτουν τερματικό POS ή ηλεκτρονική εφαρμογή, αλλά έχουν ήδη απευθύνει αίτημα για την απόκτηση τους. Σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την προμήθεια POS λήγει αύριο, Πέμπτη, 27 Ιουλίου. Ωστόσο, μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων δεν έχει προμηθευτεί τα τερματικά, λόγω του όγκου των αιτημάτων που έχουν δεχτεί οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών.
Οι ίδιες πηγές, ως εκ τούτου, καλούν τις επιχειρήσεις να καταθέσουν τις απαιτούμενες αιτήσεις για την απόκτηση των τερματικών συσκευών και των ηλεκτρονικών εφαρμογών, έως αύριο, Πέμπτη.
Παράλληλα, με την εγκύκλιο, η οποία αναμένεται για σήμερα ή αύριο, το αρμόδιο υπουργείο αναμένεται να καταστήσει αποδεκτό το σύνολο των τερματικών συσκευών, καθώς και των ηλεκτρονικών διαδικτυακών εφαρμογών, που επιτρέπουν την αποδοχή πληρωμής με κάρτες.


Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: ΕΝΑΣ ΕΠΩΔΥΝΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

«Το επικρατέστερο σενάριο δεν είναι οι εκλογές, αλλά με τον κ. Τσίπρα ποτέ δεν είσαι σίγουρος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, υποστηρίζοντας, επίσης, ότι «ο νέος επώδυνος συμβιβασμός είναι προ των πυλών». Ο Νικήτας Κακλαμάνης, διευκρινίζει, ωστόσο, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ότι «αν χρειαστεί να νομοθετήσει καινούργια μέτρα, η Ν.Δ. αυτή τη φορά θα είναι απέναντι», εκτιμώντας παράλληλα ότι «οι κυβερνητικοί βουλευτές θα τα ψηφίσουν δακρύοντες».

Αναφερόμενος στα σενάρια περί Grexit, ο κ. Κακλαμάνης υπογραμμίζει στον Ρ/Σ του ΑΜΠΕ ότι «τουλάχιστον μέχρι τις γερμανικές εκλογές η λέξη Grexit είναι απαγορευμένη, ακόμα και για τους "άσπονδους" φίλους μας στην Ευρώπη». Μιλώντας για την ΟΝΕ υπενθυμίζει ότι όταν ήταν ευρωβουλευτής είχε ρίξει αρνητική ψήφο, γιατί είχε διακρίνει ότι δεν επρόκειτο για Οικονομική-Νομισματική Ένωση, αλλά για Β.Ν.Ε. (Βίαιη Νομισματική Ένωση). Παρά ταύτα, ο Νικήτας Κακλαμάνης προβλέπει ότι θα υπάρξουν κραδασμοί στην Ευρώπη, όχι όμως αποχωρήσεις χωρών από τη ζώνη του ευρώ.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα αυτοδυναμίας της Ν.Δ. στις επικείμενες εκλογές υποστηρίζει ότι «ο στόχος δεν είναι ανέφικτος» διευκρινίζει, όμως, ότι ακόμα και αν η Ν.Δ. είναι αυτοδύναμη θα επιδιώξει ευρύτερη πλειοψηφία με κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου. Στην ερώτηση αν η προεκλογική συνεργασία της Ν.Δ. με κόμματα όπως η ΔΡΑΣΗ τη βοηθά στη μεγιστοποίηση των ποσοστών της, ο Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνει με νόημα: «Οι διευρύνσεις δικαιώνονται στην κάλπη» και ξεκαθαρίζει στη συνέντευξή του, ότι ο ίδιος πιστεύει πως η μεγάλη δεξαμενή της Ν.Δ. είναι «το 1 εκατ. ψηφοφόροι της Ν.Δ. που έχουν παραστρατήσει σε πιο ακραία μονοπάτια».

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας της Ν.Δ., αν δεν είναι αυτοδύναμη, με το ΠΑΣΟΚ μετά την επάνοδο του Γιώργου Παπανδρέου, χαρακτηρίζει τον πρώην Πρωθυπουργό «καμένο χαρτί» και σημειώνει: «Πως είναι δυνατόν να συνεργαστείς με έναν άνθρωπο που ακόμα και ο πολιτικός του "νονός", ο κ. Σημίτης, τον κατηγορεί ότι θα μπορούσε να αποφύγει το 1ο μνημόνιο;».

Τέλος, αναφερόμενος στις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων ο Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνει στο ''Πρακτορείο 104,9 FM'' ότι «ο Κώστας Καραμανλής παραδέχτηκε ακόμη και λάθη που έκανε» και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή πλήρωσε μόνο για τόκους δανείων τα οποία κληρονόμησε από την κυβέρνηση Σημίτη περίπου 55 δισ. ευρώ», προσθέτοντας ότι «ως σήμερα δεν ξέρουμε πόσο κόστισε το swap του κ. Σημίτη με την Goldman Suchs, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τις λαθροχειρίες που έγιναν από την ΕΛΣΤΑΤ για να διογκωθεί το χρέος και να "δεθούμε" με τα μνημόνια».
ΑMΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η σελίδα του Σάββα Ρομπόλη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ