ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΑ «ΙΣΧΥΡΑ ΧΑΡΤΙΑ» ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Τ ο πλαίσιο του λεγόμενου « Growth Strategy », δηλαδή της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας μετά την έξοδο από τα προγράμματα δημοσιονο...

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Ο καθηγητής Ted Malloch, από τον οποίον ο Ντοναλντ Τραμπ έχει ζητήσει να αναλάβει χρέη πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε., δήλωσε στο BBC πως το ενιαίο νόμισμα μπορεί να καταρρεύσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες, λέγοντας πως ο ίδιος «θα σόρταρε το ευρώ». «Νομίζω πως είναι ένα νόμισμα που όχι μόνο οδεύει προς αφανισμό, αλλά έχει ένα πραγματικό πρόβλημα και θα μπορούσε μάλιστα να καταρρεύσει τον επόμενο ένα-ενάμισι χρόνο. Δεν είμαι ο μόνος που έχει αυτή την άποψη. Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς έχει γράψει ολόκληρο βιβλίο για το θέμα».

Αναφερόμενος στην έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., είπε πως το καλύτερο θα ήταν ένα «καθαρό» Brexit, ενώ πρόσθεσε πως η όποια προσπάθεια της Ε.Ε. να μπλοκάρει τη Βρετανία από το να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ θα ήταν παράλογη και «σαν να προσπαθεί ένας σύζυγος να αποτρέψει τη σύζυγό του από το να κάνει παράνομο δεσμό». Η Ε.Ε. έχει ξεκαθαρίσει πως η Βρετανία δεν μπορεί να εισέλθει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με χώρες εκτός Ε.Ε. μέχρις ότου φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Ο κ.Ted Malloch δήλωσε επίσης: «Μου φαίνεται πως ο Τραμπ πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τις τελευταίες δεκαετίες γέρνει ευνοϊκά προς τη Γερμανία», ενώ εκτίμησε πως η διαπραγμάτευση ΗΠΑ-Ε.Ε. για την TTIP «έχει πεθάνει». Παράλληλα, εκτίμησε πως οι εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θεμελιώδεις αλλαγές της Ε.Ε.
«Προσωπικά δεν είμαι βέβαιος πως θα υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση με την οποία να διαπραγματευτούμε συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου», σχολίασε. «Θα υπάρξουν δυνητικά διμερείς συμφωνίες με διάφορες χώρες; Νομίζω πως υπάρχει μεγαλύτερη προοπτική γι’ αυτό, σε μια αλλαγμένη πολιτική πραγματικότητα». «Νομίζω πως ο Ντόναλντ Τραμπ αντιτίθεται στους υπερεθνικούς οργανισμούς, πιστεύει στα έθνη-κράτη, στις διμερείς σχέσεις και νομίζω πως θεωρεί ότι η Ε.Ε. έχει κάνει υπερβάσεις».
ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ