ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Φαραντούρης: Δεν καταλαβαίνω πώς η επενδυτική βαθμίδα επηρεάζει την τσέπη των πολιτών - Νίκος Ρωμανός (Ν.Δ.): Πρώτο βραβείο λαϊκισμού για τον Ν. Φαραντούρη. ***** Χαϊδεύουν ακροδεξιά αυτιά στη Ν.Δ., λέει η Θρασκιά - Αποδοκίμασε Κυριαζίδη ο Μαρκόπουλος. ***** Θεσσαλία: Έβρεξε σε λίγες ώρες όσο νερό πέφτει σε 3,5 μήνες - «Η προσπάθεια έως τώρα απέδωσε», λέει ο Κικίλιας. ***** Π. Μαρινάκης: Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα με μετρήσιμα αποτελέσματα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. ***** Χρ. Τριαντόπουλος: 260 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους κρατικής αρωγής από φυσικές καταστροφές τα τελευταία 3 χρόνια. ***** Ρέθυμνο: Άνδρας έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του και σκοτώθηκε.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ: ΤΡΕΛΟ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 3,5%

Πιτέλα: Ο Σόιμπλε παίζει με τη φωτιά 
όταν πρόκειται για την Ελλάδα
«Το να απαιτεί κανείς από τους Έλληνες πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ είναι τρελό» αναφέρει ο νομπελίστας Αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα HandelsblattΌπως επισημαίνει ο κ. Κρουγκμαν: «Η ευρωκρίση θα μπορούσε ξανά, γρήγορα να αναζωπυρωθεί και γι' αυτό πρέπει να αντιληφθεί κανείς ότι η θηλιά που αυτή τη στιγμή πνίγει την Ελλάδα, πρέπει να χαλαρώσει». Σύμφωνα με τον ίδιο: «Συνολικά η κατάσταση θα μπορούσε να βελτιωθεί μόνο εάν η Γερμανία εξήγγειλε ένα επενδυτικό σχέδιο και απομακρυνόταν η χώρα από την πολιτική λιτότητας».

Σχετικά με την ΕΚΤ και τις πρωτοβουλίες που έλαβε για την αντιμετώπιση της ευρωκρίσης εκτιμά ότι «πριν από τέσσερα χρόνια ο επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι, έσωσε την Ευρώπη από τον γκρεμό», αλλά δεν πιστεύει ότι πλέον μπορεί να κάνει περισσότερα«Το τελευταίο, πράγματι, που θα χρειαζόταν η Ευρώπη τώρα είναι η απόσυρση του προγράμματος αγοράς ομολόγων». 

Ερωτηθείς για το μέλλον της Ευρωζώνης ο Π. Κρούγκμαν αναφέρει ότι οι πολιτικές ελίτ, που παρά τις διαφωνίες τους επέδειξαν τελικά την πολιτική βούληση να κρατήσουν την νομισματική ένωση εν ζωή, ενδέχεται να μην βρίσκονται στην εξουσία τα επόμενα χρόνια. «Ξαναρωτήστε με μετά τις γαλλικές εκλογές», λέει ο διάσημος οικονομολόγος με μια δόση απαισιοδοξίας.


Πιτέλα: Ο Σόιμπλε παίζει με τη φωτιά όταν πρόκειται για την Ελλάδα

Συνέντευξη με τον επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, δημοσιεύει η εφημερίδα Tagesspiegel.
Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη Σόιμπλε στο γερμανικό δίκτυο ARD, ο δημοσιογράφος ρωτά τον κ. Πιτέλα πώς κρίνει την «απαίτηση του κ. Σόιμπλε από την Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορεί να παραμείνει εντός της νομισματικής ένωσης».

«Ο Σόιμπλε παίζει με τη φωτιά πάντα όταν πρόκειται για την Ελλάδα» απαντά ο Τζιάνι Πιτέλα προσθέτοντας: «Όπως πάντα ο Σόιμπλε προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα, προκειμένου να πολώσει την εγχώρια πολιτική σκηνή. Αυτό είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο, με φόντο μάλιστα τις βερμπαλιστικές επιθέσεις του Τραμπ κατά της Ευρώπης».

Ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο σημειώνει ακόμη ότι: «Η Αθήνα έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες και τώρα πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας να εκπληρώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις, να ολοκληρώσουν την τρέχουσα αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων και να προβούν σε μια αισθητή απομείωση του χρέους».


SZ: Τεστ αντοχής για το ευρώ

«Το κοινό νόμισμα βρίσκεται ενώπιον μιας δοκιμασίας αντοχής υπαρξιακής φύσης» αναφέρει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, σε δημοσίευμά της, το οποίο εστιάζει στις κρίσιμες εκλογές που αναμένονται προσεχώς σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει εκ νέου η Ευρωζώνη.
Όπως σημειώνει η SZ, μετά τις γαλλικές εκλογές, το Βερολίνο ενδέχεται να χάσει τον σημαντικότερο εταίρο του, ενώ «μέσα σε όλα αναζωπυρώνεται και πάλι η διαμάχη για την Ελλάδα».

Σε σχέση με την πρώτη κατά χρονολογική σειρά εκλογική αναμέτρηση, αυτή της Ολλανδίας, και τον ρόλο που αναμένεται να διαδραματίσει σε αυτήν το ελληνικό ζήτημα, η εφημερίδα γράφει: «Οι ολλανδικές εκλογές κινδυνεύουν να επισκιαστούν από ένα διαρκές τεστ αντοχής που καλά κρατεί εδώ και επτά χρόνια: τη διαμάχη για το ελληνικό χρέος. Όπως και η γερμανική βουλή, έτσι και η ολλανδική, είχε επικυρώσει το τρίτο πρόγραμμα δανειακής βοήθειας υπό τον όρο της συμμετοχής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. (…) Ωστόσο μέχρι στιγμής το ΔΝΤ δεν έχει εκπληρώσει αυτόν τον όρο. Εάν το ΔΝΤ δεν λάβει μέρος, τότε το πρόγραμμα αυτό τελειώνει για την Ολλανδία, αναφέρει Ευρωπαίος διπλωμάτης.  Από τη σκοπιά της ολλανδικής κυβέρνησης στη Χάγη, όπου ο Γερούν Ντέισελμπλουμ έχει την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών της χώρας, θα ήταν καλύτερο εάν στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Φεβουραρίου οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης κατέληγαν σε μια συνεννόηση με το ΔΝΤ. Το πρόβλημα είναι μόνο το εξής: ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι περιμένουν πράξεις από την Αθήνα».

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι για το ΔΝΤ προέχει το κλείσιμο της τρέχουσας αξιολόγησης, η οποία όμως είναι στάσιμη. «Οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΕΜΣ δεν έχουν φτάσει ακόμη στην Αθήνα. ''Όσο δεν έρχεται κανένα μήνυμα από την ελληνική κυβέρνηση, ότι σκέφτεται στα σοβαρά τι κάνει, τότε δεν έχει νόημα να μεταβούμε στην Αθήνα'', λέγεται στις Βρυξέλλες». Από την άλλη πλευρά, γράφει η SZ, ο Σόιμπλε αυξάνει την πίεση προς την Ελλάδα προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική εάν θέλει να παραμείνει στο ευρώ. Στο μεταξύ, συνεχίζει το δημοσίευμα: «Οι αγορές είναι ήδη ανήσυχες. Σε αντίθεση με την Γαλλία και την Ολλανδία, η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα είναι περιορισμένη. Πράγμα που σημαίνει επίσης ότι οι επενδυτές δεν εμπιστεύονται τις χώρες του ευρώ. Γιατί αυτοί εν τέλει αποφασίζουν πόση πίεση θα ασκηθεί στο τέλος στην Αθήνα και κατά συνέπεια στο ευρώ».
D.Welle

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ