ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΑ «ΙΣΧΥΡΑ ΧΑΡΤΙΑ» ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Τ ο πλαίσιο του λεγόμενου « Growth Strategy », δηλαδή της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας μετά την έξοδο από τα προγράμματα δημοσιονο...

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΚΤΩ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ


Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών εξετάζεται αυτεπάγγελτα η επικύρωση ή όχι της παράτασης της κράτησης, επί τρίμηνο, των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν στη γείτονα χώρα. Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί προσήχθησαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Κεκλεισμένων των θυρών, οι Τούρκοι στρατιωτικοί, μέσω των συνηγόρων τους, προβάλλουν τις αντιρρήσεις τους, ενώπιον της προέδρου υπηρεσίας, για την παράταση της κράτησής τους, ακόμα τρεις μήνες, εν αναμονή της απόφασης για τη χορήγηση ασύλου ή όχι. Πάντως, δεν αναμένεται το Διοικητικό Πρωτοδικείο να εκδώσει σήμερα απόφαση, αλλά θα επιφυλαχθεί να την εκδώσει μέσα στις επόμενες μέρες. Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΓΑΔΑ παρέτεινε την κράτηση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών για λόγους δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας.


Εν τω μεταξύ, σε πανικό φαίνεται να βρίσκεται η Άγκυρα, ανοίγοντας πολλαπλά μέτωπα με την Ευρώπη. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οδηγούν σε κινήσεις αντιπερισπασμού, θέλοντας να αποσπάσει με ακραίες ενέργειες και απειλές, την προσοχή του τουρκικού λαού μετά και την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και φυσικά να αποπροσανατολίσει τους πολίτες τους. 

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ, προειδοποίησε χθες το Βερολίνο ότι οι γερμανικές αρχές θα πρέπει να απορρίψουν τα αιτήματα ασύλου των 40 Τούρκων στρατιωτικών, για τους οποίους η Άγκυρα προβάλλει την κατηγορία ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου. Στην αντίθετη περίπτωση οι σχέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και την Τουρκία θα επιδεινωθούν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Όπως μετέδωσαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, περί τους 40 υψηλόβαθμοι Τούρκοι στρατιωτικοί που έχουν υπηρετήσει στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στη Γερμανία κατέθεσαν αιτήσεις ασύλου. Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε την πληροφορία, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένο αριθμό.


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας θα εγείρει το θέμα προς τον Γερμανό ομόλογό του κατά την διάσκεψη του ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα. Ο Ισίκ δήλωσε ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί κατέθεσαν αιτήσεις ασύλου μετά την αποστράτευσή τους έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου,
χωρίς να αναφέρει ότι περισσότεροι από 100.000 αποπέμφθηκαν από τις τάξεις της αστυνομίας, του στρατού, των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα, με την κατηγορία ότι υποστηρίζουν τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος, κατά τα εκτεταμένα προγκρόμ που ακολούθησαν.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ