ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΑ «ΙΣΧΥΡΑ ΧΑΡΤΙΑ» ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Τ ο πλαίσιο του λεγόμενου « Growth Strategy », δηλαδή της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας μετά την έξοδο από τα προγράμματα δημοσιονο...

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

ΦΕΡΧΟΦΣΤΑΤ: ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΣΤΕΝΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΟ BREXIT

Ευκαιρία για την Ε.Ε. να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να αποτρέψει μια περαιτέρω κατάρρευση των σχέσεων μεταξύ των κρατών–μελών χαρακτήρισε το Brexit ο ευρωβουλευτής Γκι Φερχόφστατ, υπεύθυνος του Eυρωκοινοβουλίου για τη διαπραγμάτευση αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου ανέφερε πως η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και η στροφή της Ουάσιγκτον προς τον προστατευτισμό αποτελεί μια προειδοποίηση για την Ε.Ε..

«Η συζήτηση για το Brexit είναι μια καλή ευκαιρία όχι μόνο να συζητήσουμε και να διαπραγματευτούμε μια νέα συμφωνία, μια νέα εταιρική σχέση με την Βρετανία, αλλά παράλληλα να καθορίσουμε ότι τώρα είναι η στιγμή για να αποκτήσουμε μια πραγματική κυβέρνηση στην Ευρώπη», επισήμανε ο Φέρχοφστατ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, από την Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για την προώθηση του νέου του βιβλίου που φέρει τον τίτλο: «Η τελευταία ευκαιρία της Ευρώπης». Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας αναμένεται σήμερα Τρίτη να ανακοινώσει την απόφασή του για το αν η Μέι μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία του Brexit χωρίς τη συγκατάθεση του κοινοβουλίου.

Ο Φέρχοφστατ υποστήριξε ότι είναι «πολύ νωρίς» για να υποθέσει κανείς την επίδραση που θα έχει το Brexit στην Βρετανία ή στο Σίτι του Λονδίνου. «Είναι σαφές ότι η μετάβαση χρειάζεται να είναι χρονικά περιορισμένη. Έχω δει προσωρινές καταστάσεις να διαιωνίζονται», δήλωσε προσθέτοντας: «Αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό είναι μια ξεκάθαρη ενεργοποίηση του άρθρου 50, μια σαφής πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης και πώς εκείνοι βλέπουν την εταιρική σχέση στο μέλλον». «Πρέπει να δούμε αν θα ζητήσουμε σύναξη μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου. Μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό», σημείωσε. Υπογράμμισε ακόμη πως «πρέπει να καταλήξουμε πριν τις ευρωεκλογές του 2019», επαναλαμβάνοντας ότι η Βρετανία δεν θα είναι σε θέση να επιλέξει πολιτικές που θα της επιτρέπουν να έχει καλύτερη τύχη όντας εκτός της Ένωσης, από το να είναι πλήρες μέλος αυτής. Η Ευρώπη θα πρέπει να δημιουργήσει μια πολιτική και αμυντική ένωση και να ενοποιήσει την κοινή της αγορά με περισσότερες βιομηχανίες και τομείς υπηρεσιών, κατέληξε.
ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ