Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ


Την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου πρέπει να λάβει η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, προκειμένου να εκκινήσει τις διαδικασίες εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου. Η σχετική απόφαση ισοδυναμεί με «ήττα» για τη βρετανική κυβέρνηση του κεντροδεξιού Συντηρητικού Κόμματος, η οποία είχε ταχθεί εναντίον της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο. Πλέον, για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50, απαιτείται η έγκριση των Βρετανών βουλευτών και λόρδων, γεγονός το οποίο περιπλέκει περαιτέρω τις διαδικασίες εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κ. Μέι επεδίωκε την απλούστευση των σχετικών διαδικασιών μέσω του «Βασιλικού Δικαιώματος», το οποίο παραχωρούσε την εκτελεστική εξουσία για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 στην κυβέρνηση της χώρας. Το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάνθη επίσης, ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit δεν προϋποθέτει τη συναίνεση των νομοθετικών σωμάτων σε Βόρεια Ιρλανδία, Σκωτία και Ουαλία. Διαβάζοντας το κείμενο της απόφασης, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Λόρδος Νιούμπεργκερ, σημείωσε: «Με πλειοψηφία οκτώ έναντι τριών, το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επικαλεστεί το άρθρο 50 χωρίς νομοθετική πράξη του Κοινοβουλίου η οποία να της δίνει το δικαίωμα να το πράξει».
Σε ό,τι αφορά την απόρριψη της οποιασδήποτε αρμοδιότητας των τοπικών κοινοβουλίων, το δικαστήριο αποφάνθηκε: «Οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου».

Απογοήτευση για την κυβέρνηση Μέι
«Προφανώς η κυβέρνηση είναι απογοητευμένη με την έκβαση της υπόθεσης, αλλά παράλληλα, είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί την απόφαση και θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να την εφαρμόσει» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Μεγάλης Βρετανίας Τζέρεμι Ράιτ.
Το αντιπολιτευόμενο, κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα, σε μία πρώτη αντίδραση, ανέφερε ότι «δεν σκοπεύει να εμποδίσει τη διαδικασία ενεργοποίησης του Άρθρου 50, σεβόμενο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τη θέληση του βρετανικού λαού».
Το βρετανικό νόμισμα, στον απόηχο των εξελίξεων, υποχωρεί κατά 0,3% στα 1,2494 δολάρια ΗΠΑ.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ