ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Οχι Μερκελ-Σοϊμπλε σε παγωμα 40 ετων στα ελληνικα επιτοκια

Οχι Μερκελ-Σοϊμπλε σε παγωμα 40 ετων στα ελληνικα επιτοκια
Στο επίμαχο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αναφέρεται με εκτενές της δημοσίευμα η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, επισημαίνοντας ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και ο επικεφαλής του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τηρούν άκρως αμυντική στάση.
Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, η εφημερίδα του Ντύσελντορφ επικαλείται εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που βρίσκεται στη διάθεση της Handelsblatt και σύμφωνα με το οποίο ενδεχόμενο «πάγωμα» έως το 2040 των επιτοκίων που καταβάλλει η Ελλάδα για την αποπληρωμή των δανείων που έχει λάβει ενδέχεται να στοιχίσει στους δανειστές περί τα 120 δισ. ευρώ. Ένα τέτοιο πάγωμα επιτοκίων θα ισοδυναμούσε στην πραγματικότητα με «εκτεταμένα νέα δάνεια», σημειώνουν στο έγγραφο στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Η Handelsblatt υπενθυμίζει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα μεταβεί στα τέλη Απριλίου στην Ουάσιγκτον με αφορμή τη διεξαγωγή της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ. Εκεί, «πίσω από κλειστές πόρτες», η ελληνική κρίση ενδέχεται να αποτελέσει ξανά αντικείμενο διαπραγματεύσεων, σημειώνει το δημοσίευμα, εκτιμώντας ότι στις πιέσεις που ασκεί η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στους Ευρωπαίους για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους «η απάντηση του Σόιμπλε ενδέχεται να είναι η εξής: Όχι».

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΥΠΕΚΚ: «ΚΟΦΤΗΣ» ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2018

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπαίζει απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα τον περήφανο λαό μας αφού έχει ήδη ψηφίσει πανηγυρικά και ανεπιφύλακτα την παράταση ισχύος του ''κόφτη'' και μετά το 2018» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος. «Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση και τα πέντε κόμματα τού νεοθατσερικού τρίτου Μνημονίου να πουν επιτέλους την αλήθεια στον λαό και κυρίως να πουν πώς θα βγάλουν τη χώρα από τη μέγγενη του Μνημονίου, από την πορεία παραγωγικής καταστροφής της χώρας και της βίαιης φτωχοποίησης του λαού μας» τονίζει ο κ. Μητρόπουλος.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΝΥΠΕΚΚ:

«Αποκάλυψη: «Κόφτης» και μετά το 2018!  

Στη συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής» στις 31-12-2016 ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος πιθανολόγησε ότι «ο δημοσιονομικός ''κόφτης'' ενδέχεται να ισχύσει και μετά το 2018»(!!), δήλωση που η έγκυρη εφημερίδα μάλιστα προέβαλε και στην πρώτη σελίδα!! Στην προχθεσινή του συνέντευξη τύπου (17-1-2017) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχτεί έναν ενισχυμένο δημοσιονομικό ''κόφτη'' μετά το 2018»!!

Και σ ’αυτό το ζήτημα, όπως και σε άλλα κεντρικά θέματα (πρωτογενή πλεονάσματα, αναγνώριση του συνολικού χρέους, παραίτηση από το ονομαστικό κούρεμα του χρέους, ασυλία της ΕΛΣΤΑΤ για τα στοιχεία 2009-2012 κ.ά.), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπαίζει απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα τον περήφανο λαό μας αφού έχει ήδη ψηφίσει πανηγυρικά και ανεπιφύλακτα την παράταση ισχύος του “κόφτη” και μετά το 2018!!

Ιδού η διάταξη!

Έτσι σύμφωνα με το άρθρο 233 παρ. 6 του ν. 4389/2016 που αναφέρεται στον Δημοσιονομικό ''κόφτη'' (τίτλος άρθρου «Αυτόματος Μηχανισμός Δημοσιονομικής Προσαρμογής Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης» σελ.2794) αναφέρεται κατά λέξη:

«ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΙΣΧΥ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΤΩΝ 2017-2019 του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής, όπως περιλαμβάνεται στον ν. 4336/2015, ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΤΗΝ 31η ΜΑΪΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΤΑΙ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ δυνάμει της παρ. 2 του παρόντος. Η προβλεπόμενη στο προηγούμενο εδάφιο διάρκεια ισχύος των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής τελεί υπό την επιφύλαξη αντικατάστασής τους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 8 του παρόντος».

Εξάλλου στην παρ. 8 του ίδιου άρθρου 233 του ίδιου νόμου 4389/2016 (ΦΕΚ Α 94) προβλέπεται ότι: «Εφόσον επιβληθούν μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής κατά την παρ. 4 του παρόντος και σε αντικατάσταση αυτών, ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ που εμπλέκονται στην υλοποίηση του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής κατά την έννοια του ν.4336/2015, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΕΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ. Τα μέτρα αυτά δύνανται να επανεξεταστούν μετά τη λήξη του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής».
  • Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σεβαστούν επιτέλους τον πολύπαθο λαό μας!
  • Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί  την κυβέρνηση να σταματήσει  τη συστηματική παραπληροφόρηση, τον εμπαιγμό και την εξαπάτηση του περήφανου λαού μας!
  • Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση και τα πέντε κόμματα τού νεοθατσερικού τρίτου Μνημονίου να πουν επιτέλους την αλήθεια στον λαό και κυρίως να πουν πώς θα βγάλουν τη χώρα από τη μέγγενη του Μνημονίου, από την πορεία παραγωγικής καταστροφής της χώρας και της βίαιης φτωχοποίησης του λαού μας!
''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

WOMENS...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

LIFE

ΜΑΜΑ 365