ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Φαραντούρης: Δεν καταλαβαίνω πώς η επενδυτική βαθμίδα επηρεάζει την τσέπη των πολιτών - Νίκος Ρωμανός (Ν.Δ.): Πρώτο βραβείο λαϊκισμού για τον Ν. Φαραντούρη. ***** Χαϊδεύουν ακροδεξιά αυτιά στη Ν.Δ., λέει η Θρασκιά - Αποδοκίμασε Κυριαζίδη ο Μαρκόπουλος. ***** Θεσσαλία: Έβρεξε σε λίγες ώρες όσο νερό πέφτει σε 3,5 μήνες - «Η προσπάθεια έως τώρα απέδωσε», λέει ο Κικίλιας. ***** Π. Μαρινάκης: Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα με μετρήσιμα αποτελέσματα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. ***** Χρ. Τριαντόπουλος: 260 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους κρατικής αρωγής από φυσικές καταστροφές τα τελευταία 3 χρόνια. ***** Ρέθυμνο: Άνδρας έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του και σκοτώθηκε.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ VD

Κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής, με φόντο την εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. «Το λαϊκίστικο αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για ύπαρξη τριγώνου διαπλοκής κατέρρευσε», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε σχόλιό της σχετικά με την εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, κάνοντας παράλληλα λόγο για «6+1 παρανομίες του ΣΥΡΙΖΑ».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναγνώρισαν στο πόρισμά τους ότι δεν προέκυψαν ευθύνες πολιτικών προσώπων και καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «ο επικοινωνιακός της σχεδιασμός για μια ακόμη φορά έπεσε στο κενό». «Στην πραγματικότητα ''πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι''. Όχι μόνο δεν προέκυψαν ευθύνες για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά αντιθέτως αναδείχθηκε πλήθος κακών πρακτικών και συμπεριφορών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνει η Πειραιώς, κατηγορώντας την κυβέρνηση για υποκρισία.

«Όπως αποκαλύφθηκε και η προσπάθεια ελέγχου της πολυφωνίας και του πλουραλισμού μέσω του αντισυνταγματικού νόμου του Υπουργού των βοσκοτοπίων κ. Παππά», προσθέτει η Ν.Δ. και υπογραμμίζει ότι κατά την εξεταστική, «Ενώ κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι λάμβανε δάνεια με εγγύηση τη μελλοντική της χρηματοδότηση, αποδείχτηκαν τα εξής»:
«Αν υπάρχει κάποιος που είναι εκτεθειμένος από την πρακτική αυτή δεν είναι η Νέα Δημοκρατία, αλλά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που με επιστολές του προς τις τράπεζες ζητούσε ευνοϊκή δανειοδότηση με εγγύηση ακριβώς την μελλοντική χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ έμπαινε εγγυητής και στα δάνεια της ''θυγατρικής'' εφημερίδας ''Αυγή'', στην οποία είναι ο κύριος μέτοχός της», αναφέρει η Πειραιώς.

«Στην εφημερίδα ''Αυγή'' υφίσταται μέτοχος μια offshore που δήθεν δεν είναι γνωστό το φυσικό́ πρόσωπο που είναι ο δικαιούχος των μετοχών της», συνεχίζει η Ν.Δ. «Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ζήτησε να δανειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατά παράβαση των κανόνων τραπεζικού δανεισμού», προσθέτει η Νέα Δημοκρατία. «Στο παρελθόν, έχει γίνει ''κούρεμα'' χρέους της εφημερίδας ''Αυγή'' από τραπεζικό ίδρυμα», συμπληρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Το δάνειο της Ελληνικής Αριστεράς, της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται άλλοτε ότι είναι καθολικός διάδοχος και άλλοτε ότι είναι μετονομασία του ίδιου νομικού προσώπου, ''κουρεύτηκε'' σε ποσοστό 60%», συνεχίζει η Πειραιώς. «Το ακίνητο της Κουμουνδούρου περιήλθε στην κατοχή του ΣΥΡΙΖΑ με τρόπο νομικά έωλο», προσθέτει. «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε την τακτική διπλών εκχωρήσεων σε τράπεζες σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλύφθηκαν οι πολιτικές ευθύνες της Ν.Δ. για το «τρίγωνο της διαπλοκής»

Πανικό καταλογίζει από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι κατά τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ «αποκαλύφθηκαν οι πολιτικές της ευθύνες για τη συγκρότηση του αμαρτωλού τριγώνου της διαπλοκής». «Είναι εκείνοι που ευθύνονται για τα δάνεια 401 εκατομμυρίων ευρώ σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ από τις διαδοχικές κυβερνήσεις του δικομματισμού και για τη δανειοδότηση των ΜΜΕ με ''αέρα''», τονίζει σε ανακοίνωση - απάντηση η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας ότι «είναι ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης ο μέτοχος της εταιρίας ΚΗΡΥΞ Α.Ε. που επί 11 χρόνια δεν ενοχλήθηκε ποτέ από την τράπεζα για να αποπληρώσει το δάνειό της».

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «μπαταξήδες με τη βούλα», προσθέτοντας ότι «λένε και ανέκδοτα, αναφερόμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού γνωρίζουν ότι το μοναδικό δάνειο που έχει πάρει, με υπόλοιπο 7 εκατομμύρια, αποπληρώνεται κανονικά». «Είναι το χρεοκοπημένο κόμμα της Ν.Δ. και ο χρεοκοπημένος της πρόεδρος που θέλουν να σώσουν τη χώρα, εκείνοι που σήμερα προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια, ενώ γνωρίζουν ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών της εξεταστικής προέκυψαν στοιχειά για τέλεση σωρείας ποινικών αδικημάτων που εμπλέκουν και πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα τους οικονομικούς υπευθύνους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, τις ευθύνες των οποίων θα προσωποποιήσει η δικαιοσύνη», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνει επιπλέον ότι: «Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα θα συνεχιστεί στο επίπεδο της ελληνικής δικαιοσύνης. Πραγματικά ελπίζουμε ότι οι εισαγγελείς και οι ανακριτές που θα αναλάβουν τις υποθέσεις δεν θα διαπιστώσουν εμπλοκή και πρώην υπουργών, διότι τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο για τη Ν.Δ.». «Η αυλαία έπεσε για την εξεταστική επιτροπή, όχι για τη δικαιοσύνη», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.


''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ