ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

DIE WELT: Η ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Τη συντεταγμένη χρεοκοπία υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης προβλέπει το σχέδιο εκλογικού προγράμματος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Άγκελα Μέρκελ, το οποίο συζητείται σε συνεδρίαση του CDU στο Κερλ, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.
«Θέλουμε να συμπληρώσουμε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας με μία συντεταγμένη χρεοκοπία για τις χώρες της Ευρωζώνης», αναφέρει το σχέδιο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα. Ωστόσο, σημειώνει η εφημερίδα, είναι αμφίβολο αν μπορεί να επιβληθεί μία τέτοια διαδικασία συντεταγμένης χρεοκοπίας στις άλλες χώρες του ευρώ, αφού δεν περιγράφεται ποια μορφή θα είχε μία τέτοια διαδικασία και πιθανότατα αυτή θα πρέπει να προβλέπει και κάποιο «κούρεμα» των ομολόγων για τις χώρες που έχουν πρόβλημα χρηματοδότησης από τις αγορές.
«Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η διαδικασία για τις χρεοκοπημένες χώρες θα είναι τότε σαφής, θα μπορούν να ηρεμήσουν οι αγορές στην περίπτωση μίας αδυναμίας πληρωμών. Βέβαια, αναμένεται να αυξηθεί το κόστος δανεισμού των θιγόμενων χωρών, εάν για τους πιστωτές γίνει νωρίτερα προφανές ότι απειλούνται με αδυναμία πληρωμών», σημειώνει η Welt.
ΑΜΠΕ

Σ.Σ.
 Άρα κάτι ήξερε ο κ. Σόιμπλε και γι' αυτό έστειλε χθες μέσω της συνέντευξής του στη Süddeutsche Zeitung, μήνυμα στην Ελλάδα: Δώστε τα όλα, εφαρμόστε τους όρους λιτότητας, διότι χωρίς το ΔΝΤ θα καταφύγουμε σε πολύ σκληρότερα μέτρα!

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ