ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις επαφές του στην Ουάσινγκτον, όπου μετέβη για την ορκωμοσία Τραμπ, απαντώντας στις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «η Ελλάδα είναι η τελευταία που πρέπει να κατηγορεί την Τουρκία».

«H τελευταία χώρα που μπορεί να κατηγορήσει την Τουρκία είναι η Ελλάδα, ειδικά στο Κυπριακό. Στο Κυπριακό καμία χώρα και κανένας οργανισμός δεν μπορεί να κατηγορήσει την Τουρκία. Φτάσαμε σε μία κρίσιμη φάση. Και σε αυτή την κρίσιμη φάση, στην πρώτη συνάντηση των υπουργών, στην πενταμερή σύσκεψη με τη συμμετοχή και των Ηνωμένων Εθνών, η Τουρκία ήταν σίγουρη για τον εαυτό της και έλεγε ξεκάθαρη τι ήθελε και δεν ήθελε και επέδειξε μία εποικοδομητική στάση. Το ίδιο και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) σε όλα τα θέματα, ακόμη και στα ευαίσθητα θέματα επέδειξε μία πολύ ώριμη στάση. Αλλά η απέναντι πλευρά ήρθε απροετοίμαστη. Το έσκασε από το τραπέζι. Στο Μοντ Πελεράν έγιναν δύο φορές συναντήσεις. Στη μία η ελληνοκυπριακή πλευρά ζήτησε άδεια και σηκώθηκε από το τραπέζι, και στη δεύτερη το έσκασε από το τραπέζι».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συνέχισε λέγοντας: «Παρόλα αυτά εμείς συνεχίζουμε την θετική μας στάση για να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις σε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο. Και πάλι για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις η ΤΔΒΚ, ο  πρόεδρος της ΤΔΒΚ και η διαπραγματευτική ομάδα τήρησαν μια εποικοδομητική στάση. Άρα για ποιο λόγο κατηγορείτε την Τουρκία; Στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων η δική μας στάση είναι καθαρή, λέμε και τους λόγους. Εάν εσείς σκέφτεστε διαφορετικά πείτε το και πείτε τι θέλετε. Εάν κάποιος λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που σκέφτεται ή επιθυμεί ή ονειρεύεται δεν χρειάζεται να είστε επιθετικοί. Θέστε κι εσείς τους δικούς σας λόγους και αν γίνουν αποδεχτοί έγιναν. Αν δεν γίνουν να πούμε κι εμείς γιατί δεν έγιναν. Επομένως εμείς πραγματικά μαζί με την ΤΔΒΚ τηρήσαμε εποικοδομητική στάση για να υπάρξει αποτέλεσμα σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Το λένε και τα Ηνωμένα Έθνη και εμείς από την αρχή ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα είναι επ’ αόριστον. Πόσα χρόνια γίνονται διαπραγματεύσεις; Από το 1974 μέχρι σήμερα γίνονται διαπραγματεύσεις

»Το 2004 η ελληνοτουρκική πλευρά απέρριψε στο δημοψήφισμα το σχέδιο Ανάν. Ούτε λόγω της στάσης μας το 2004 μπορούμε να επικρίνουμε τον τουρκοκυπριακό λαό, συμπεριλαμβανομένης και της ΤΔΒΚ. Ούτε και για τη στάση που τηρήσαμε από τότε μέχρι σήμερα ή κοιτάζοντας τη στήριξη που δώσαμε στη διάσκεψη της Γενεύη, είναι δίκαιο να κατηγορείται η Τουρκία. Δεν το αξίζει. Τώρα σκεφτόμαστε ξανά ότι οι διαπραγματεύσεις είναι ένα τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας και δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Γι’ αυτό όπως εμείς δεν μπήκαμε σε καμία εκστρατεία κατηγορίας σε αυτή τη διαδικασία έτσι και η Ελλάδα δεν πρέπει να μπαίνει. Μια χώρα που εμπιστεύεται τον εαυτό της, τις απόψεις της και όλες τις προτάσεις της, λέει με ώριμο τρόπο τι θέλει και τί δεν θέλει. Αν γίνει θα γίνει, αν δεν θα γίνει δεν θα γίνει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τηρεί επιθετική στάση», ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σύμφωνα με ανταπόκριση του ΑΝΤ1 από την Τουρκία.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ