ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ο Σεπτεμβρης κρινει εσοδα και νεα μετρα

Ο Σεπτεμβρης κρινει εσοδα και νεα μετρα
Η εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος θα κρίνουν φέτος πολλά περισσότερα από την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού. Θα βαρύνουν καθοριστικά στην πιθανότητα απαίτησης πρόσθετων μέτρων για το 2018 ήδη από τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια στα δημόσια έσοδα εμφανίστηκαν τον Ιούλιο, όταν η υστέρηση στις εισπράξεις από φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων σε συνδυασμό με τις αυξημένες επιστροφές φόρων στάθηκαν ικανές να μειώσουν αισθητά τα περιθώρια ασφαλείας τα οποία είχαν διαμορφωθεί τους προηγούμενους μήνες.
Με τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών όμως στα τάρταρα, μετά και από ένα εκτεταμένο κύμα κατασχέσεων, οι εισπράξεις των επομένων μηνών μοιάζουν μετέωρες. Ο πλέον κρίσιμος μήνας είναι ο Σεπτέμβριος όπου μόνο για τη δεύτερη δόση φορολογίας εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν κάτι λιγότερο από 2 δισ. ευρώ.
Οι πληρωμές της πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος δεν ήταν ικανοποιητικές. Σε σύνολο 2.431.000 φορολογουμένων με χρεωστικό ραβασάκι, το χέρι στην τσέπη έβαλαν 1.760.000. Ένα ποσοστό της τάξεως του 28%, δεν πλήρωσε τη δόση έως τις 31 Ιουλίου και σε σύνολο βεβαιωμένων και απαιτητών φόρων 1.114.509 .000 ευρώ, στο ταμείο μπήκαν μόλις 775,031 εκατομμύρια ευρώ με την εισπραξιμότητα της πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος στο 69,5%.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Ο καθηγητής Ted Malloch, από τον οποίον ο Ντοναλντ Τραμπ έχει ζητήσει να αναλάβει χρέη πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε., δήλωσε στο BBC πως το ενιαίο νόμισμα μπορεί να καταρρεύσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες, λέγοντας πως ο ίδιος «θα σόρταρε το ευρώ». «Νομίζω πως είναι ένα νόμισμα που όχι μόνο οδεύει προς αφανισμό, αλλά έχει ένα πραγματικό πρόβλημα και θα μπορούσε μάλιστα να καταρρεύσει τον επόμενο ένα-ενάμισι χρόνο. Δεν είμαι ο μόνος που έχει αυτή την άποψη. Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς έχει γράψει ολόκληρο βιβλίο για το θέμα».

Αναφερόμενος στην έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., είπε πως το καλύτερο θα ήταν ένα «καθαρό» Brexit, ενώ πρόσθεσε πως η όποια προσπάθεια της Ε.Ε. να μπλοκάρει τη Βρετανία από το να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ θα ήταν παράλογη και «σαν να προσπαθεί ένας σύζυγος να αποτρέψει τη σύζυγό του από το να κάνει παράνομο δεσμό». Η Ε.Ε. έχει ξεκαθαρίσει πως η Βρετανία δεν μπορεί να εισέλθει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με χώρες εκτός Ε.Ε. μέχρις ότου φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Ο κ.Ted Malloch δήλωσε επίσης: «Μου φαίνεται πως ο Τραμπ πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τις τελευταίες δεκαετίες γέρνει ευνοϊκά προς τη Γερμανία», ενώ εκτίμησε πως η διαπραγμάτευση ΗΠΑ-Ε.Ε. για την TTIP «έχει πεθάνει». Παράλληλα, εκτίμησε πως οι εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θεμελιώδεις αλλαγές της Ε.Ε.
«Προσωπικά δεν είμαι βέβαιος πως θα υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση με την οποία να διαπραγματευτούμε συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου», σχολίασε. «Θα υπάρξουν δυνητικά διμερείς συμφωνίες με διάφορες χώρες; Νομίζω πως υπάρχει μεγαλύτερη προοπτική γι’ αυτό, σε μια αλλαγμένη πολιτική πραγματικότητα». «Νομίζω πως ο Ντόναλντ Τραμπ αντιτίθεται στους υπερεθνικούς οργανισμούς, πιστεύει στα έθνη-κράτη, στις διμερείς σχέσεις και νομίζω πως θεωρεί ότι η Ε.Ε. έχει κάνει υπερβάσεις».
ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν ειδήσεις από το κανάλι της Βουλής

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δεν υπάρχουν συνεντεύξεις.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η σελίδα του Σάββα Ρομπόλη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ