ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο της Σούδας. ***** Ώρα μηδέν για τις φορολογικές δηλώσεις 2024 και την υποβολή τους στο taxisnet. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης. ***** 23 Απριλίου 2010: Ο Γιώργος Παπανδρέου βάζει την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελόριζο. ***** Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα με drones στην Οδησσό - 7 τραυματίες.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΜΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2018 VD

Ρήγας: «Τεράστια» η ευθύνη του ΔΝΤ - 
Είναι θέμα πολιτικής και δημοκρατίας
Τα Χανιά επισκέφτηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου. «Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στη μάχη για την επιβολή της νομιμότητας στους χώρους εργασίας», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της και πρόσθεσε ότι σκοπός της επίσκεψης είναι «να επικοινωνήσουμε στους εργαζόμενους τη μάχη που δίνουμε για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα, μία κομβική πολιτική μάχη, αλλά και για να συζητήσουμε μαζί τους τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι άνεργοι, να τα καταγράψουμε και να προχωράμε άμεσα σε λύσεις».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στα Χανιά, η υπουργός Εργασίας είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της ΔΕΗ στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, καθώς και με απολυμένους εργαζόμενους σε τεχνικές εταιρείες της περιοχής. Η κ. Αχτσιόγλου επισκέφτηκε, επίσης, το τοπικό υποκατάστημα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) και είχε συνάντηση με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων και πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων.

Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας με την ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και την αξιοποίηση του πληροφοριακού συστήματος για τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων. «Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών αλλά και μια ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού θα αρχίσουν οι άνθρωποι να βλέπουν αλλαγές στους χώρους εργασίας και στην καθημερινότητά τους», σημείωσε.

Αναφερόμενη στη διαπραγμάτευση για τη β’ αξιολόγηση και ειδικά στο θέμα των ομαδικών απολύσεων τόνισε ότι: «Το ισχύον όριο των ομαδικών απολύσεων στην Ελλάδα είναι πλήρως συμβατό με το ενωσιακό δίκαιο, πλήρως εναρμονισμένο με την ευρωπαϊκή οδηγία. Επομένως και από τεχνικής και μόνο πλευράς δεν υπάρχει κανένας λόγος αύξησής του. Πέραν τούτου, πέραν της τεχνικής πλευράς, υπάρχει και μια ουσία πολιτική που λέει ότι όταν σε μια χώρα υπάρχει τόσο υψηλό ποσοστό ανεργίας, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι να διευκολύνει κανείς τις ομαδικές απολύσεις οι οποίες αποτελούν παράγοντα παραγωγής μαζικής ανεργίας».

Για την πορεία της ανεργίας υπογράμμισε ότι: «Παραλάβαμε μια ανεργία που είχε διαμορφωθεί στο 25,7% το 2015, μιλάμε για μια εκτόξευση 15 ποσοστιαίων μονάδων στην περίοδο 2010-2015 και αυτή τη στιγμή η ανεργία έχει μειωθεί κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες. Δεν αποτελεί λόγο για να επιχαίρουμε αλλά σίγουρα δείχνει ότι ο τρόπος που κινούμαστε είναι στη σωστή κατεύθυνση».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το χτεσινό Eurogroup, σημείωσε: «Όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι ο χρόνος αυτή τη στιγμή είναι κρίσιμος και ότι θα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις το συντομότερο δυνατόν. Επομένως όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θέλουν την επίτευξη της συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν». «Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει στη νομοθέτηση νέων μέτρων για μετά το τέλος του προγράμματος και αυτό δεν είναι μόνο ζήτημα πολιτικής αρχής, είναι και ζήτημα δύο επιπλέον παραμέτρων. Πρώτον, ότι τα γεγονότα δεν επιβάλουν κάτι τέτοιο. Δηλαδή όταν έχεις υπέρ απόδοση εσόδων, δεν υπάρχει κανένας λόγος να προχωρείς σε περαιτέρω νομοθέτηση μέτρων λιτότητας. Το δεύτερο όμως και σημαντικότερο είναι ότι είναι ζήτημα δημοκρατίας. Το κράτος δικαίου, οι δημοκρατικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ισχύουν, ο νομικός πολιτισμός που υπάρχει στην ΕΕ δεν επιτρέπει την προληπτική νομοθέτηση μέτρων με αυτόν τον τρόπο για διάστημα πολύ μεταγενέστερο του παρόντος πολιτικού πλαισίου», πρόσθεσε.


Ρήγας: «Τεράστια» η ευθύνη του ΔΝΤ - Είναι θέμα πολιτικής και δημοκρατίας

«Δυστυχώς οι χθεσινές εξελίξεις επιβεβαιώνουν πως γίνονται προσπάθειες να στραφεί σε διαφορετική κατεύθυνση η συμφωνία που έχει υπογραφεί. Προφανώς κάποιοι ενοχλούνται από την επιτυχία της κυβέρνησης στην επίτευξη των στόχων που όριζε η συμφωνία του 2015, γι’ αυτό και προσπαθούν να στρέψουν τώρα τη συμφωνία σε ένα άλλο πεδίο. Είναι θέμα πολιτικής και δημοκρατίας», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, στην τηλεόραση του «Σκάι».



Και όπως εξήγησε στη συνέχεια: «Θέμα πολιτικής, γιατί προφανώς δεν θέλουν να αποδεχθούν πως μία κυβέρνηση Αριστεράς μπορεί να δώσει λύσεις και διέξοδο και πως οι ίδιοι έχουν πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις τους. Θέμα δημοκρατίας, γιατί εμείς αποδείξαμε πως οι κυβερνήσεις έχουν το δικαίωμα να κάνουν επιλογές, ακόμα και μέσα στα στενά πλαίσια μιας συμφωνίας κι αυτό προφανώς ενοχλεί. Η επιμονή του ΔΝΤ, το οποίο έχει διαψευσθεί σε όλες τις προβλέψεις του και δεν έχει καταφέρει να δώσει λύση σε κανένα από τα ζητήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, να νομοθετηθούν τώρα μέτρα για το 2019 και το 2020, ξεπερνά κάθε όριο δημοκρατίας».

Παράλληλα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για την «τεράστια», όπως την χαρακτήρισε, ευθύνη του ΔΝΤ και αυτό γιατί «από τη μία λέει πως το πλεόνασμα του 3,5% δεν βγαίνει και πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση, κι από την άλλη απαιτεί νέα μέτρα. Αποδεικνύει την αδυναμία στον πυρήνα της σκέψης του ΔΝΤ». Παρά ταύτα, ο Π. Ρήγας εκτίμησε πως «θα υπάρξει λύση σε βάση συνεννόησης. Η Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί πως δεν είναι δυνατόν θεσμοί που δεν έχουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση, να επιβάλλουν πολιτικές, που εκτός από σκληρές, έχουν πλέον αποδειχθεί και αναποτελεσματικές.
Λύσεις υπάρχουν κι από την πλευρά μας είναι δεδομένη η επιμονή με βάση το δίκαιο, αλλά με στοιχεία πλέον στο πλευρό μας. Είναι ένα ισχυρό ατού το γεγονός, πως σύσσωμοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αναγνώρισαν ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει και βρίσκεται πλέον με στοιχεία σε πορεία ανάπτυξης».

Κατά την άποψη του γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι πια ξεκάθαρο πως οι πιέσεις που δεχόμαστε είναι μια προσπάθεια πολιτικής επιβεβαίωσης της λογικής της σκληρής λιτότητας. Την πίεση αυτή όμως δεν την αντέχει η Ελλάδα, αλλά ούτε η Ευρώπη. Η παράταση που δόθηκε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν είναι συμπτωματική, αλλά αντανακλά το γενικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλος ο ευρωπαϊκός νότος. Αν μέσα στο πλέγμα της κρίσης του προσφυγικού και της κρίσης ασφάλειας, οι θεσμοί επιμείνουν στην άσκηση δημοσιονομικής πίεσης, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για όλη την Ευρώπη».

Στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του «Σκάι», ανέφερε ακόμη: «Αυτή η κυβέρνηση έχει προφανώς πάρει σκληρά μέτρα που δεν ήταν στις προθέσεις της. Εδώ όμως μπαίνει το ερώτημα τι κάνουν οι υπόλοιπες δυνάμεις της χώρας, αν στηρίζουν την απαίτηση για νέα μέτρα. Όσοι ισχυρίζονται πως θα κάνουν καλύτερη διαχείριση, να θυμηθούν τα πλεονάσματα του 4,5% που είχαν υπογράψει. Δυστυχώς, αποδεικνύεται πως η ΝΔ στο όνομα της εξουσίας είναι διατεθειμένη να εξοντώσει τον ελληνικό λαό».

Σε ερώτηση, τέλος, για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το κυβερνών κόμμα, ο Π. Ρήγας απάντησε: «Οι περιοδείες που πραγματοποιούμε αυτές τις ημέρες με αφορμή τα δύο χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας, είναι ουσιαστικά η συνέχεια της προσπάθειας που κάνουμε όλο το τελευταίο διάστημα για απρόσκοπτη επικοινωνία με τον κόσμο. Είναι κρίσιμο να αντιληφθεί ο κόσμος τι προσπαθούν να κάνουν οι θεσμοί, ώστε να κατανοήσει πως η κυβέρνηση καταβάλει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να διαμορφώσει ένα καλύτερο τοπίο».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ