LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»

Καθησυχάζει για Deutsche Bank 
Τα «κόκκινα» δάνεια, τα δημοσιονομικά, αλλά και οι τραπεζικές εξελίξεις διεθνώς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, την Παρασκευή. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και μιλώντας για την Deutsche Bank*, ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά το διεθνές, παραμένουν προστατευμένα καθώς υπάρχουν πλέον εργαλεία που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Άρα δεν υπάρχει ανησυχία, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια, ο διοικητής της ΤτΕ επεσήμανε ότι πλέον με τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις στους συνεργαζόμενους δανειολήπτες, υπογραμμίζοντας ότι «κλειδί» αποτελεί ο χαρακτηρισμός του δανειολήπτη ως «συνεργαζόμενος».

Ερωτηθείς για την Τράπεζα Αττικής, ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για θετικές εξελίξεις και επισήμανε ότι η νέα διοίκηση της τράπεζας έχει τη στήριξης της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, είπε ότι ο Πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε πως θα κλείσει το συντομότερο δυνατόν. Συμπλήρωσε, επιπλέον, ότι είναι προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας, την εικόνα της οποίας χαρακτήρισε θετική, η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο κ. Στουρνάρας τόνισε επίσης ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχει συμφωνήσει να έχει με τον Πρωθυπουργό, για ζητήματα που αφορούν την οικονομία.

*Σημειώνεται ότι ισχυρά κέρδη εμφάνισαν στην αποψινή συνεδρίαση οι  αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, εν μέσω των αναφορών περί συμφωνίας  ΗΠΑ - Deutsche Bank για το ύψος του προστίμου, σχετικά με τη αγοραπωλησία «τοξικών» στεγαστικών δανείων, λίγο πριν το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης, το 2008. Η μετοχή της Deutsche Bank στη Νέα Υόρκη, εκτινάχθηκε κατά 14,02% ανακτώντας το σύνολο των απωλειών των προηγούμενων ημερών, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμβιβασμού με τις αμερικανικές αρχές για την καταβολή προστίμου 5,4 δισ. δολαρίων. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόταση των ΗΠΑ αφορούσε πρόστιμο-μαμούθ 14 δισ. δολαρίων. «Η αγορά μετοχών της Deutsche Bank αποτελεί μία τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης από τους επενδυτές» σχολίασε ο Άνταμ Σαρχάν, επικεφαλής της Sarhan Capital, αναφερόμενος στο αποψινό «άλμα» της μετοχής της τράπεζας.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ