ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

«Παμε για λυση»...

«Παμε για λυση»...
Θέμα ωρών ή ολίγων ημερών θεωρείται από πολλούς η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας με τους δανειστές. Προς αυτή τη κατεύθυνση δείχνουν κεντρικά κυβερνητικά στελέχη, διαψεύδοντας, παράλληλα, τις φήμες που κυκλοφόρησαν χθες ότι οι θεσμοί ζητούν έγγραφη διαβεβαίωση από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τα σημεία της διαπραγμάτευσης που έχουν «κλείσει».
Ανάλογο θετικό κλίμα, για τεχνική συμφωνία, εκπέμπεται και από ευρωπαϊκούς κύκλους, παρά τη σιωπή που τηρούν για τις συγκλίσεις και τα συμφωνηθέντα. Οι ίδιοι κύκλοι αφήνουν να εννοηθεί ότι την εν λόγω ''σιωπή'' την έχει ζητήσει η ελληνική πλευρά προκειμένου να διαχειριστεί την κατάσταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και των ''153''.
Αντιθέτως, κυβερνητικές πηγές παραπέμπουν στην γνωστή θέση ''δεν υπάρχει συμφωνία εάν δεν συμφωνηθούν όλα'' και για τον λόγο αυτό, λένε, δεν αφήνουν να διαρρεύσουν λεπτομέρειες ''μέχρι να κλείσουν όλα''.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

ΜΠΑΡΝΙΕ: ΟΜΑΛΟ BREXIT ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε. - ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

Η πραγματοποίηση της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συντεταγμένο τρόπο αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε μελλοντική εμπορική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, ανέφερε ο αρχιδιαπραγματευτής της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ, απαντώντας στις δηλώσεις της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Η κ. Μέι προειδοποίησε ότι εάν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν καταφέρει να εξασφαλίσει συμφωνία την οποία να θεωρεί επαρκή, θα εξέλθει της Ε.Ε. ακόμη και χωρίς συμφωνία αποχώρησης.
Σε αυτή την περίπτωση, η Μ. Βρετανία, από την επομένη της εξόδου, θα έχει το στάτους που έχει οποιαδήποτε τρίτη χώρα, εκτός Ε.Ε., στις σχέσεις της με το μπλοκ των υπόλοιπων 27 χωρών.


Τουσκ: Πιο ρεαλιστική η ομιλία Μέι

Πιο ρεαλιστική σε σχέση με τις μέχρι σήμερα τοποθετήσεις της έκρινε την ομιλία της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
«Οι υπόλοιπες 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είμαστε έτοιμες για τη διαπραγμάτευση», πρόσθεσε ο επικεφαλής του συμβουλίου αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μέχρι στιγμής, η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης υπονοούσε ότι η Μεγάλη Βρετανία θα διεκδικήσει ταυτόχρονα τον έλεγχο των συνόρων της και όρια στη μετανάστευση Ευρωπαίων πολιτών στο νησί και την παραμονή στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, η οποία όμως προϋποθέτει ελευθερία κίνησης προσώπων. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, από την πλευρά του, θα έχει εντός της ημέρας τηλεφωνική επαφή με την κ. Μέι.


Γκάμπριελ: Δεν αρχίζουν διαπραγματεύσεις με Βρετανία πριν το επίσημο αίτημα για Brexit

Διαπραγματεύσεις με τη Μεγάλη Βρετανία για τους όρους του Brexit δεν πρόκειται να αρχίσουν πριν την υποβολή επίσημου αιτήματος από το Λονδίνο για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκαθάρισε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, η οποία εξέθεσε νωρίτερα το σχέδιο της κυβέρνησής της για το τι επιδιώκει στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, έχει δηλώσει ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2017, θα έχει υποβάλει αίτημα υπαγωγής της Μ. Βρετανίας στο άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, το οποίο αναφέρεται στην περίπτωση χώρας που θέλει να αποχωρήσει από το μπλοκ των 28 χωρών.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

WOMENS...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

LIFE

ΜΑΜΑ 365