ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Eurogroup: Αισιοδοξια στις Βρυξελλες για εγκριση της ολοκληρωσης της γ' αξιολογησης

Eurogroup: Αισιοδοξια στις Βρυξελλες για εγκριση της ολοκληρωσης της γ' αξιολογησης
Αισιοδοξία ότι το σημερινό Eurogroup θα συμφωνήσει στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και θα ανάψει το «πράσινο φως» για την έγκριση της επόμενης δόσης των δανείων επικρατεί στις Βρυξέλλες.
Σημειώνεται ότι σήμερα θα λάβει το βάπτισμα του πυρός ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο.
Την περασμένη Παρασκευή το EuroWorking Group (EWG) έκρινε ότι τα περισσότερα προαπαιτούμενα, που είχαν συμφωνηθεί, έχουν εφαρμοστεί από την ελληνική κυβέρνηση κι ως εκ τούτου κατέληξε στην επί της αρχής στην έγκριση ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης.
Αν σήμερα το Eurogroup εγκρίνει την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες σε μια σειρά ευρωπαϊκά κοινοβούλια και τελικά η έγκριση της εκταμίευσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ούτως ώστε η πρώτη υποδόση να αποδεσμευτεί εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης, το ύψος της επόμενης δόσης των δανείων ανέρχεται μεταξύ 6 και 7 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα εκταμιευθεί σε πάνω από μία υποδόσεις. Ο ίδιος αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε ότι εκτός από την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και την κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων, ένα μέρος της επόμενης δόσης θα χρησιμοποιηθεί για να ξεκινήσει να δημιουργείται ένα ταμειακό απόθεμα που θα χρειαστεί η Ελλάδα για τη μετα-μνημονιακή εποχή.
Επίσης στο σημερινό Eurogroup είναι πιθανό να γίνει μια πρώτη συζήτηση για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα με το ελληνικό ζήτημα.
Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης, μόλις ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση θα ξεκινήσουν οι τεχνικές συζητήσεις για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με ορίζοντα τη λήψη πολιτικών αποφάσεων τον Ιούνιο.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΡΕΤΡΟ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για ρετρό διαφωνίες» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κληθείσα να σχολιάσει τις αιχμές του Ευ. Βενιζέλου για την απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να συμπράξει με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου«Ο καθένας έχει τα δίκια του, άλλος περισσότερος, άλλος λιγότερο, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα κάνουμε μία νέα αρχή, κοιτάμε μπροστά και όλοι πρέπει να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια» δήλωσε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε «θετικό βήμα τη συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη», σημειώνοντας ότι «χωρίς την ενότητα δεν μπορούν να γίνουν παραπέρα βήματα». Κάλεσε παράλληλα όλους «όσοι αισθάνονται ότι ανήκουν στο χώρο της κεντροαριστεράς να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Για τις αιχμές που εξαπέλυσε εναντίον της ο επικεφαλής του ''Ποταμιού'', Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την προσχώρηση του Ιλχάν Αχμέτ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για «άδικη κριτική» τονίζοντας ότι «δεν καλέσαμε κάποιον σε αποστασία». «Το ότι οι βουλευτές φεύγουν από το ''Ποτάμι'' πρέπει να τους απασχολήσει και να κάνουν την αυτοκριτική τους», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το ''Ποτάμι'' ήταν εκείνο που αποχώρησε από τον διάλογο με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Για την προχθεσινή συνάντηση με πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι «το να τιμάς την ιστορία σου συνδέεται με την αυτογνωσία σου» και ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη καλεί «όλο το στελεχιακό της δυναμικό σε επιστράτευση».
«Κάνουμε δημιουργική επίθεση στο μέλλον» δήλωσε, προαναγγέλλοντας ότι η κίνηση αυτή «θα έχει συνέχεια με αυτοδιοίκηση επιμελητήρια χώρους δουλειάς, γυναίκες και νεολαία». «Τιμήσαμε τους ανθρώπους αυτούς και ζητήσαμε την εμπειρία τους. Δεν ζητήσαμε να είναι στην πρώτη γραμμή, αλλά να βοηθήσουν τα νέα παιδιά», διευκρίνισε.

Ξεκαθάρισε στη συνέχεια ότι «από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουμε πίσω αυτούς που πήραν θέσεις και στασίδι στην εξουσια», για να προσθέσει: «Θέλουμε να γυρίσουν οι ψηφοφόροι που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί παραπλανήθηκαν». Υπογράμμισε τέλος ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη «δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός» και ότι «διεκδικεί ρόλο καταλύτη στις πολιτικές εξελίξεις».

Σχετικά Θέματα:
Ευ. Βενιζέλος: Ενότητα δεν σημαίνει αναπαλαίωση
Φ. Γεννηματά: Ελιτίστικες κινήσεις που διασπούν, δεν έχουν καμία τύχη

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ