ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ανετη νικη της Μερκελ και ηττα Σουλτς στο Ζααρλαντ

Ανετη νικη της Μερκελ και ηττα Σουλτς στο Ζααρλαντ
To συντηρητικό κόμμα της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ κατήγαγε μια ξεκάθαρη νίκη την Κυριακή στις περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο Ζάαρλαντ, ένα τεστ για το κυβερνών CDU που αποκόμισε σημαντικά κέρδη από την κάλπη έναντι των Σοσιαλδημοκρατών αντιπάλων του, οι οποίοι ήλπιζαν με τον νέο τους ηγέτη Μάρτιν Σουλτς να αυξήσουν τα ποσοστά τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.
Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) εξασφάλισαν ποσοστό 40,4% των ψήφων σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των κρατικών τηλεοπτικών δικτύων ZDF και ARD, καταγράφοντας άνοδο άνω του 5% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση στο κρατίδιο το 2012.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ακολουθεί με μεγάλη διαφορά, συγκεντρώνοντας λίγο πάνω από το 30% των ψήφων. «Δεν είναι μια καλή βραδιά για εμάς» παραδέχθηκε ο Μάρτιν Σουλτς. «Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιτύχουμε τον στόχο μας, την αλλαγή στην καγκελαρία» τον Σεπτέμβριο, συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές είναι «μαραθώνιος κι όχι σπριντ».

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

GUARDIAN: ΛΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΗΜΕΡΕΣ 'Η ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ

«Η Ελλάδα έχει ακόμα τρεις εβδομάδες για να βρει τη λύση στο πρόβλημα με τις δυσκολίες που έχουν προκύψει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές» αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, επικαλούμενος πηγές του ΔΝΤ«Σε αντίθετη περίπτωση ρισκάρουν να ξαναέρθει στην επιφάνεια η κρίση χρέους με ανανεωμένη δυναμική», αναφέρεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας. «Με αυτό το δίλημμα, δηλαδή συμφωνία για πρόσθετα μέτρα λιτότητας ή νέες εκλογές, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζυγίζει τις επιλογές του», συμπληρώνεται στο ρεπορτάζ του Guardian.
Το άρθρο του Guardian:

Ο φόβος για ακόμα μεγαλύτερη αβεβαιότητα στο πιο αδύναμο κράτος μέλος της Ευρώπης, εντείνεται καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προέβλεψε πως το χρέος της Ελλάδας μπορεί να ξαναγίνει «εκρηκτικό» το 2030«Είναι κρίσιμο να βρεθεί συμβιβασμός» αναφέρει ο Αριστείδης Χατζής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σημειώνοντας πως οι εκλογικές διαδικασίες στην Ευρώπη, μπορούν να κάνουν την κατάσταση στην Ελλάδα μόνο χειρότερη. «Αν οι διαπραγματεύσεις, δεν καταλήξουν μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, όταν θα ξανασυναντηθούν οι υπουργοί Οικονομικών, μπορεί να βρισκόμαστε μπροστά σε μια καταστροφική πολιτική αναταραχή, που θα επαναφέρει το σενάριο του Grexit».

Κεντρικό ζήτημα μεταξύ των δανειστών παραμένει η ικανότητα της Αθήνας να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους, από τη στιγμή που το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το 2018. Χωρίς νομοθέτηση παραπέρα περικοπών σε συντάξεις και αυξήσεις στη φορολογία, το ΔΝΤ δεν πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%. Στην συνάντηση των υπουργών την περασμένη Πέμπτη, η Αθήνα βρέθηκε απομονωμένη, ενώ ακόμα και η υποστηρικτική Κομισιόν δεν κατάφερε να την υπερασπιστεί.

Ο Συνασπισμός του Τσίπρα κλείνει δύο χρόνια στην εξουσία με τον αριστερό ηγέτη να δηλώνει πως δεν είναι προετοιμασμένος να πάρει μέτρα ούτε ενός ευρώ ακόμα, πέρα από αυτά που έχει ήδη συμφωνήσει στο πρόγραμμα των 86 δισεκατομμυρίων. Άλλωστε η ψήφισμα μερικών εκ των σκληρότερων μέτρων από την κυβέρνηση αυτή, έριξαν τη δημοτικότητά της στις έρευνες πολύ χαμηλά. Το να ζητάς νέα μέτρα την ώρα που η απόδοση των συμφωνηθέντων ήταν καλύτερη από ότι αναμενόταν, δεν είναι μόνο «ακραίο» αλλά και «παράλογο» λέει το γραφείο του πρωθυπουργού.

Η διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έχει καθυστερήσει την δεύτερη αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης, που η κυβέρνηση ήλπιζε να έχει ολοκληρώσει μέχρι τον περασμένο Δεκέμβρη. Η κατάληξη της αξιολόγησης είναι ζωτικής σημασίας ώστε να ξεκλειδώσουν οι επόμενες δόσεις του προγράμματος, του τρίτου από τότε που το οικονομικό πρόβλημα της Αθήνας αποκαλύφθηκε το 2009.

Με δόσεις για το χρέος ύψους 10,5 δισεκατομμυρίων μέχρι το καλοκαίρι, μια επανάληψη της κρίσης χρέους περιμένει στη γωνία, αν οι εκταμιεύσεις δεν γίνουν. Σε κάθε περίπτωση το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας μοιάζει ζοφερό. Σε μια αποκαρδιωτική εκτίμηση που θα μπορούσε να καθορίσει την πορεία των γεγονότων, το ΔΝΤ προειδοποίησε πως ακόμα και αν οι μεταρρυθμίσεις υλοποιηθούν με θρησκευτική ευλάβεια και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέους ενεργοποιηθούν, το χρέος της Αθήνας είναι καταδικασμένο να γίνει «εκρηκτικό».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεφύγει από το πρόβλημά της με το χρέος»  γράφει το ΔΝΤ σε μια απόρρητή του έκθεση, που διέρρευσε σε ελληνικά μέσα «Στην περίπτωση της Ελλάδας απαιτείται σημαντική ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους, ώστε να αποκατασταθεί η βιωσιμότητά του»Η έκθεση που έχει συνταχθεί από ανθρώπους του ΔΝΤ ως μέρος της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης πάνω στο αν το Ταμείο θα πάρει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα και αναμένεται να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη αντιπαράθεση όταν παρουσιαστεί επίσημα στο εκτελεστικό συμβούλιο στις 6 Φεβρουαρίου.

Η διοίκηση ίσως αποφασίσει πως το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε με την Ευρωζώνη μέσα στο 2015. Αν αυτό συμβεί, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα μπορεί να συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, το οποίο θεωρείται «κλειδί» για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, καθώς θα επέτρεπε στη χώρα να «τεστάρει»  τις δανειοληπτικές της ικανότητες στις διεθνείς αγορές.

Η προοπτική μιας νέας λιτότητας που θα συμπεριλαμβάνει μείωση του αφορολόγητου και νέες περικοπές στις συντάξεις, έρχεται την ώρα που οι συνθήκες χειροτερεύουν για πολλούς Έλληνες. Είναι η πρώτη φορά από τότε που προέκυψε η κρίση χρέους, που το 53% σε πρόσφατη δημοσκόπηση της Alco πιστεύει πως το ευρώ ήταν «λάθος» για τη χώρα, με το 1/3 να ζητά επιστροφή στη δραχμή«Οι κίνδυνοι είναι αρκετά σημαντικοί» δηλώνει ο Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής Ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομίας στην ΑΣΣΟΕ. «Αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, το εκλογικό καλεντάρι της Ευρώπης θα ''παγώσει'' τις διαπραγματεύσεις μέχρι τον Μάη, όμως τότε θα είναι ήδη αργά».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

WOMENS...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

LIFE

ΜΑΜΑ 365