ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συνεχζεται η διελκυστινδα για το χρεος

Συνεχζεται η διελκυστινδα για το χρεος
Χωρίς να καταγραφεί καμία ουσιαστική πρόοδος στο θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις στην Ουάσιγκτον, καθώς η απόσταση ανάμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη γερμανική κυβέρνηση παραμένει πολύ μεγάλη. Νέα προσπάθεια σύγκλισης αναμένεται να καταβληθεί στις 11 Μαΐου, στο περιθώριο της συνόδου των επτά ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου (G7) που θα πραγματοποιηθεί στο Μπάρι.
Εκεί θα παρίστανται όλοι οι εμπλεκόμενοι παίκτες και είναι πιθανό να συγκληθεί το λεγόμενο «Ουάσιγκτον Group». Μέχρι τότε, το βάρος θα πέσει στην ολοκλήρωση των τεχνικών διαπραγματεύσεων στην Αθήνα, στην οριστικοποίηση των μνημονίων που θα κληθεί να υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση τόσο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς όσο και με το ΔΝΤ, αλλά και στην ψήφιση όλων των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί μέχρι τις 15 Μαΐου.
Οι επικεφαλής του κουαρτέτου έρχονται σήμερα και αύριο στην Αθήνα και, εκτός απροόπτου, ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει αύριο Τρίτη με προοπτική να ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε ημέρες.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ: ΥΨΗΛΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΡΑΜΠ

Τραμπ: Πρώτα η Αμερική
Για υψηλούς εθνικιστικούς τόνους στην εναρκτήρια ομιλία της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ έκανε λόγο ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Ο κεντροαριστερός πολιτικός, ο οποίος ηγείται του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD), ελάσσονος κυβερνητικού εταίρου της κεντροδεξιάς συμμαχίας CDU/CSU υπό την Άγκελα Μέρκελ, είναι επίσης υπουργός Οικονομίας της χώρας.
«Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μια δύσκολη διαδρομή, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Τραμπ», τόνισε.


                                 Τραμπ: Πρώτα η Αμερική
Το σύνθημά μας θα είναι πρώτα η Αμερική και οι αρχές μας θα είναι «Αγοράζετε αμερικανικά προϊόντα και προσλαμβάνετε Αμερικανούς», υπογράμμισε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην εναρκτήρια ομιλία της τετραετούς θητείας του, η οποία άρχισε με την ορκωμοσία του, το βράδυ της Παρασκευής.

«Για πολύ καιρό, μια μικρή ομάδα ανθρώπων στην πρωτεύουσα της χώρας απομυζούσε τα οφέλη από τη διακυβέρνηση, ενώ ο λαός υπέμενε το κόστος. Η Ουάσινγκτον ανθούσε, όμως ο λαός δεν μοιραζόταν τον πλούτο της. Οι πολιτικοί ευημερούσαν, ωστόσο οι θέσεις εργασίας έφευγαν και τα εργοστάσια έκλειναν. Το κατέστημένο προστάτευε τον εαυτό του, αλλά όχι τους πολίτες αυτής της χώρας. Οι νίκες τους δεν ήταν νίκες σας. Οι θρίαμβοί τους δεν ήταν θρίαμβοί σας. Και ενώ εκείνοι γιόρταζαν στην πρωτεύουσα, δεν υπήρχαν και πολλά για να γιορτάσει κανείς στις οικογένειες που πάλευαν σε ολόκληρες τις ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνεχίζοντας την «αντιθεσμική» ρητορική την οποία χρησιμοποίησε και κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για μεταβίβαση της εξουσίας όχι από έναν πρόεδρο σε έναν άλλο, αλλά από την Ουάσινγκτον στον λαό των ΗΠΑ, ενώ τόνισε ότι η χώρα φύλαγε για πολύ καιρό τα σύνορα άλλων χωρών, αλλά παραμέλησε τη φύλαξη των δικών της.

Αφού ευχαρίστησε τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα για τη στάση τους κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, ο κ. Τραμπ τόνισε ότι οι ΗΠΑ μπαίνουν σε μία εθνική προσπάθεια ανόρθωσης, με έντονα τα στοιχεία του εθνικού προστατευτισμού στην βιομηχανική παραγωγή εντός της χώρας. «Ο προστατευτισμός θα οδηγήσει σε νέα ευημερία και δύναμη.Η Αμερική θα αρχίσει να νικά ξανά, όπως δεν έχει νικήσει ποτέ στο παρελθόν», είπε ο κ. Τραμπ.

Σημείωσε ακόμη ότι οι Αμερικανοί επιθυμούν καλά σχολεία για τα παιδιά τους, ασφαλείς γειτονιές εκεί όπου ζουν, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για τους ίδιους και δεσμεύθηκε τα συγκεκριμένα ζητήματα να βρίσκονται στο επίκεντρο της δράσης της κυβέρνησής του.
«Θα ξαναχτίσουμε τη χώρα μας με τα χέρια των Αμερικανών», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ θα ενδυναμώσουν τις ήδη υπάρχουσες συμμαχίες τους, αλλά και θα συνάψουν νέες. «Θα επιδιώξουμε φιλικές και ειλικρινείς σχέσεις με τα έθνη όλου του κόσμου. Θα το πράξουμε όμως αυτό γνωρίζοντας ότι είναι δικαίωμα κάθε χώρας να βάζει πάνω απ' όλα τα συμφέροντά της», πρόσθεσε.

Δεσμεύθηκε ακόμη να ενώσει «όλο τον πολιτισμένο κόσμο» ενάντια στη ριζοσπαστική ισλαμιστική τρομοκρατία και να την εξαλείψει από το πρόσωπο του πλανήτη.
«Μαύροι, μιγάδες, λευκοί, όλοι έχουμε τις ίδιες ελευθερίες, χαιρετούμε την ίδια σημαία, χύνουμε το ίδιο κόκκινο αίμα σαν υπερασπιστές της πατρίδας», κατέληξε ο νέος πρόεδρος, κλείνοντας την εναρκτήρια ομιλία του με τη φράση: «Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική» (God Bless America).

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

WOMENS...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

LIFE

ΜΑΜΑ 365