ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ασκησεις επι τεσσαρων μνημονιακων κειμενων

Ασκησεις επι τεσσαρων μνημονιακων κειμενων
Επί των τεσσάρων βασικών μνημονιακών κειμένων θα συνεχιστούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική ομάδα. Αργά χθες το βράδυ η ελληνική πλευρά επρόκειτο να παραδώσει στο «κουαρτέτο» τις παρατηρήσεις της για τα τέσσερα προσχέδια κειμένων που βρίσκονται στα χέρια της πριν από την άφιξη των θεσμών στην Αθήνα.
Τα τέσσερα κείμενα είναι το επικαιροποιημένο μνημόνιο, το τεχνικό μνημόνιο, δηλαδή τα δύο βασικά κείμενα που πρέπει να συμφωνηθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά και το μνημόνιο και το τεχνικό μνημόνιο που πρέπει να υπογραφούν με το ΔΝΤ εφόσον βεβαίως οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του στο 3ο ελληνικό πρόγραμμα.
Το μνημόνιο με το ΔΝΤ, σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε αρμόδια κυβερνητική πηγή, είναι ένα κείμενο πέντε σελίδων το οποίο έχει τις ίδιες βασικές αρχές με το ευρωπαϊκό μνημόνιο, αλλά δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε «συγκεκριμένα θέματα». Η ίδια πηγή απέφυγε να ονοματίσει αυτά τα θέματα στα οποία φέρεται να επιμένει το ΔΝΤ.
Μετά τη χθεσινή πρώτη ημέρα διαπραγματεύσεων, κατά την οποία κυριάρχησαν τα ενεργειακά αλλά και τα θέματα των αποκρατικοποιήσεων επί περίπου τέσσερις ώρες, αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος εξέφραζε την αισιοδοξία ότι παρά τις όποιες διαφωνίες ανακύψουν μέσα στις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει συμφωνία έως την επόμενη εβδομάδα. «Είμαστε σε καλό δρόμο» σημείωνε το ίδιο στέλεχος, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν και θέματα στα οποία θα χρειαστούν λεπτομερείς και πολύωρες συζητήσεις: «Θα υπάρξει μια μεγάλη λίστα από αλλαγές σε τεχνικά ζητήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΔΙΜΕΡΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον είναι βέβαιος ότι η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υπογράψουν συμφωνία ελευθέρου εμπορίου η οποία θα συμβαδίζει με τα αμοιβαία συμφέροντά τους, αντιδρώντας στη δήλωση του Αμερικανού προέδρου εν αναμονή Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μίας τέτοιας συμφωνίας.

«Είναι πολύ καλή είδηση που οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θέλουν να συνομολογήσουν μία καλή συμφωνία ελευθέρου εμπορίου μαζί μας και θέλει να το κάνει αυτό πολύ γρήγορα και είναι πολύ ευχάριστο να το ακούς αυτό από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μπόρις Τζόνσον προσερχόμενος σε σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. «Είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία προς το συμφέρον και των δύο πλευρών, αλλά δεν έχω αμφιβολία ότι έτσι θα είναι», πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κίνηση που μπορεί να δώσει την ευκαιρία για την υπογραφή διμερών εμπορικών συμφωνιών, σε συνέντευξη που παραχώρησε προς τις εφημερίδες Bild και Times.


Εν τω μεταξύ, έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον δημοσιογραφικό κόσμο των ΗΠΑ η είδηση πως η μεταβατική ομάδα του εκλεγμένου προέδρου εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς της αίθουσας Τύπου του Λευκού Οίκου εκτός του κεντρικού κτιρίου, σε έναν μεγαλύτερο χώρο σε διπλανό κτίριο. Η αίθουσα ενημέρωσης που χρησιμοποιείται σήμερα, διαθέτει 49 θέσεις δημοσιογράφων, ενώ το περιοδικό «Esquire» ανέφερε το Σάββατο ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να μεταφέρει τους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου, από την αίθουσα του Τύπου, στο Κέντρο Διασκέψεων του Λευκού Οίκου ή στο κτίριο Old Executive Office Building που βρίσκεται δίπλα.

Ο Τζεφ Μέισον, ανταποκριτής του Reuters στο Λευκό Οίκο και πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, δήλωσε σε ανακοίνωση του ότι συναντήθηκε με τον Σον Σπάισερ που έχει επιλεγεί για τη θέση του υπεύθυνου Τύπου του Λευκού Οίκου από τον εκλεγμένο πρόεδρο, Ντόναλντ ΤραμπΟ Μέισον τόνισε ότι η ένωση έκανε ξεκάθαρη τη θέση της και θεωρεί «ως απαράδεκτη την προσπάθεια της νέας αμερικανικής κυβέρνησης να μετακινήσει τους δημοσιογράφους από το συγκεκριμένο χώρο που έχουν εντός του Λευκού Οίκου». «Η πρόσβαση σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους που βρίσκονται στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένου και του υπεύθυνου Τύπου, είναι αποφασιστικής σημασίας τόσο για τη διαφάνεια, όσο και για την ικανότητα των δημοσιογράφων να κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μέισον.

Σύμφωνα με τον Μέισον, ο Σπάισερ «εξέφρασε την ανησυχία του, για τη συμμόρφωση των δημοσιογράφων ως προς ένα υψηλό επίπεδο κανόνων ευγένειας και ευπρέπειας στη διάρκεια των ενημερώσεων και των συνεντεύξεων Τύπου». «Ξεκαθάρισα ότι η ένωσή μας θα αντιδρά πάντα, στην περίπτωση που κάποιος δημοσιογράφος εκδιωχθεί από κάποια ενημέρωση ή συνέντευξη Τύπου», τόνισε ο Μέισον.

Η Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την αντίθεσή της έναντι «κάθε κίνησης που θα μπορούσε να προφυλάξει τον πρόεδρο και τους συμβούλους του, από τον έλεγχο που ασκεί μια εντός του Λευκού Οίκου, συγκέντρωση των δημοσιογράφων». Παράλληλα, οι ανταποκριτές του Λευκού Οίκου, δήλωσαν ότι θα δώσουν μάχη προκειμένου να διατηρήσουν το γραφείο ενημέρωσης εντός του Λευκού Οίκου, αλλά και να κρατήσουν ανοιχτή, την πρόσβασή τους σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της νέας κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο Ράινς Πρίμπους, που έχει επιλεγεί για τη θέση του Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, δήλωσε: «Γνωρίζω ότι οι άνθρωποι του Τύπου ανησυχούν έντονα σχετικά με το θέμα αυτό. Το καταλαβαίνω», δήλωσε τονίζοντας ότι αυτό που συζητήθηκε είναι αν οι συνεντεύξεις Τύπου θα πρέπει να δίνονται στην αίθουσα που δίνονται σήμερα ή σε κάποιο άλλο χώρο. Τα μέλη της μεταβατικής ομάδας του Τραμπ, θεωρούν τη σημερινή αίθουσα Τύπου στο Λευκό Οίκο, ως «εξαιρετικά περιορισμένη» από την άποψη του διαθέσιμου χώρου.

Το Κέντρο Διασκέψεων του Λευκού Οίκου χρησιμοποιήθηκε προσωρινά ως αίθουσα Τύπου στη διάρκεια της προεδρίας του Τζορτζ Μπους του νεότερου. Η σημερινή αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου κατασκευάστηκε το 1970 από τον Ρίτσαρντ Νίξον, έχοντας ως βάση μία παλιά πισίνα, η οποία είχε εγκατασταθεί από τον Φραγκλίνο Ρούσβελτ. Την πισίνα αυτή χρησιμοποιούσε ο Τζον Κένεντι, ενώ έμεινε ανεκμετάλλευτη από τους επόμενους προέδρους των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Σε λειτουργικό επίπεδο, πέρα από την αμφιθεατρική διαρρύθμιση των θέσεων, η σημερινή αίθουσα ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο διαθέτει κατάλληλες υποδομές για τη διευκόλυνση των δημοσιογράφων που εργάζονται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες, αλλά και τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης. Χρησιμοποιείται κυρίως για τις ημερήσιες ενημερώσεις προς τους ανθρώπους των ΜΜΕ που κάνει ο υπεύθυνος Τύπου του Λευκού Οίκου.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

WOMENS...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

LIFE

ΜΑΜΑ 365