LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Με τους προγόνους του τα έβαλε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για «την Τουρκία που του παρέδωσαν». Συγκεκριμένα ο Ερντογάν επέκρινε εκείνους που υπέγραψαν τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923, η οποία καθόρισε τα σημερινά σύνορα της Τουρκίας, λέγοντας ότι λάθος κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν τη συμφωνία ως νίκη.

«Ο λαός μου είναι μεγάλος και αποφασιστικός. Τους λένε τρελούς τους Τούρκους, αλλά αυτός είναι ο λαός μου. Η 15η Ιουλίου (ημερομηνία του αποτυχημένου πραξικοπήματος) είναι ο δεύτερος Πόλεμος της Ανεξαρτησίας του τουρκικού έθνους. Aυτό να μάθετε! Στην ιστορία μας τι μας έκαναν; To 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών, το 1923 μας έπεισαν να δεχτούμε τη Λωζάνη. Κάποιοι προσπάθησαν να μας παρουσιάσουν τη Λωζάνη ως νίκη. Kι όλα τα έχουμε τώρα μπροστά μας. Να, βλέπετε τώρα στο Αιγαίο, έτσι δεν είναι;» είπε χαρακτηριστικά.

«Στη Λωζάνη δώσαμε τα νησιά, που μία έτσι να φωνάξεις, ακούγεσαι απέναντι. Είναι αυτό νίκη. Ήταν δικά μας εκεί! Εκεί ακόμη υπάρχουν τζαμιά μας. Ακόμη υπάρχουν τόποι λατρείας μας. Αλλά εμείς ακόμη συζητάμε την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και ποιος πρέπει να είναι ο εναέριος χώρος, ποια τα χωρικά ύδατα... Αυτά συζητάμε. Και ακόμη γι’ αυτά τσακωνόμαστε… Γιατί; Η αιτία είναι εκείνοι που έκατσαν στο τραπέζι για αυτή τη συνθήκη. Εκείνοι που έκατσαν τότε σε εκείνο το τραπέζι δεν μας έδωσαν αυτό που δικαιούμασταν. Όχι, δεν μας το έδωσαν… Κι επειδή δεν το έκαναν, εμείς αντιμετωπίζουμε τώρα αυτά τα προβλήματα. Έτσι και τώρα… Αν το πραξικόπημα είχε πετύχει θα μας έδιναν μία συνθήκη ανάλογη των Σεβρών» συμπλήρωσε.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν, τόνισαν ότι: «Η συνθήκη της Λωζάννης και όλο το διεθνές δίκαιο είναι όντως μια πραγματικότητα στον πολιτισμένο κόσμο την οποία κανείς, ούτε η Άγκυρα, μπορεί να αγνοήσει και όλοι οφείλουν να σέβονται, όσο οδυνηρό κι αν τους φαίνεται αυτό».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ