ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας, με απόφαση Κασσελάκη - Σύμφωνα με πληροφορίες, την θέση Παπανώτα καλύπτει, ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, ζωγράφος, ποιητής και στιχουργός. ***** Στ. Κασσελάκης: Το μόνο θαύμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί. ***** «Η Ε.Ε. συνδέει τις ευρωτουρκικές σχέσεις με το Κυπριακό» - Αντιδράσεις από την Άγκυρα. ***** Π. Μαρινάκης: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θέλουμε συνέχιση διαλόγου με Τουρκία. ***** Ακριβεια: Όλα τα προϊόντα που μπήκαν στο «Καλάθι των Νονών» και στο «Καλάθι του Πάσχα».

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΟΪΜΠΛΕ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Ευκλ. Τσακαλώτος: Συμφωνία για το χρέος 
για να έρθουν οι επενδύσεις
Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τα επιτόκια και η αποπληρωμή του χρέους, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας την Τετάρτη στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της ΜπούντεσταγκΟ Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει ρόλο στο ελληνικό πρόγραμμα. Προεξόφλησε επίσης ότι πράγματι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει ενεργά στο πρόγραμμα.

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε πως συμφωνεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι ότι στην Ευρώπη χρειάζονται περισσότερα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, επενδύσεις και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Σόιμπλε επικρίνει εδώ και πολύ καιρό την πολιτική χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ. Νωρίτερα, στη συζήτηση που διεξήχθη στην Μπούντεσταγκ, ο κ. Ντράγκι απέρριψε τις επικρίσεις για την πορεία που έχει επιλέξει η ΕΚΤ, χαρακτηρίζοντας τα μηδενικά επιτόκια απαραίτητα και καλώντας το Βερολίνο να μοιραστεί το βάρος για την τόνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας αυξάνοντας τις δαπάνες.
Ακόμη, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα, προέβλεψε ότι η Ε.Ε. θα υπογράψει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ, αλλά πιθανόν δεν θα λέγεται TTIP, ενώ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τη Deutsche Bank.


Εν τω μεταξύ, στην ανάγκη για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης στη Ευρώπη «πιο δίκαιο, πιο κοινωνικό και πιο συμμετοχικό» στάθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας την Τετάρτη σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο Λουξεμβούργο, με θέμα την ανάκαμψη από την κρίση και την πραγματική οικονομία, σε μακροοικονομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο. Επιπλέον, ο Έλληνας υπουργός έστειλε μήνυμα πως για να γίνει πόλος έλξης επενδύσεων η Ελλάδα, χρειάζεται μια συμφωνία για το χρέος το συντομότερο δυνατό. «Οι επενδυτές περιμένουν τις πολιτικές αποφάσεις. Αν αυτές έρθουν σε πέντε χρόνια θα επενδύσουν σε πέντε χρόνια» προειδοποίησε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ επεσήμανε πως το επίπεδο των μισθών αποτελεί επίσης την κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη. «Ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να επιστρέψει η Ελλάδα σε μια βιώσιμη ανάπτυξη» τόνισε ο Έλληνας υπουργός, προσθέτοντας πως για να γίνει αυτό πραγματικότητα πρέπει να υπάρξει πιο δίκαιη κατανομή των κερδών στους εργαζόμενους και την περιφέρεια, αλλά και να υπάρχει μεγαλύτερος δημοκρατικός έλεγχος των πολιτικών αποφάσεων.

Ο κ. Τσακαλώτος ξεκίνησε την ομιλία του ασκώντας κριτική στον τρόπο λειτουργίας της Ευρωζώνης, ενώ σημείωσε πως ακόμα και από τη χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ επωφελούνται κυρίως οι χώρες του Βορρά και όχι αυτές του Νότου που την έχουν περισσότερο ανάγκη. Όπως ανέφερε, για να επιτευχθεί μια ισορροπημένη ανάκαμψη χρειάζονται επενδύσεις που θα κατευθύνονται κυρίως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αυτή τη στιγμή δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση από τις εμπορικές τράπεζες. «Ο ρόλος της ΕΤΕπ σε αυτό είναι πρωταρχικής σημασίας» υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός, ενώ επικρότησε και την πρόσφατη πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για ενίσχυση του Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων. 

Αναφορικά με τη στρατηγική της Ελλάδας στο δρόμο προς τη βιώσιμη ανάκαμψη, σημείωσε πως καταβάλλονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν αδυναμίες δεκαετιών όπως είναι η οργάνωση και η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, μέσω του νέου Ταμείου, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς. «Χρειάστηκε μια αριστερή κυβέρνηση για να εισπραχθεί ο ΦΠΑ στα τρία πιο πλούσια νησιά της Ελλάδας, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Ρόδο» είπε ο υπουργός.

Τον Έλληνα υπουργό υποδέχθηκε και προλόγισε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ, ο οποίος τόνισε από την μεριά του την ανάγκη «ισορροπίας» μεταξύ της δημοσιονομικής προσαρμογής και της κοινωνικής διάστασης της ανάπτυξης. Υπογράμμισε επίσης πως κατά την περίοδο της κρίσης «κανένας λαός δεν υπέφερε τόσο όσο οι Έλληνες».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ