ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

«ατυπη» λυση στο ζητημα εγκαταστασης POS

«ατυπη» λυση στο ζητημα εγκαταστασης POS
«Άτυπη» λύση στο ζήτημα της προθεσμίας εγκατάστασης μηχανημάτων POS στα καταστήματα λιανικού εμπορίου προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, προχωρώντας τις επόμενες ώρες στην έκδοση ειδικής εγκυκλίου.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση, η εγκύκλιος θα διευκρινίζει ότι για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μετά την αυριανή παρέλευση της προθεσμίας, θα υπάρξει επιείκεια ως προς τους ελέγχους και τα προβλεπόμενα πρόστιμα, για όσους επιχειρηματίες δεν διαθέτουν τερματικό POS ή ηλεκτρονική εφαρμογή, αλλά έχουν ήδη απευθύνει αίτημα για την απόκτηση τους. Σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την προμήθεια POS λήγει αύριο, Πέμπτη, 27 Ιουλίου. Ωστόσο, μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων δεν έχει προμηθευτεί τα τερματικά, λόγω του όγκου των αιτημάτων που έχουν δεχτεί οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών.
Οι ίδιες πηγές, ως εκ τούτου, καλούν τις επιχειρήσεις να καταθέσουν τις απαιτούμενες αιτήσεις για την απόκτηση των τερματικών συσκευών και των ηλεκτρονικών εφαρμογών, έως αύριο, Πέμπτη.
Παράλληλα, με την εγκύκλιο, η οποία αναμένεται για σήμερα ή αύριο, το αρμόδιο υπουργείο αναμένεται να καταστήσει αποδεκτό το σύνολο των τερματικών συσκευών, καθώς και των ηλεκτρονικών διαδικτυακών εφαρμογών, που επιτρέπουν την αποδοχή πληρωμής με κάρτες.


Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

ΜΠΑΡΝΙΕ: ΟΜΑΛΟ BREXIT ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε. - ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

Η πραγματοποίηση της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συντεταγμένο τρόπο αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε μελλοντική εμπορική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, ανέφερε ο αρχιδιαπραγματευτής της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ, απαντώντας στις δηλώσεις της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Η κ. Μέι προειδοποίησε ότι εάν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν καταφέρει να εξασφαλίσει συμφωνία την οποία να θεωρεί επαρκή, θα εξέλθει της Ε.Ε. ακόμη και χωρίς συμφωνία αποχώρησης.
Σε αυτή την περίπτωση, η Μ. Βρετανία, από την επομένη της εξόδου, θα έχει το στάτους που έχει οποιαδήποτε τρίτη χώρα, εκτός Ε.Ε., στις σχέσεις της με το μπλοκ των υπόλοιπων 27 χωρών.


Τουσκ: Πιο ρεαλιστική η ομιλία Μέι

Πιο ρεαλιστική σε σχέση με τις μέχρι σήμερα τοποθετήσεις της έκρινε την ομιλία της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
«Οι υπόλοιπες 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είμαστε έτοιμες για τη διαπραγμάτευση», πρόσθεσε ο επικεφαλής του συμβουλίου αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μέχρι στιγμής, η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης υπονοούσε ότι η Μεγάλη Βρετανία θα διεκδικήσει ταυτόχρονα τον έλεγχο των συνόρων της και όρια στη μετανάστευση Ευρωπαίων πολιτών στο νησί και την παραμονή στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, η οποία όμως προϋποθέτει ελευθερία κίνησης προσώπων. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, από την πλευρά του, θα έχει εντός της ημέρας τηλεφωνική επαφή με την κ. Μέι.


Γκάμπριελ: Δεν αρχίζουν διαπραγματεύσεις με Βρετανία πριν το επίσημο αίτημα για Brexit

Διαπραγματεύσεις με τη Μεγάλη Βρετανία για τους όρους του Brexit δεν πρόκειται να αρχίσουν πριν την υποβολή επίσημου αιτήματος από το Λονδίνο για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκαθάρισε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, η οποία εξέθεσε νωρίτερα το σχέδιο της κυβέρνησής της για το τι επιδιώκει στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, έχει δηλώσει ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2017, θα έχει υποβάλει αίτημα υπαγωγής της Μ. Βρετανίας στο άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, το οποίο αναφέρεται στην περίπτωση χώρας που θέλει να αποχωρήσει από το μπλοκ των 28 χωρών.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η σελίδα του Σάββα Ρομπόλη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ