LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΜΠΑΡΝΙΕ: ΟΜΑΛΟ BREXIT ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε. - ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

Η πραγματοποίηση της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συντεταγμένο τρόπο αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε μελλοντική εμπορική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, ανέφερε ο αρχιδιαπραγματευτής της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ, απαντώντας στις δηλώσεις της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Η κ. Μέι προειδοποίησε ότι εάν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν καταφέρει να εξασφαλίσει συμφωνία την οποία να θεωρεί επαρκή, θα εξέλθει της Ε.Ε. ακόμη και χωρίς συμφωνία αποχώρησης.
Σε αυτή την περίπτωση, η Μ. Βρετανία, από την επομένη της εξόδου, θα έχει το στάτους που έχει οποιαδήποτε τρίτη χώρα, εκτός Ε.Ε., στις σχέσεις της με το μπλοκ των υπόλοιπων 27 χωρών.


Τουσκ: Πιο ρεαλιστική η ομιλία Μέι

Πιο ρεαλιστική σε σχέση με τις μέχρι σήμερα τοποθετήσεις της έκρινε την ομιλία της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
«Οι υπόλοιπες 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είμαστε έτοιμες για τη διαπραγμάτευση», πρόσθεσε ο επικεφαλής του συμβουλίου αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μέχρι στιγμής, η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης υπονοούσε ότι η Μεγάλη Βρετανία θα διεκδικήσει ταυτόχρονα τον έλεγχο των συνόρων της και όρια στη μετανάστευση Ευρωπαίων πολιτών στο νησί και την παραμονή στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, η οποία όμως προϋποθέτει ελευθερία κίνησης προσώπων. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, από την πλευρά του, θα έχει εντός της ημέρας τηλεφωνική επαφή με την κ. Μέι.


Γκάμπριελ: Δεν αρχίζουν διαπραγματεύσεις με Βρετανία πριν το επίσημο αίτημα για Brexit

Διαπραγματεύσεις με τη Μεγάλη Βρετανία για τους όρους του Brexit δεν πρόκειται να αρχίσουν πριν την υποβολή επίσημου αιτήματος από το Λονδίνο για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκαθάρισε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, η οποία εξέθεσε νωρίτερα το σχέδιο της κυβέρνησής της για το τι επιδιώκει στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, έχει δηλώσει ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2017, θα έχει υποβάλει αίτημα υπαγωγής της Μ. Βρετανίας στο άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, το οποίο αναφέρεται στην περίπτωση χώρας που θέλει να αποχωρήσει από το μπλοκ των 28 χωρών.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ