Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ

Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μπελέρης: Από την παρακρατική «ΜΑΒΗ», δεξιός «σημαιοφόρος» της Ν.Δ. ***** Ο Κασσελάκης ακύρωσε την συνάντηση με το ισραηλινό λόμπυ AIPAC στις ΗΠΑ. ***** Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος: Μπλόκαραν 800.000 ευρώ από Εταιρεία στον χώρο του θεάματος. ***** Παρίσι 2024: Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία. ***** H Ακροδεξιά «σαρώνει», οι Ευρωεκλογές τρομάζουν και ο Πούτιν χαμογελά. ***** Πλήρης στήριξη της Κίνας - Το Ιράν προειδοποίησε τις ΗΠΑ σε περίπτωση ανταπάντησης του Ισραήλ. ***** Παραμένουν στη Μέση Ανατολή τα αμερικανικά μαχητικά που συνέδραμαν το Ισραήλ.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΩΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ


Θετικές εξελίξεις στο ζήτημα του χρέους έως το Eurogroup του Δεκεμβρίου αναμένει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που υπογράμμισε τη σημασία η Ελλάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε για πολλοστή φορά, μετά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., την ανάγκη να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από την πλευρά των εταίρων, τονίζοντας πως η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της και επισημαίνοντας εκ νέου πως αυτό που έχει ανάγκη και δικαιούται η χώρα είναι να δοθεί ένα ισχυρό σήμα προς επενδυτική κοινότητα. Και αυτό, όπως είπε, δεν μπορεί να δοθεί με διαρκείς αναβολές και καθυστερήσεις σε όσα έχουν συμφωνηθεί.

Προειδοποίησε ακόμη πως αν δεν σταματήσει η αναβλητικότητα υπάρχει κίνδυνος για την επιτυχία του προγράμματος, ενώ έστειλε μήνυμα ότι κανείς δεν επιθυμεί νέες αναταράξεις στην Ευρώπη, εν όψει μάλιστα μίας εκλογικής χρονιάς για κάποιες χώρες. Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να ενταχθεί το συντομότερο στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ «και έτσι να γίνει πόλος επενδύσεων που θα δημιουργήσουν πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2017». Διεμήνυσε ότι η βιώσιμη λύση για το χρέος δεν είναι ζήτημα εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης, είναι εθνικός στόχος και αφορά την Ελλάδα. Επίσης σημαίνει ότι θα δοθεί η δυνατότητα σε μία χώρα που έχει υποστεί μία τρομακτική αποεπένδυση να δεχτεί επενδύσεις. «Τα προγράμματα προσαρμογής έγιναν για να προετοιμάσουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές αλλιώς θα είναι αναγκασμένοι οι Ευρωπαίοι να έχουν την Ελλάδα σε προγράμματα και να τη δανείζουν οι ίδιοι και φυσικά η χώρα να είναι στον γύψο» είπε ο Πρωθυπουργός. Σε ερώτηση αν έθεσε θέμα στην κ. Μέρκελ για τις θέσεις του κ. Σόιμπλε, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ποτέ δεν θέτει ζητήματα που αφορούν υπουργούς της, απλώς ζητάω από την ίδια τις θέσεις της και της απόψεις της.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Πρωθυπουργός είπε ότι συζήτησε με Φρανσουά Ολάντ και Άγκελα Μέρκελ και βρήκε κατανόηση ότι πρόκειται για ένα ζήτημα «παράνομης εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου» και ότι «δεν μπορεί να θεωρείται βιώσιμη λύση μια λύση που προβλέπει την μόνιμή παραμονή κατοχικών στρατευμάτων». Για το θέμα των εγγυήσεων επανέλαβε ότι η θέση της Ελλάδας είναι σαφής και τόνισε ότι «το πλαίσιο των εγγυήσεων είναι αναχρονιστικό και πρέπει να καταργηθεί». Όπως είπε, χρειάζεται δίκαιη και βιώσιμη λύση χωρίς την παρουσία ξένων στρατευμάτων, αν και πρόσθεσε ότι με τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου «δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχείς και αισιόδοξοι ότι δημιουργείται θετικό κλίμα για την επίλυση του Κυπριακού». 

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό δήλωσε πως η πλειονότητα των κρατών - μελών στήριξε τον πυρήνα των ελληνικών θέσεων, ενώ έστειλε εκ νέου μήνυμα για τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι Ευρωπαίοι. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της συνόδου έγινε σαφής η κυρίαρχη αντίθεση εντός της Ε.Ε., με χώρες προσηλωμένες στις αρχές της αλληλεγγύης και μια σειρά άλλων χωρών που έχουν την άποψη των αποκλεισμών, των τειχών, ενώ θεωρούν πως οτιδήποτε δεν είναι στη δική τους αυλή δεν τους απασχολεί. «Εμείς είπαμε ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να εφαρμόζεται α λα καρτ» τόνισε, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα σηκώνει σχεδόν το σύνολο του βάρους της προσφυγικής κρίσης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την υποδοχή των ροών.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ