LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Σφοδρά πυρά και τη 2η μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας - Οξείες αντιδράσεις στην ομιλία Καραμανλή. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα στην Ν.Δ. για σύσταση προανακριτικής επιτροπής διάρκειας δύο ημερών. ***** Δήμος Αθηναίων: Ένταση με κατοίκους των Εξαρχείων στη Συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου. ***** Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν νεκροί δύο ακόμη αγνοούμενοι. ***** Μόσχα: Τουλάχιστον 143 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΚΡΕΜΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ


Στην ανάγκη διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για «εκκρεμή ζητήματα» εστίασε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μάγια Κοντσίγιαντσιτς, ερωτηθείσα ποια είναι η επίσημη θέση Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το τσάμικο, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Αθήνα η απάντηση του επιτρόπου Γιοχάνες Χαν σε ερώτηση της ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη.

Όπως είπε, «Η Επιτροπή χαιρέτισε την πρόταση από ελληνικής πλευράς για δημιουργία πλατφόρμας, η οποία θα επιτρέπει έναν πιο εποικοδομητικό διάλογο πάνω σε όλα τα θέματα μεταξύ των δύο χωρών που επιδέχονται διευκρίνισης». Παράλληλα, επεσήμανε ότι σε ό,τι αφορά τις διμερείς διαφορές οι Βρυξέλλες δεν λαμβάνουν θέση. «Αναφορικά με την Ελλάδα και την Αλβανία, η Επιτροπή ενημερώθηκε νωρίτερα μέσα στη φετινή χρονιά και από τις δύο χώρες ότι υπήρχε η πρόθεση ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ τους για έναν αριθμό εκκρεμών ζητημάτων, τα οποία χρήζουν περαιτέρω αποσαφήνισης, προκειμένου να ενδυναμωθούν περαιτέρω οι διμερείς σχέσεις», ανέφερε.

Η εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι η Επιτροπή ενθαρρύνει τις δύο χώρες να συνεχίσουν ως προς τις δεσμεύσεις τους και πως σε αυτό το πνεύμα απάντησε σε αριθμό ερωτήσεων ευρωβουλευτών.
«Είμαστε, όπως είπα, ενήμεροι για τις δεσμεύσεις των δύο χωρών να προωθήσουν τον διάλογο και τους ενθαρρύνουμε να ξεκαθαρίσουν το τοπίο από πιθανές παρανοήσεις γύρω από όλα τα σχετικά ζητήματα», πρόσθεσε.

Κληθείσα να διευκρινίσει την επίσημη θέση της Κομισιόν για το κατά πόσο υφίσταται «τσαμικό ζήτημα», απάντησε: «Η Επιτροπή έχει λάβει θέση σε σχέση με την πρόθεση των δύο χωρών να συζητήσουν εκκρεμή ζητήματα, προκειμένου να ενδυναμωθούν περαιτέρω οι διμερείς τους σχέσεις. Η Επιτροπή δεν προχώρησε πέρα από αυτό, δεν πήρε καμία θέση για τις διμερείς σχέσεις».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ