Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Δ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ


Η ελληνική κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειες για να ολοκληρωθεί άμεσα η β΄ αξιολόγηση, χωρίς νέα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος και με την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, στόχος είναι στο επικείμενο Eurogroup να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την υπέρβαση της ασυμφωνίας μεταξύ των θεσμών. Η ασυμφωνία αυτή, πρόσθεσε, αφορά το δημοσιονομικό μονοπάτι που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα μετά τη λήξη του προγράμματος και τη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Ο  κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ο λόγος που δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση είναι οι παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά την περίοδο μετά το 2018 και επανέλαβε κατηγορηματικά πως η κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδεχθεί νομοθέτηση νέων μέτρων. Ακόμη, είπε ότι η κύρια ύλη της αξιολόγησης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ότι έχουν γεφυρωθεί οι διάφορες που υπήρχαν και ότι μένουν κάποια μικρά ζητήματα σε ό,τι αφορά το staff level agreement

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε την ανάγκη η ασυμφωνία μεταξύ των δανειστών να λυθεί σε ανώτατο επίπεδο και διευκρίνισε ότι «είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να λυθεί σε επίπεδο τεχνικό κλιμακίων, εμπλέκει τους επικεφαλής των θεσμών και την κυβέρνηση ώστε να υπάρξουν προτάσεις που θα αποτελέσουν τη βάση» για ολοκλήρωση της αξιολόγησης.  

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι εφόσον συμφωνηθούν τα πάντα, τα δημοσιονομικά, αλλά και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να συζητήσει ένα μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων, προκειμένου να αμβλύνει τις επιφυλάξεις που έχει διατυπώσει το ΔΝΤ. Σημείωσε ωστόσο ότι: «Ο μηχανισμός αυτός δεν θα έχει λόγο να εφαρμοστεί, καθώς η οικονομία υπεραποδίδει και οι στόχοι του προγράμματος θα πιαστούν. Ο μόνος τρόπος να κλείσει η αξιολόγηση είναι χωρίς τη νομοθέτηση νέων μέτρων για μετά το 2018. Το μόνο πράγμα που είναι διατεθειμένη να συζητήσει η ελληνική κυβέρνηση είναι ένας μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης, ο οποίος όμως δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί γιατί τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας δεν το επιβάλλουν», ανέφερε συγκεκριμένα και πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο δικός μας συμβιβασμός ώστε να οδηγηθούμε στο κλείσιμο της αξιολόγησης». 

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του ΔΝΤ και επικαλούμενος όσα ανέφερε σε χθεσινή του συνέντευξη ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Γερμανία αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» για τη συνέχιση του προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ.
«Όλα εξαρτώνται από το τι θα αποφασίσει να κάνει το ΔΝΤ σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα και ότι η οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει «να ληφθεί το συντομότερο, ώστε να μην υπάρχουν αχρείαστες κωλυσιεργίες» στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Εξάλλου, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι μη συμμετοχή του ΔΝΤ δεν σημαίνει παράταση του μνημονίου και υποστήριξε ότι η έγκριση που θα δώσει σε τέτοια περίπτωση το γερμανικό κοινοβούλιο αφορά μόνο το σκέλος των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα. 

«Η συμφωνία η οποία κλείστηκε το Ιούλιο - Αύγουστο του 2015 περιλαμβάνει ως ουσιώδη ρήτρα της τη συμμετοχή του ΔΝΤ με χρηματοδότηση. Σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποφασίσει ότι δεν θα συμμετάσχει με χρηματοδότηση, τότε η συμφωνία που έχουμε υπογράψει θα πρέπει να τροποποιηθεί όχι ως προς τα ζητήματα που αφορούν τους στόχους, τα πρωτογενή πλεονάσματα και τα συμφωνημένα μέτρα, αλλά ως προς το σκέλος των συμμετεχόντων», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει στο τραπέζι πρόταση για αλλαγή στόχων, για αλλαγή μέτρων. Οποιαδήποτε τροποποίηση θα αφορά μόνο τους συμμετέχοντες. Οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος δεν επηρεάζει κανέναν από τους άλλους τομείς». 

Είπε ακόμη ότι κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η επιτυχής κατάληξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, προσθέτοντας ότι η Αθήνα στηρίζει τις προσπάθειες του Κύπριου προέδρου για δίκαιη και βιώσιμη λύση. Απέρριψε τα «ένθεν κακείθεν σχόλια και δημοσιεύματα» για τη στάση του υπουργού Εξωτερικών, λέγοντας ότι: «Δεν εξυπηρετούν κανέναν άλλον παρά μόνο τους αρνητές της δίκαιης λύσης» και υπενθύμισε ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ Γκουτέρες έχει διαψεύσει πως έχει υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα μαζί του.
«Η κυβέρνηση συνεχίζει τη σκληρή δουλειά σε πλήρη συντονισμό με τις κυπριακές αρχές», συμπλήρωσε και επεσήμανε ότι «η απάντηση του πρωθυπουργού στην αδιαλλαξία είναι και θα είναι ο διάλογος με απόλυτη προσήλωση στις αρχές μας». Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, πυξίδα της κυβέρνησης δεν θα γίνει ποτέ η φοβικότητα και η άρνηση για αυτό και προσβλέπει σε μία γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση.
ΑΜΠΕ 

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ