ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Στη ΓΑΔΑ παραμένει ο Φλώρος μέχρι την απολογία του, μετά από το ξύλο στη Βουλή. ***** Στ. Κασσελάκης: Στις Ευρωεκλογές διεκδικούμε την πρωτιά. ***** Αλ. Χαρίτσης: Σήμερα απαντάμε στην απαξίωση και τον ευτελισμό της πολιτικής - 42 οι υποψήφιοι της Νέας Αριστεράς. ***** Γ. Καλλιάνος: Ευθύνες στους γιατρούς του «Αττικόν» για τον πατέρα του - «Αγαπητέ φίλε μου Άδωνι, δεν τα βάζω μαζί σου». ***** Λευκός Οίκος: Ζητά απαντήσεις από το Ισραήλ για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα. ***** ΗΠΑ: Έστειλαν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Για μία ώρα συναντήθηκαν το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στο γραφείο του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, στη Βουλή. Οι δύο άνδρες, όπως δήλωσαν μετά τη συνάντηση, συζήτησαν την ανάγκη να διαμορφωθεί κοινό πολιτικό πλαίσιο των δυνάμεων της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, καθώς ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η Ν.Δ. μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε συγκεκριμένα: «Συζητήσαμε τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις και την αναγκαιότητα ενός ισχυρού αυτόνομου πόλου της κεντροαριστεράς σαφώς οριοθετημένου τόσο από τις αδιέξοδες πολιτικές και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τις συντηρητικές πολιτικές της Ν.Δ. Ο κόσμος της Κεντροαριστεράς έχει ταλαιπωρηθεί από τις ατέρμονες διαβουλεύσεις και τα ατελείωτα διαδικαστικά σχέδια. Γι’ αυτό είναι η ώρα των πράξεων. Στην ΔΗΜΑΡ και στην Δημοκρατική Συμπαράταξη εντείνουμε τις διεργασίες σε επίπεδο κοινωνίας για την εμβάθυνση, την ισχυροποίηση και την διεύρυνση του εγχειρήματος. Σε αυτόν τον στόχο είμαστε σταθερά προσηλωμένοι διεκδικώντας την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών προς όφελος της κοινωνίας».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε: «Η δεξιά και αριστερή συντήρηση απέδειξε ότι αδυνατεί να βγάλει τη χώρα από τη κρίση και να αντιμετωπίσει τα κακώς κείμενα που την προκάλεσαν. Υπάρχουν ευρύτερες προοδευτικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις οι οποίες κρατώντας την οργανωτική τους αυτονομία μπορούν να διαμορφώσουν μιά πλατφόρμα ιδεών και απόψεων για την ανασυγκρότηση της χώρας».

Σε εκτενέστερη γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών επισημαίνει ακόμη ότι η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, εντάσσεται σε μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να μπουν σε πρώτο πλάνο οι ιδέες και οι θέσεις που μπορούν να δημιουργήσουν δυναμική για ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο, το οποίο θα στηρίζεται στις ποιοτικές και αδιαπραγμάτευτες αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού. 

Επιπλέον ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι αυτά θα επιδιώξει να συζητήσει και με τους άλλους ηγέτες του προοδευτικού χώρου, προτείνοντας τη δημιουργία ενός σοβαρού βήματος διαλόγου, ενός φόρουμ τακτικών συναντήσεων των ηγετών του χώρου, για τη διαμόρφωση αυτής της κοινής πλατφόρμας πολιτικών αλλαγών στη χώρα. Προγραμματίζεται επίσης συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά το επόμενο διάστημα καθώς τόσο ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου όσο και η κ. Γεννηματά θα απουσιάσουν για λίγες μέρες στο εξωτερικό.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ