ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τέμπη: Έρευνα της Αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας για το «μπάζωμα» στον τόπο του δυστυχήματος. ***** Στα Δικαστήρια ο Φλώρος μετά τον ξυλοδαρμό - Θα καταθέσουν 3 μάρτυρες πριν την απολογία του. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει ότι δεν θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων; ***** ΠΑΣΟΚ: Προεκλογική φιέστα της Κυβέρνησης με την κωδική ονομασία ΑΙΓΙΣ. ***** Γιάννης Καλλιάνος: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του - Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την νομική εκπροσώπηση του Γιάννη Καλλιάνου. ***** Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, επεκτείνεται το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», ακολουθεί η ψυχική υγεία. ***** Απίστευτες εικόνες στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Εισβολή Αστυνομίας, ξύλο και συλλήψεις φοιτητών.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ

Ξέρουμε ότι οι κινήσεις συμβολισμού έχουν μεγάλη σημασία για τον απερχόμενο πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα. Στην τελευταία του περιοδεία εκτός ΗΠΑ επέλεξε το Βερολίνο να είναι η τελευταία πρωτεύουσα που επισκέπτεται στην Ευρώπη, κι έτσι πριν από λίγες ώρες το τελευταίο επίσημο τηλεφώνημα που έκανε ως Αμερικανός πρόεδρος από το οβάλ γραφείο ήταν προς τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
Σίγουρα η επιλογή αυτή ήταν στοχευόμενη, δεν έγινε τυχαία, γιατί μπορεί η σχέση Ομπάμα-Μέρκελ να μην ήταν «έρωτας με την πρώτη ματιά», αλλά σφυρηλατήθηκε μέσα από πολλές δυσκολίες που τελικά οδήγησαν σε μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο ηγετών, στην εμβάθυνση των σχέσεων των ΗΠΑ με τη Γερμανία και κατ' επέκταση την Ευρώπη.
Στο τηλεφώνημά του ο Ομπάμα ευχαρίστησε τη Μέρκελ και τον σύζυγό της για αυτά τα οκτώ χρόνια φιλίας και συνεργασίας, ιδιαίτερα ευχαρίστησε τη Γερμανίδα καγκελάριο για το δυνατό, θαρραλέο και στιβαρό τρόπο ηγεσίας της και συμφώνησαν ότι η στενή συνεργασία Ουάσιγκτον και Βερολίνου είναι απαραίτητο συνεκτικό στοιχείο για ένα ισχυρό υπερατλαντικό δεσμό αλλά και για την υπεράσπιση κοινών αξιών.
Τα παραπάνω θα μπορούσε κανείς να τα ερμηνεύσει και ως αιχμή προς τον Ντόναλντ Τραμπ και τα όσα έχει πει για την ίδια τη Μέρκελ, την πολιτική της στο προσφυγικό, αλλά και για το ΝΑΤΟ.
Σήμερα πάντως είναι η ημέρα του Τραμπ και όλοι στο Βερολίνο περιμένουν με αγωνία την ομιλία του που είναι και η πιο σημαντική στιγμή της αποψινής τελετής, αφού σε αυτή θα διαφανούν οι προθέσεις του νέου Αμερικανού προέδρου για τη αλλαγή που οραματίζεται και που φοβίζει τους πάντες. 
D.Welle     
''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ