ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ο Σεπτεμβρης κρινει εσοδα και νεα μετρα

Ο Σεπτεμβρης κρινει εσοδα και νεα μετρα
Η εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος θα κρίνουν φέτος πολλά περισσότερα από την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού. Θα βαρύνουν καθοριστικά στην πιθανότητα απαίτησης πρόσθετων μέτρων για το 2018 ήδη από τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια στα δημόσια έσοδα εμφανίστηκαν τον Ιούλιο, όταν η υστέρηση στις εισπράξεις από φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων σε συνδυασμό με τις αυξημένες επιστροφές φόρων στάθηκαν ικανές να μειώσουν αισθητά τα περιθώρια ασφαλείας τα οποία είχαν διαμορφωθεί τους προηγούμενους μήνες.
Με τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών όμως στα τάρταρα, μετά και από ένα εκτεταμένο κύμα κατασχέσεων, οι εισπράξεις των επομένων μηνών μοιάζουν μετέωρες. Ο πλέον κρίσιμος μήνας είναι ο Σεπτέμβριος όπου μόνο για τη δεύτερη δόση φορολογίας εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν κάτι λιγότερο από 2 δισ. ευρώ.
Οι πληρωμές της πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος δεν ήταν ικανοποιητικές. Σε σύνολο 2.431.000 φορολογουμένων με χρεωστικό ραβασάκι, το χέρι στην τσέπη έβαλαν 1.760.000. Ένα ποσοστό της τάξεως του 28%, δεν πλήρωσε τη δόση έως τις 31 Ιουλίου και σε σύνολο βεβαιωμένων και απαιτητών φόρων 1.114.509 .000 ευρώ, στο ταμείο μπήκαν μόλις 775,031 εκατομμύρια ευρώ με την εισπραξιμότητα της πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος στο 69,5%.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ

Η Γερμανία δεν πρέπει να νιώθει τόσο σίγουρη. Για να είναι και στο μέλλον η ατμομηχανή της Ευρώπης πρέπει να κάνει περισσότερα για τις ψηφιακές υποδομές, την εκπαίδευση και την έρευνα, είπε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ) της Δευτέρας. Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, ο οποίος ακόμα δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το αν θα είναι τελικά υποψήφιος καγκελάριος ή όχι, επέστησε την προσοχή στο συγκυβερνών χριστιανοδημοκρατικό κόμμα για την πρόθεσή του να μειώσει τους φόρους:

«Είναι πραγματικά επικίνδυνο να υποσχόμαστε στους εκλογείς γιγαντιαίες φοροελαφρύνσεις, όπως κάνουν το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα (CSU), αντί να συνεχίσουν να εργάζονται για την οικοδόμηση ενός επιτυχημένου μέλλοντος της χώρας μας».
Παράλληλα, ο ίδιος επέστησε την προσοχή και στο ίδιο του το κόμμα να μην υπόσχεται «μεγάλες μόνιμες κοινωνικές παροχές». 

Η Γερμανία, κατά τον αντικαγκελάριο, θα πρέπει να συζητήσει περισσότερο για θέματα όπως το πώς «μπορούμε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τη σημερινή μας οικονομική ανταγωνιστικότητα, τις πολλές και κατά το δυνατόν καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας και την κοινωνική σταθερότητα και σε δέκα χρόνια». Γι’ αυτό και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν προεκλογικές υποσχέσεις, οι οποίες «στο τέλος θα αποβούν σε βάρος των επειγόντως αναγκαίων επενδύσεων του μέλλοντος. Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στις επενδύσεις και την καινοτομία και μάλιστα ήδη από σήμερα», τόνισε.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας τάχθηκε επιπροσθέτως υπέρ της φορολογικής ενίσχυσης της έρευνας: «Ορισμένοι είναι υπερήφανοι για το γεγονός ότι οι δαπάνες για την έρευνα και την ανάπτυξη στην Γερμανία αποτελούν το 3% του προϋπολογισμού μας, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 2%. Οι ανταγωνιστές μας όμως είναι στην νοτιοανατολική Ασία και αυτοί κάνουν στον τομέα αυτό σαφώς περισσότερα από μας».
Ο αντικαγκελάριος πρόσθεσε πως είναι επομένως λανθασμένο ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να θέλει να χρησιμοποιήσει το πλεόνασμα των 6 δισ. ευρώ για την εξόφληση των χρεών. «Σε καιρούς μηδενικών επιτοκίων, από τη μια, και τεράστιας συσσώρευσης αναγκών για ανακαίνιση σχολείων, δρόμων και ελλείψεων στην ανάπτυξη γρήγορου διαδικτύου, από την άλλη, δεν είναι τόσο φρόνιμο και θα κοστίσει τελικά ακριβά στους πολίτες», είπε στην FAZ.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν ειδήσεις από το κανάλι της Βουλής

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δεν υπάρχουν συνεντεύξεις.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η σελίδα του Σάββα Ρομπόλη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ