Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** Στ. Κασσελάκης: «Κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό - Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Ψυχραιμία απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας συνέστησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι η Άγκυρα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο. «Η χώρα έχει βρεθεί και στο παρελθόν αντιμέτωπη με σκηνικά κλιμακούμενης έντασης στο Αιγαίο, τα οποία πρέπει πάντα να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία, αλλά ταυτόχρονα και με την απαραίτητη εθνική αυτοπεποίθηση. Δεν είναι η ώρα ούτε για μεγάλες κορόνες και πολλές φορές δεν είναι και οι δημόσιες δηλώσεις ο ενδεδειγμένος τρόπος να αντιμετωπίζονται αυτά τα ζητήματα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., σε κοινή συνέντευξη που έδωσε σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Η Ελλάδα εξακολουθεί προφανώς και σήμερα να στέλνει ένα μήνυμα φιλίας και καλής γειτονίας προς την Τουρκία, αλλά, ταυτόχρονα, το μήνυμα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στις διεθνείς συνθήκες και στους άτυπους κανόνες των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ δύο χωρών που είναι καταδικασμένες από την ίδια τη γεωγραφία να συνυπάρχουν σε μια ευαίσθητη περιοχή».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών ο κ. Μητσοτάκης, είπε ότι είναι ένα ζήτημα που αφορά το κράτος δικαίου και όχι την εξωτερική πολιτική. «Η ελληνική Δικαιοσύνη δρα ανεξάρτητα, η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος με θεσμούς και με αρχές και αυτές οι αρχές, αυτοί οι θεσμοί, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν» σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στη συμφωνία για το προσφυγικό είπε: 

«Θέλω να θυμίσω ότι η συμφωνία την οποία έχει κάνει η Τουρκία (σ.σ. για το προσφυγικό) δεν είναι μόνο με την Ελλάδα. Είναι συνολικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι μια συμφωνία η οποία έχει και οικονομικό αντικείμενο για την Τουρκία. Είναι μια συμφωνία, η οποία δρομολογήθηκε σε μια κατάσταση έκτακτης κρίσης, ως ένα αναγκαίο εργαλείο για να σταματήσουν οι ροές προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Η συμφωνία αυτή έχει μερικώς δουλέψει κι ένας από τους λόγους που η συμφωνία δεν δουλεύει, όπως θα έπρεπε, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει, λόγω διαχειριστικής ανικανότητας, να μπορεί να επεξεργάζεται με ταχύτητα αιτήσεις ασύλου, ώστε αυτοί τελικά που δεν απολαμβάνουν του προνομίου του ασύλου να επιστρέφονται στην Τουρκία».

Ερωτηθείς για τον ισχυρισμό του προέδρου της Τουρκίας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός του είχε υποσχεθεί πως σε 15 μέρες θα είχε λύσει το θέμα με τους «8» στρατιωτικούς ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι Έλληνας πρωθυπουργός, κατ΄ ιδίαν, έδωσε δέσμευση στον Τούρκο πρόεδρο ότι το ζήτημα αυτό θα λυθεί, όταν το ζήτημα αυτό αφορά αποκλειστικά την ελληνική Δικαιοσύνη».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ