ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΥΧΗ


Ηχηρό μήνυμα για την αναγκαιότητα επίτευξης ενότητας στην Κεντροαριστερά έστειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στέλνοντας μήνυμα σε πολλαπλούς αποδέκτες. «Ελιτίστικες κινήσεις που διασπούν και αποδυναμώνουν, που αντιστρατεύονται και δεν υπηρετούν την συνοχή και τη δυναμική της παράταξης, δεν έχουν καμιά απήχηση στην κοινωνία. Δεν έχουν καμία τύχη», σημείωσε με νόημα.
Ταυτόχρονα, πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν μοιράζει συγχωροχάρτια σε κανέναν, συμπληρώνοντας πως «όλοι έχουμε κριθεί και συνεχίζουμε να κρινόμαστε από τους πολίτες». Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι είναι η ώρα της ενότητας της Κεντροαριστεράς, τονίζοντας: «Δεν μένουμε στο χθες, σε ό,τι μας χώρισε, στις διαφορές και τις αντιδικίες μας. Ξεπερνάμε το εγώ μας για να θέσουμε το εμείς πάνω από όλα».

Σε ένα ακόμη μήνυμά της, με πιθανούς αποδέκτες την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Φλωρίδη που ανακοινώσαν σήμερα από τη Θεσσαλονίκη νέο πολιτικό φορέα, σημείωσε ότι: «Ιδιαίτερα στελέχη που τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών έχουν ηθική υποχρέωση να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας». «Το ΠΑΣΟΚ και πάλι δυνατό, ενωμένο, διεκδικεί μέσα από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ρόλο του καταλύτη, του αποφασιστικού παράγοντα για τις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας», επεσήμανε και συνέχισε: «Δεν διεκδικούμε απλά την ενίσχυση των δυνάμεων μας. Διεκδικούμε να γίνουμε εμείς το μεγάλο, το προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στην πατρίδα μας. Που θα επιβάλλει την εθνική συνεννόηση και θα εγγυηθεί ότι η πορεία εξόδου από την κρίση θα γίνει πράξη».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε πρόσκληση σ’ όλα τα στελέχη του χώρου να συμπράξουν με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και να συνδιαμορφώσουν την πορεία προς ένα ανοικτό συνέδριο συγκρότησης της παράταξης. «Είναι ώρα να κάνουν ανάλογο βήμα όλα τα στελέχη και οι δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου που δεν είναι ακόμη μαζί μας. Βήμα ενότητας, συσπείρωσης, κοινής δράσης για τη μεγάλη κεντροαριστερά, την ισχυρή δημοκρατική προοδευτική παράταξη. Και να διαμορφώσουν μαζί μας τους όρους, τις προϋποθέσεις, τον οδικό χάρτη για το συνέδριο μας, μέσα στο 2017,  που μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη δημιουργία του νέου, ενιαίου φορέα της παράταξης. Τους περιμένουμε. Τώρα και όχι αύριο», σημείωσε. Επίσης, κατέστησε σαφές ότι η γραμμή είναι ξεκάθαρη, ασκώντας κριτική τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Ν.Δ. «Αυτόνομη πορεία, διακριτός ρόλος, προοδευτικός και μεταρρυθμιστικός λόγος. Το ισχυρό αντιπολιτευτικό μας μέτωπο απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, δεν πρέπει ούτε στιγμή να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάντα ανοιχτά τα ιδεολογικά και πολιτικά μέτωπά του με τη δεξιά», επεσήμανε.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά: «Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχουν αλλάξει. Μένουν προσκολλημένοι στο κομματικό κράτος. Πιστεύουν ότι όλα θα τα λύσει από μόνη της η αγορά. Δεν έχουν τίποτε να πουν, να προτείνουν για τις συντάξεις, τους άνεργους, τα νοικοκυριά, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την κοινωνική πρόνοια». «Λέμε ναι στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό λέμε όχι στη δεξιά παλινόρθωση. Οφείλουμε να σπάσουμε το τεχνητό διχαστικό δίπολο ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί πια παγίδα για τη χώρα και το λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε υψηλούς τόνους επέκρινε τους κυβερνητικούς χειρισμούς αναφορικά με την αξιολόγηση, τονίζοντας ότι πρόκειται για χιλιοπαιγμένο έργο. «Η κυβέρνηση βρίσκεται στα πρόθυρα μιας νέας συνθηκολόγησης ηττημένου. Υπογράφει μέχρι σήμερα ό,τι της ζητηθεί, χορεύοντας στο ρυθμό των πλέον συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης. Ήδη φαίνεται να συζητά νέα πρόσθετα μέτρα, επώδυνα που προσπαθεί να τα σπρώξει για μετά το 18 υποθηκεύοντας το μέλλον», σημείωσε.
«Όμως, ο κ. Τσίπρας και η σημερινή πλειοψηφία στη Βουλή, δεν νομιμοποιούνται να δεσμεύσουν τη χώρα ούτε με Μνημόνιο 3 Plus, ούτε με 4ο Μνημόνιο, ούτε με μόνιμο κόφτη, ούτε με μόνιμη επιτροπεία. Δεν έχει τη νομιμοποίηση να υποθηκεύσει το μέλλον του ελληνικού λαού. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα ψέματα, ούτε μπορούν να βαφτίζουν το κρέας - ψάρι», συμπλήρωσε.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ