ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Eurogroup: Αισιοδοξια στις Βρυξελλες για εγκριση της ολοκληρωσης της γ' αξιολογησης

Eurogroup: Αισιοδοξια στις Βρυξελλες για εγκριση της ολοκληρωσης της γ' αξιολογησης
Αισιοδοξία ότι το σημερινό Eurogroup θα συμφωνήσει στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και θα ανάψει το «πράσινο φως» για την έγκριση της επόμενης δόσης των δανείων επικρατεί στις Βρυξέλλες.
Σημειώνεται ότι σήμερα θα λάβει το βάπτισμα του πυρός ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο.
Την περασμένη Παρασκευή το EuroWorking Group (EWG) έκρινε ότι τα περισσότερα προαπαιτούμενα, που είχαν συμφωνηθεί, έχουν εφαρμοστεί από την ελληνική κυβέρνηση κι ως εκ τούτου κατέληξε στην επί της αρχής στην έγκριση ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης.
Αν σήμερα το Eurogroup εγκρίνει την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες σε μια σειρά ευρωπαϊκά κοινοβούλια και τελικά η έγκριση της εκταμίευσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ούτως ώστε η πρώτη υποδόση να αποδεσμευτεί εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης, το ύψος της επόμενης δόσης των δανείων ανέρχεται μεταξύ 6 και 7 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα εκταμιευθεί σε πάνω από μία υποδόσεις. Ο ίδιος αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε ότι εκτός από την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και την κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων, ένα μέρος της επόμενης δόσης θα χρησιμοποιηθεί για να ξεκινήσει να δημιουργείται ένα ταμειακό απόθεμα που θα χρειαστεί η Ελλάδα για τη μετα-μνημονιακή εποχή.
Επίσης στο σημερινό Eurogroup είναι πιθανό να γίνει μια πρώτη συζήτηση για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα με το ελληνικό ζήτημα.
Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης, μόλις ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση θα ξεκινήσουν οι τεχνικές συζητήσεις για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με ορίζοντα τη λήψη πολιτικών αποφάσεων τον Ιούνιο.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

ΜΠΑΡΝΙΕ: ΟΜΑΛΟ BREXIT ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε. - ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

Η πραγματοποίηση της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συντεταγμένο τρόπο αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε μελλοντική εμπορική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, ανέφερε ο αρχιδιαπραγματευτής της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ, απαντώντας στις δηλώσεις της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Η κ. Μέι προειδοποίησε ότι εάν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν καταφέρει να εξασφαλίσει συμφωνία την οποία να θεωρεί επαρκή, θα εξέλθει της Ε.Ε. ακόμη και χωρίς συμφωνία αποχώρησης.
Σε αυτή την περίπτωση, η Μ. Βρετανία, από την επομένη της εξόδου, θα έχει το στάτους που έχει οποιαδήποτε τρίτη χώρα, εκτός Ε.Ε., στις σχέσεις της με το μπλοκ των υπόλοιπων 27 χωρών.


Τουσκ: Πιο ρεαλιστική η ομιλία Μέι

Πιο ρεαλιστική σε σχέση με τις μέχρι σήμερα τοποθετήσεις της έκρινε την ομιλία της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
«Οι υπόλοιπες 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είμαστε έτοιμες για τη διαπραγμάτευση», πρόσθεσε ο επικεφαλής του συμβουλίου αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μέχρι στιγμής, η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης υπονοούσε ότι η Μεγάλη Βρετανία θα διεκδικήσει ταυτόχρονα τον έλεγχο των συνόρων της και όρια στη μετανάστευση Ευρωπαίων πολιτών στο νησί και την παραμονή στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, η οποία όμως προϋποθέτει ελευθερία κίνησης προσώπων. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, από την πλευρά του, θα έχει εντός της ημέρας τηλεφωνική επαφή με την κ. Μέι.


Γκάμπριελ: Δεν αρχίζουν διαπραγματεύσεις με Βρετανία πριν το επίσημο αίτημα για Brexit

Διαπραγματεύσεις με τη Μεγάλη Βρετανία για τους όρους του Brexit δεν πρόκειται να αρχίσουν πριν την υποβολή επίσημου αιτήματος από το Λονδίνο για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκαθάρισε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, η οποία εξέθεσε νωρίτερα το σχέδιο της κυβέρνησής της για το τι επιδιώκει στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, έχει δηλώσει ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2017, θα έχει υποβάλει αίτημα υπαγωγής της Μ. Βρετανίας στο άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, το οποίο αναφέρεται στην περίπτωση χώρας που θέλει να αποχωρήσει από το μπλοκ των 28 χωρών.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ