ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κακοκαιρία σε εξέλιξη: 6 περιοχές χτυπά σήμερα με βροχές και καταιγίδες - Στο έλεος της κακοκαιρίας πολλές περιοχές της χώρας. Έκτακτα μέτρα από τις Αρχές. ***** Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας - Κ. Χατζηδάκης για αναβάθμιση S&P: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο. ***** Πιερρακάκης: Κρατάμε το αδιάβλητο των Πανελλήνιων Εξετάσεων, αλλάζουμε όλα τα άλλα. ***** «Εμπλοκή» με το Άγιο Φως στην Ελλάδα λόγω Ισραήλ - Στήνεται ειδικό σχέδιο. ***** Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση κοντά στην Βαγδάτη - Ισραήλ: Δεν ήμασταν εμείς.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΣΟΥΛΤΣ: ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

Το 50% των Αμερικανών συμφωνεί με το διάταγμα Τραμπ
«Αντιαμερικανική» χαρακτήρισε την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ ο υποψήφιος του Σοδιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας για την καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς.
Σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό όμιλο Funke, ο Σουλτς τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να λάβει θέση και να υπερασπιστεί τις φιλελεύθερες αξίες.

«Αυτό που κάνει ο Τραμπ είναι αντιαμερικανικό» είπε ο Σουλτς, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, συμβολίζουν τον διαφωτισμό, τη δημοκρατία και την ελευθερία. «Αν τώρα ο Τραμπ οδηγήσει ένα μηχάνημα με μπάλα κατεδάφισης μέσα από την ομάδα αυτών των αξιών, τότε εγώ, ως καγκελάριος, θα του έλεγα: Αυτή δεν είναι η πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και την ουκρανική κρίση, ο Σουλτς είπε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μπορούν να αρθούν μόνο εφόσον και οι δύο πλευρές εφαρμόσουν το λεγόμενο «ειρηνευτικό σχέδιο του Μινσκ». «Όσο δεν εφαρμόζεται πλήρως το ειρηνευτικό σχέδιο Μινσκ, οι κυρώσεις δεν μπορούν να αρθούν. Πρέπει να πούμε στον Πούτιν ξεκάθαρα πως η Ρωσία είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί και να υπερασπιστεί τους διεθνείς κανονισμούς», επισήμανε. Την περασμένη εβδομάδα, το SPD έχρισε τον Σουλτς υποψήφιό του για στις βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, στις οποίες θα αναμετρηθεί με τη νυν καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, υποψήφια του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.


Το 50% των Αμερικανών συμφωνεί με το διάταγμα Τραμπ
Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σχεδόν το 50% των Αμερικανών συμφωνεί με το διάταγμα Τραμπ για την προσωρινή απαγόρευση εισόδου σε υπηκόους επτά μουσουλμανικών χωρών, ενώ ένας στους τρεις πολίτες θεωρεί ότι βελτιώνει την ασφάλεια στη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες περίπου το 31% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η απαγόρευση τους έδωσε την αίσθηση ότι ήταν «περισσότερο ασφαλείς», ενώ το 25% απάντησε ότι ένιωθε «λιγότερο ασφαλές». Το 33% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα.

Κατά την ίδια δημοσκόπηση, το 49% των Αμερικανών συμφωνεί με το διάταγμα και το 41% διαφωνεί. Περίπου 53% των Δημοκρατικών είπαν ότι «διαφωνούν έντονα» με την απόφαση του Τραμπ, ενώ το 51% των Ρεπουμπλικανών είπαν ότι «συμφωνούν έντονα». Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν πιστεύουν ότι η κράτος θα έπρεπε να δείξει μια προτίμηση σε χριστιανούς πρόσφυγες, όπως έχει υπονοήσει ο Τραμπ. Περίπου το 56% διαφωνεί με το να υποδεχθεί η χώρα «χριστιανούς πρόσφυγες, αλλά όχι μουσουλμάνους».

Η δημοσκόπηση Reuters/Ipsos διεξήχθη διαδικτυακά στα αγγλικά και στις 50 πολιτείες, σε δείγμα 1.201 ατόμων.
ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ