ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Οδηγια Γιουνκερ για «συγκρουση» με το ΔΝΤ

Οδηγια Γιουνκερ για «συγκρουση» με το ΔΝΤ
Την διάλυση του κουαρτέτου, όχι μόνο με έξοδο του ΔΝΤ αλλά και του τρόπου λειτουργίας της λεγόμενης «ευρωπαϊκής τρόικας» επιδιώκει ο πρόεδρος της Κομισιον.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες προερχόμενες από το περιβάλλον του κ. Γιούνκερ, κατά τον ίδιο, «αυτή η ιστορία με τη τρόικα πρέπει να τελειώσει τώρα», καθώς πολλές φορές υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ της Κομισιόν και της ΕΚΤ και του ΕΣΜ για τον τρόπο διαχείρισης του ελληνικού προγράμματος.
Επιπλέον ο Πρόεδρος της Κομισιόν έχει δώσει οδηγία στους αρμόδιους επιτρόπους Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί να επιμείνουν στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των δημοσιονομικών προβλέψεων από πλευράς του ΔΝΤ.
Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό τότε η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη. Μια σύγκρουση που μπορεί να προκαλέσει το «επεισόδιο» βάση του οποίου το Ταμείο θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ελλάδα.
Ο κ. Γιούνκερ θεωρεί ότι το σχέδιο Σόιμπλε για αποδυνάμωση και απο-πολιτικοποίηση της Κομισιόν έχει πλέον χάσει την υποστήριξη που είχε εντός της Γερμανίας, Κομισιόν και ESM θα μπορούν να συνεργάζονται για την επίβλεψη των προϋπολογισμών των χωρών-μελών.
Ο Πρόεδρος της Κομισιόν θεωρεί ότι η de facto αποχώρηση και της ΕΚΤ από την εποπτεία που σχεδιάζεται για την Ελλάδα μετά το τέλος του παρόντος προγράμματος, δίνει μεγαλύτερη ευελιξία για «πολιτικές μανούβρες» όταν μια κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση.
Πάντως, η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν θα αφεθεί να παρεκκλίνει στα λάθη του παρελθόντος, και για αυτό θα προβλεφθεί «σκληρό πλαίσιο».

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ: ΥΨΗΛΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΡΑΜΠ

Τραμπ: Πρώτα η Αμερική
Για υψηλούς εθνικιστικούς τόνους στην εναρκτήρια ομιλία της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ έκανε λόγο ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Ο κεντροαριστερός πολιτικός, ο οποίος ηγείται του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD), ελάσσονος κυβερνητικού εταίρου της κεντροδεξιάς συμμαχίας CDU/CSU υπό την Άγκελα Μέρκελ, είναι επίσης υπουργός Οικονομίας της χώρας.
«Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μια δύσκολη διαδρομή, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Τραμπ», τόνισε.


                                 Τραμπ: Πρώτα η Αμερική
Το σύνθημά μας θα είναι πρώτα η Αμερική και οι αρχές μας θα είναι «Αγοράζετε αμερικανικά προϊόντα και προσλαμβάνετε Αμερικανούς», υπογράμμισε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην εναρκτήρια ομιλία της τετραετούς θητείας του, η οποία άρχισε με την ορκωμοσία του, το βράδυ της Παρασκευής.

«Για πολύ καιρό, μια μικρή ομάδα ανθρώπων στην πρωτεύουσα της χώρας απομυζούσε τα οφέλη από τη διακυβέρνηση, ενώ ο λαός υπέμενε το κόστος. Η Ουάσινγκτον ανθούσε, όμως ο λαός δεν μοιραζόταν τον πλούτο της. Οι πολιτικοί ευημερούσαν, ωστόσο οι θέσεις εργασίας έφευγαν και τα εργοστάσια έκλειναν. Το κατέστημένο προστάτευε τον εαυτό του, αλλά όχι τους πολίτες αυτής της χώρας. Οι νίκες τους δεν ήταν νίκες σας. Οι θρίαμβοί τους δεν ήταν θρίαμβοί σας. Και ενώ εκείνοι γιόρταζαν στην πρωτεύουσα, δεν υπήρχαν και πολλά για να γιορτάσει κανείς στις οικογένειες που πάλευαν σε ολόκληρες τις ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνεχίζοντας την «αντιθεσμική» ρητορική την οποία χρησιμοποίησε και κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για μεταβίβαση της εξουσίας όχι από έναν πρόεδρο σε έναν άλλο, αλλά από την Ουάσινγκτον στον λαό των ΗΠΑ, ενώ τόνισε ότι η χώρα φύλαγε για πολύ καιρό τα σύνορα άλλων χωρών, αλλά παραμέλησε τη φύλαξη των δικών της.

Αφού ευχαρίστησε τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα για τη στάση τους κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, ο κ. Τραμπ τόνισε ότι οι ΗΠΑ μπαίνουν σε μία εθνική προσπάθεια ανόρθωσης, με έντονα τα στοιχεία του εθνικού προστατευτισμού στην βιομηχανική παραγωγή εντός της χώρας. «Ο προστατευτισμός θα οδηγήσει σε νέα ευημερία και δύναμη.Η Αμερική θα αρχίσει να νικά ξανά, όπως δεν έχει νικήσει ποτέ στο παρελθόν», είπε ο κ. Τραμπ.

Σημείωσε ακόμη ότι οι Αμερικανοί επιθυμούν καλά σχολεία για τα παιδιά τους, ασφαλείς γειτονιές εκεί όπου ζουν, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για τους ίδιους και δεσμεύθηκε τα συγκεκριμένα ζητήματα να βρίσκονται στο επίκεντρο της δράσης της κυβέρνησής του.
«Θα ξαναχτίσουμε τη χώρα μας με τα χέρια των Αμερικανών», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ θα ενδυναμώσουν τις ήδη υπάρχουσες συμμαχίες τους, αλλά και θα συνάψουν νέες. «Θα επιδιώξουμε φιλικές και ειλικρινείς σχέσεις με τα έθνη όλου του κόσμου. Θα το πράξουμε όμως αυτό γνωρίζοντας ότι είναι δικαίωμα κάθε χώρας να βάζει πάνω απ' όλα τα συμφέροντά της», πρόσθεσε.

Δεσμεύθηκε ακόμη να ενώσει «όλο τον πολιτισμένο κόσμο» ενάντια στη ριζοσπαστική ισλαμιστική τρομοκρατία και να την εξαλείψει από το πρόσωπο του πλανήτη.
«Μαύροι, μιγάδες, λευκοί, όλοι έχουμε τις ίδιες ελευθερίες, χαιρετούμε την ίδια σημαία, χύνουμε το ίδιο κόκκινο αίμα σαν υπερασπιστές της πατρίδας», κατέληξε ο νέος πρόεδρος, κλείνοντας την εναρκτήρια ομιλία του με τη φράση: «Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική» (God Bless America).

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ