ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΔΜΗΕ

Δικαιωμένος από το μοντέλο λειτουργίας του ΑΔΜΗΕ δηλώνει ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μετά την ανάδειξη της προσφοράς της State Grid, ύψους 320 εκατ. ευρώ, ως την πλέον συμφέρουσα. Το νέο μοντέλο, σύμφωνα με τον υπουργό, εξασφαλίζει τον δημόσιο έλεγχο επί των δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος και παράλληλα, προσελκύει το ενδιαφέρον στρατηγικών επενδυτών.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει πως «η πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ συνιστά μία σημαντική πολιτική επιτυχία για την κυβέρνηση, η οποία επέμεινε στην σημασία του Δημόσιου ελέγχου επί των Δικτύων και διαπραγματεύτηκε επίμονα γι’ αυτή τη θέση της». Όπως εξηγεί στη συνέχεια, με το συγκεκριμένο μοντέλο διαχωρισμού και λειτουργίας του ΑΔΜΗΕ, ακυρώθηκε παράλληλα ο μνημονιακός νόμος που προέβλεπε την πώληση του 66%

«Δυνάμεις εντός και εκτός της χώρας ενεργοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, προκειμένου η πρότασή μας να αποτύχει, ώστε να οδηγηθούμε στην πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕΕίμαι πεπεισμένος ότι ο ΑΔΜΗΕ θα αντιμετωπίσει ενδυναμωμένος τις προκλήσεις εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας τα κρίσιμα χρόνια που έρχονται» καταλήγει.

Σημειώνεται ότι την ολοκλήρωση της διαδικασία υποβολής προσφορών για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή ανακοίνωσε η ΔΕΗ, με την κινεζική εταιρεία State Grid να καταθέτει τη μεγαλύτερη προσφορά, ύψους 320 εκατ. ευρώΤο Δ.Σ. της Επιχείρησης στις 31 Οκτωβρίου 2016 θα πάρει την απόφαση για τον προτιμητέο επενδυτή. Οριστική απόφαση θα λάβει η Γενική Συνέλευση των Μετόχων η οποία προγραμματίζεται για τις 24 Νοεμβρίου 2016Υπενθυμίζεται πως δυο ήταν οι δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ, από την κινεζική State Grid και από επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν η ιταλική Terna και το επενδυτικό fund F2i.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ