ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΥΠΟΙΚ: ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Ο ΕΥΚΛ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΣΤΟ EUROGROUP

Με συγκεκριμένες θέσεις σ’ όλα τα εκκρεμή ζητήματα αναμένεται να προσέλθει στο Eurogroup της Πέμπτης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως διαβεβαίωσαν αρμόδιες πηγές από το υπουργείο Οικονομικών. Οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν παράλληλα, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ενημερώσει τους θεσμούς, μέσω της επιστολής του κ. ΤσακαλώτουΣτόχος της Αθήνας αποτελεί το «ξεπάγωμα» των διαπραγματεύσεων και η ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης, εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος, προκειμένου να μην χαθεί η δυνατότητα ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μεταξύ των προτάσεων του υπουργού Οικονομικών, περιλαμβάνεται τόσο η μείωση των δαπανών, όσο και η περικοπή του αφορολόγητου, ενώ σύγχυση φέρεται να υπάρχει και με τη χρονική διάρκεια της παράτασης του «κόφτη». Πάντως, τρία εικοσιτετράωρα πριν το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης η πρόταση του ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου για το κλείσιμο της αξιολόγησης προκαλεί ήδη αρρυθμίες στην κυβέρνηση. Το πρωί ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου διέψευσε εαυτόν λέγοντας στον Ant1 ότι «είναι πάγια θέση της κυβέρνησης να κρατήσει το αφορολόγητο στο επίπεδο που είναι τώρα», ενώ μόλις χθες από τα Τρίκαλα με άλλη δήλωσή του έθετε ευθέως θέμα μείωσης του αφορολόγητου.




Σύμφωνα πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, τόσο εντός της κυβέρνησης, όσο και εντός της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει γκρίνια για την αποδοχή τόσο της χρονικής επέκτασης του κόφτη για μετά το 2018 όσο και για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, με το Μαξίμου να απαντά πως όλα τα παραπάνω είναι μέρος της διαπραγμάτευσης και συνεπώς παραμένουν «ανοιχτά» θυμίζοντας παράλληλα ότι στο τραπέζι παραμένει η πρόταση Τσακαλώτου για πλεονάσματα 2,5 συν 1% για την ανάπτυξη και φυσικά μόνο στην περίπτωση περιγραφής των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.


Γι' αυτό χθες, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση «έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να νομοθετήσει τώρα μέτρα για το 2019 και μετά» παρά μόνο να περιγράψει «κάποιες κατηγορίες μέτρων, τα οποία κατά την άποψη των δανειστών ενδεχομένως να χρειαστούν μετά το τέλος του προγράμματος». Το μέτρο των αντιδράσεων έδωσε προφανώς ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή», λέγοντας ότι «υπάρχουν όρια στη διαπραγμάτευση, τα οποία πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα». Σε κάθε περίπτωση στη συνεδρίαση του Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης θα φανούν τόσο οι προθέσεις του ΔΝΤ και του κ. Σόιμπλε όσο και η «τύχη» της όποιας ελληνικής πρότασης.

''The New Daily Mail'' 

Newsroom με πληροφορίες από την «Ναυτεμπορική»



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ